Follow RomanianPortal on Twitter       
Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Viza J-1 - Career Training

  1. #1
    Data înscrierii
    30.08.2015
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

    Implicit Viza J-1 - Career Training

    Salutare tuturor,


    Sunt aproximativ nou pe forum, dar va urmaresc de ceva timp. Ca la aproape orice om, si mie mi-o trecut prin minte gandul, cum ar fii sa traiesti in US. Dar se pare ca la mine acest gand persista. Am analizat diferite metode de a ajunge in US, si pare greu dar totusi nu imposibil. Ca sa fie si mai greu pentru inceput resping idea de a merge si a sta/lucra ilegal peste viza.

    In acest fel am ramas cu 3 optiuni. Vizele H1B, H2B si J-1. (in afara de a continua studiile ori casatorie)

    La viza H2B, am primit raspunsuri pe baza CV-ului ca sunt supracalificat, ciudat dar am acceptat acest fapt.

    Viza H1B, e un vis greu de atins, mai ales ca sunt in numar limitat si nu sunt specialist in IT.

    Asa a ramas J-1, prin programul Career Training. E un program traineeship pentru cei care au terminat o facultate si profeseaza in domeniu. Norocul meu ca ma incadrez aici. Cum la viza H1B e o bataie de cap pentru firma care iti da un loc de munca, aici pentru angajator (host company) e super usor. Fiindca nu ei trebuie sa rezolve actele necesare, nu ei sponsorizeaza. Ei doar iti ofera un loc de munca pentru 12-18 luni, un plan de traning pe baza caruia viitorul angajat va lua viza J-1.
    Sponsorizarea si actele va rezolva firma sponsor, o agentie din Romania ori US, acreditata de guvernul american.

    Eu am ajuns pana la acel punct sa iau legatura cu o agentie. Urmatorul pas e sa gasesc un host company din US, care imi va oferi acest privilegiu de a lucra minim 32 ore pe saptamana la ei pe un salariu minim de 9-10 $/ora.

    Nu e usor fiindca nu cunosc astfel de firme, si am cautat mult pe google dupa aceasta oportunitate dar nu am avut noroc pana acum.

    In speranta ca cunoasteti voi o firma din domeniul chimiei (un domeniu larg, prezent peste tot, oil and gas) care ar fi dispusa pentru o colaborare de acest gen.

    http://j1visa.state.gov/programs/trainee/

    Va rog daca aveti orice nelamurire cu intrebarea mea sau acest program nu ezitati sa scrieti. Si sper ca aici voi avea noroc si ma veti ajuta sa fac inca un pas spre un vis.

    P.S. sper ca am deschis thread-u in subforumul adecvat.

  2. #2
    Data înscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    13.505
    Putere Rep
    10

    Implicit

    1. Da, topicul e deschis unde trebuie.
    2. Ai minimum 5 ani vechime in domeniul in care cauti?
    3. Bafta!

  3. #3
    Data înscrierii
    23.03.2012
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna. Am pornit si eu procesul pu J1 trainee, numai ca angajatorul meu s-a cam speriat. Vreau sa-l conving ca nu are cheltuieli, cum as putea s-o fac? Sau daca are atunci care ar fi ele?
    Stie cineva care e rata de refuz pu asa tip de vize?

  4. #4
    Data înscrierii
    30.08.2015
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Multumesc Sorin pentru incurajare.

    Eu am terminat facultatea de inginerie chimica din Cluj-Napoca, si lucrez in domeniu de 2 ani si jumatate.

    Despre punctul 2: Acela e o conditie pentru cazul in care termini o facultate dar lucrezi in total alt domeniu. Atunci iti cere in acel domeniu pentru care nu ai diploma de facultate minim 5 ani de experienta. In cazul meu aceasta regula nu se aplica, si am mai mult de un an experienta in domeniu.



    Suhari:
    Felicitari pentru ca ai ajuns in stadiu avansat in acest proces, si imi pare rau ca te-ai impotmolit. Dar eu zic nu e un caz pierdut. Ai deja un host company.

    Cel mai bine , sponsorul tau l-ar putea convinge. El ar trebuii sa stie toate procedurile necesare. Si pana la urma si in linkul atasat in primul post, descrie pentru fiecare membru al acestui proces ce este de facut.
    Angajatorul (host company) trebuie sa-ti asigure un program de training (DS–7002 form). Pe langa asta sa ai un loc de munca unde lucrezi cel putin 32 ore pe saptamana. Si singurul lucru ce ar veni pentru el cheltuiala, sa-ti platesca un salariu, dar el nu e obligat. De multe ori traineeshipul e fara plata si atunci sponsorul tau trebuie sa se asigure ca tu vei avea bani necesari pentru a trai.(probabil pe buzunarul tau propriu)

    Din cate am inteles, acest tip de viza se i-a relativ mai usor ca restu, dar si aici trebuie sa demonstrezi ca nu ai intenti de a ramane peste viza.

    In linkul urmator interexchange e sponsorul, host company unde vei lucra tu :https://www.interexchange.org/career...rainees/#costs

    Daca te pot intreba in ce domeniu vei avea trainingu ? Si prin ce cai ai reusit sa gasesti o companie din US dornica sa participe la acest program?

  5. #5
    Data înscrierii
    23.03.2012
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Salut. Eu am fost in state de 2 ori ca student, am avut norocul sa cunosc o evreica care m-a ajutat sa-mi gasesc de lucru, tin legatura cu ea si sper sa ma ajute, desigur nu gratis. Eu am transmis unui sponsor informatia mea insa angajatorul asa si nu a mai transmis dupa care a expirat timpul aplicatiei mele, trebuie sa-l conving ca e gratis pu el. Domeniul este real estate.

    Eu sunt din R Moldova si am si cetatenie romana, ma gindesc cu ce cetatenie sa aplic. Aveti vrun sfat?

  6. #6
    Data înscrierii
    30.08.2015
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Nu cunosc greutatile din R. Moldova, dar am auzit de multi care au plecat cu viza J-1 pentru W&T. Cum si aceasta viza e tot J-1, atat ca pleci pentru mai mult timp , nu vad de ce ar insemna o greutate in plus. Pana la urma, daca ai gandu sa ramai peste viza o ai inainte de a pleca, viata din USA doar o poate intari ori slabi.

    Eu te sfatuiesc, sa aplici pe cetatenia care iti e mai la indemana. Dar iti zic, nu cunosc situatia din R. Moldova.

    Pe real estate din cate am vazut sunt oferte pe net la diferiti sponsori din Romania ori USA. Nu iti pot zice exact, dar am vazut ca sunt cateva oferte. Incearca sa iei legatura cu cat mai multe firme de genu din RO, fiindca la unele cauta ei HOST company si rezolva toata treaba cu foile. Atat ca costa cv. bani in plus, gen normal Sponsorul pt. 18 luni iti cere 2000$ daca vii tu cu host company. Daca iti cauta ei atunci iti cer 3700$.

    In domeniul meu din pacate nu au. Am incercat la toate firmele Sponsor din Romania, si toti se axeaza pe fosti studenti in turism, geografie, IT, economie....dar nu ingineri, mai ales chimie. Dar cum vad nici aici pe forum nu prea este lume cu cunostinte in lumea chimiei din USA. :(

  7. #7
    Data înscrierii
    23.03.2012
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Deja astept sa vad ce o sa-mi zica potentialul angajator, nu stiu ce e cu el, nu-mi zice nici da nici nu. Mai astept sa vad ce rezultat obtin. Multumesc mult. Ce tine de cetatenia cu care sa aplic cred ca nu e mare diferenta, mai vad eu.

  8. #8
    Data înscrierii
    23.03.2012
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna tuturor. As vrea sa stiu daca acest tip de viza imi permite sa-mi iau prietena cu mine? Si daca se poate cum e posibil? Stiu ca atunci cind completezi chestionarul sponsorului sunt si pentru inca o persoana terta abzaturi. Nustiu daca angajatorul trebuie sa stie de asta? ms

  9. #9
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    Citat Postat în original de Suhari Vezi post
    Buna tuturor. As vrea sa stiu daca acest tip de viza imi permite sa-mi iau prietena cu mine?
    Nu. Nici un fel de viză nu îți permite să îți iei prietena...
    plecat de-acasă.

  10. #10
    Data înscrierii
    23.03.2012
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Multumesc.

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •