Buna seara
Doresc sa inmatriculez masina in Germania.
Am inteles ca exista agentii care se ocupa de toate actele necesare contra cost.
Ve rog sa imi spune-ti daca exista asa ceva si cum se cheama .
Va multumesc
silvio
Buna seara
Doresc sa inmatriculez masina in Germania.
Am inteles ca exista agentii care se ocupa de toate actele necesare contra cost.
Ve rog sa imi spune-ti daca exista asa ceva si cum se cheama .
Va multumesc
silvio
Poti s-o inmatriculezi daca ai domiciliul aici si platesti impozit pe masina.( KFZ-Steuer) Te duci la "Strassenverkehrsamt" si te costa undeva intre 50 si 100 de euro, numerele sunt 15-35 Euro. Daca ai bani de aruncat gasesti destule "agentii" care stiu un pic de lb. germana.
Si Händler-ul poate sa ti-o înmatriculeze cu 100 Euro in care intra si comisionul lui. El iti spune ce-ti trebuie.
Nu uita sa verifici actualitatea mesajului/informatiei!
Buna ziua
Va multumesc pt. raspuns.
Primul pas facut e sa treci pe la TÜV cu ea...Fara TÜV nu ai cum sa inmatriculezi masina..Dupa ce iei TÜV-ul iti mai trebuie C.O.C Certificat daca masina este din UE,ala il iei de la reprezentanta marcii auto sau tot de la T.Ü.V costa 50 euro..Pe urma vorbesti cu o firma de asigurari sau cauti pe internet si o faci online asigurarea,o sa-ti dea un E.V.B numar,si cu toate actele astea te duci la Strasseverkehrsamt sa o inscrii..Costa cu numere preferentiale undeva intre 50-80 euro depinde de Land,si numerele inca 10-30 euro..Asta daca am inteles eu bine ca tu vii cu masina de acasa din Ro sa o inscrii in Germania..Daca masina a fost deja inscrisa in DE, trebuie sa aiba TÜV valabil min 3 luni ,cu numarul EVB de asigurare te duci la Strasseverkehrsamt...
Zambeste! Maine Va fi mai RAU!
Cu tot respectful pentru raspunsul tau, dar se pare e prea tarziu sfatul tau dupa aproape un an!
E posibil ca Silvio sa-si fi rezolvat problema sau sa-si fi vandut deja "masina"
p.s. ...da mai des p-aici daca intentionezi sa dai informatii folositoare pentru comunitatea diasporei!![]()
Îngerii exista, dar cum nu toti au aripi, uneori îi numim PRIETENI!