Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 3 din 10 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 97

Subiect: Refuzul vizei (explicatii)

  1. #21
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    da, se poate refuza viza.
    temei legal INA 212(e):
    (e) No person admitted under section 101(a)(15)(J) or acquiring such status after admission (i) whose participation in the program for which he came to the United States was financed in whole or in part, directly or indirectly, by an agency of the Government of the United States or by the government of the country of his nationality or his last residence, (ii) who at the time of admission or acquisition of status under section 101(a)(15)(J) was a national or resident of a country which the Director of the United States Information Agency pursuant to regulations prescribed by him, had designated as clearly requiring the services of persons engaged in the field of specialized knowledge or skill in which the alien was engaged, or (iii) who came to the United States or acquired such status in order to receive graduate medical education or training, shall be eligible to apply for an immigrant visa, or for permanent residence, or for a nonimmigrant visa under section 101(a)(15)(H) or section 101(a)(15)(L) until it is established that such person has resided and been physically present in the country of his nationality or his last residence for an aggregate of a least two years following departure from the United States: Provided, That upon the favorable recommendation of the Director, pursuant to the request of an interested United States Government agency (or, in the case of an alien described in clause (iii), pursuant to the request of a State Department of Public Health, or its equivalent), or of the Com missioner of Immigration and Naturalization after he has determined that departure from the United States would impose exceptional hardship upon the alien's spouse or child (if such spouse or child is a citizen of the United States or a lawfully resident alien), or that the alien cannot return to the country of his nationality or last residence because he would be subject to persecution on account of race, religion, or political opinion, the Attorney General may waive the requirement of such two-year foreig n residence abroad in the case of any alien whose admission to the United States is found by the Attorney General to be in the public interest except that in the case of a waiver requested by a State Department of Public Health, or its equivalent, or in the case of a waiver requested by an interested United States government agency on behalf of an alien described in clause (iii), the waiver shall be subject to the requirements of section 214(l) 22aaa/ : And provided further, That, except in the case of an alien described in clause (iii), the Attorney General may, upon the favorable recommendation of the Director, waive such two-year foreign residence requirement in any case in which the foreign country of the alien's nationality or last residence has furnished the Director a statement in writing that it has no objection to such waiver in the case of such alien.
    sau USC § 1182(e)
    (e) Educational visitor status; foreign residence requirement; waiver No person admitted under section 1101 (a)(15)(J) of this title or acquiring such status after admission
    (i) whose participation in the program for which he came to the United States was financed in whole or in part, directly or indirectly, by an agency of the Government of the United States or by the government of the country of his nationality or his last residence,
    (ii) who at the time of admission or acquisition of status under section 1101 (a)(15)(J) of this title was a national or resident of a country which the Director of the United States Information Agency, pursuant to regulations prescribed by him, had designated as clearly requiring the services of persons engaged in the field of specialized knowledge or skill in which the alien was engaged, or
    (iii) who came to the United States or acquired such status in order to receive graduate medical education or training, shall be eligible to apply for an immigrant visa, or for permanent residence, or for a nonimmigrant visa under section 1101 (a)(15)(H) or section 1101 (a)(15)(L) of this title until it is established that such person has resided and been physically present in the country of his nationality or his last residence for an aggregate of at least two years following departure from the United States: Provided, That upon the favorable recommendation of the Director, pursuant to the request of an interested United States Government agency (or, in the case of an alien described in clause (iii), pursuant to the request of a State Department of Public Health, or its equivalent), or of the Commissioner of Immigration and Naturalization after he has determined that departure from the United States would impose exceptional hardship upon the alien’s spouse or child (if such spouse or child is a citizen of the United States or a lawfully resident alien), or that the alien cannot return to the country of his nationality or last residence because he would be subject to persecution on account of race, religion, or political opinion, the Attorney General may waive the requirement of such two-year foreign residence abroad in the case of any alien whose admission to the United States is found by the Attorney General to be in the public interest except that in the case of a waiver requested by a State Department of Public Health, or its equivalent, or in the case of a waiver requested by an interested United States Government agency on behalf of an alien described in clause (iii), the waiver shall be subject to the requirements of section 1184 (l) of this title: And provided further, That, except in the case of an alien described in clause (iii), the Attorney General may, upon the favorable recommendation of the Director, waive such two-year foreign residence requirement in any case in which the foreign country of the alien’s nationality or last residence has furnished the Director a statement in writing that it has no objection to such waiver in the case of such alien.
    acţiuni necesare după refuz: http://travel.state.gov/pdf/J_WaiverFAQ21-DEC-06.pdf
    Ultima modificare făcută de aramis_13; 13.09.2010 la 14:15.
    plecat de-acasă.

  2. #22
    Data înscrierii
    14.09.2010
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

    Implicit refuz visa din cauza existentei unei boli cronice

    Buna,
    Exista cazuri in care a fost refuzata viza (loterie) datorita existentei unei boli cronice? Am hipotirioidie autoimuna pe care o tratez si care nu-mi afecteaza munca, adica cu pastila potrivita functionez ca un om normal. Am vazut pe forum ca medicul de familie trebuie sa-ti dea o adeverinta ca NU suferi de boli cronice. Credeti ca existenta acestei boli mi-ar reduce sansele obtinerii vizei?

  3. #23
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    în cazul tău nu se pune problema de refuz, atâta vreme cât nu îţi afectează capacitatea de muncă.
    plecat de-acasă.

  4. #24
    Data înscrierii
    04.12.2010
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

    Implicit

    vreau sa va intreb ceva: acum 6 ani mama a plecat in state la sora mea si a ramas acolo un an peste viza dupa care i-au iesit actele si acum e rezident, eu am fost acum 4 ani la ambasada si mi-a fost refuzata viza, bineinteles ca m-au intrebat cum a ajuns mama acolo , acum vreau sa incerc din nou, am un copil de 2 ani, atunci nu aveam, sunt casatorit, eram si atunci, am proprietate si in plus sora mea a bagat actele pt intregire si mi-a venit raspuns anul trecut ca tre sa mai astept, sa arat si acest document? precum ca astept pt acte?s-ar putea sa am mai multe sanse? si
    pisoi te rog un model de scrisoare si pt mine

  5. #25
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    slabe şanse cu petiţie I-130 să mai primeşti viză turistică.
    plecat de-acasă.

  6. #26
    Data înscrierii
    04.12.2010
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

    Implicit

    adica pt mine? de ce? te rog fi mai explicit, m-au pus anul trecut sa trimit certificatul de nastere legalizat si apoi mi-a venit raspuns ca pt f3 sau f4 mai am de asteptata . dar daca nu le spun ca am actele bagate? apropo cat dureaza sa iasa actele astea? scuze dar sunt in pom si nu stiu nimic legat de asta
    o sa incerc cu invitatie simpla de la o matusa si cu o scrisoare pt ambasada

  7. #27
    Data înscrierii
    04.12.2010
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Citat Postat în original de sorin Vezi post
    iti sugerez sa-i trimiti un pm lui Pisoi, ca el avea niste modele si le dadea celor care solicitau asa ceva.
    pisoi , te rog un exemplu de scrioase pt ambasada

  8. #28
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    Citat Postat în original de andrushca Vezi post
    adica pt mine? de ce? te rog fi mai explicit, m-au pus anul trecut sa trimit certificatul de nastere legalizat si apoi mi-a venit raspuns ca pt f3 sau f4 mai am de asteptata . dar daca nu le spun ca am actele bagate? apropo cat dureaza sa iasa actele astea? scuze dar sunt in pom si nu stiu nimic legat de asta
    o sa incerc cu invitatie simpla de la o matusa si cu o scrisoare pt ambasada
    nu ai cum să nu le spui că ai actele "băgate", eşti deja în sistem de când au primit I-130. prin lege, orice solicitant de viză temporară este considerat posibil emigrant ilegal. în cazul tău, care ţi-ai manifestat deja intenţia de emigrare, ca unul care încearcă să "sară" peste rând şi proceduri. de la oricine ar fi invitaţia, tot acelaşi rezultat o să-l ai.

    pentru F3/F4 au ajuns acum la iunie/ianuarie 2002. durează deci cam 9 ani.
    Ultima modificare făcută de aramis_13; 05.12.2010 la 10:51.
    plecat de-acasă.

  9. #29
    Data înscrierii
    04.12.2010
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

    Implicit

    deci cheltuies banii degeaba pe la ambasada, tre sa astept sa-mi iasa actele,ms

  10. #30
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    99.99% da, strici banii aiurea.
    plecat de-acasă.

Pagina 3 din 10 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Subiecte similare

  1. Mesaj important pentru cei care posteaza pe sub-forumul MidWest – explicatii, sfaturi
    De sorin în forumul Comunitatea romaneasca din Midwest
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 30.03.2009, 19:57
  2. refuzul vizei de turist
    De lexy în forumul Vize de munca, afaceri in SUA/America-H1B, H2B,etc
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 04.10.2008, 23:15
  3. ce inseamna codurile de la refuzul vizei
    De kata_tel în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 5
    Ultimul post: 15.03.2008, 03:15
  4. Refuzul H1B anuleaza viza anterioara?
    De mariacipri în forumul Vize de munca, afaceri in SUA/America-H1B, H2B,etc
    Răspunsuri: 3
    Ultimul post: 24.02.2007, 02:45
  5. refuzul vizei de turist
    De în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 05.01.2007, 10:23

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •