Hello, tuturor!Nu vreau sa fiu judecat de nimeni, vreau doar sa va spun ca m-am reintors din Australia, destul de pripit, veti spune toti, dupa doar 2 saptamani . Iata cum au decurs lucrurile:Am ajuns in Adelaide in 29 iulie, de ziua sotiei mele

, frumos cadou!, dar ne-am speriat f.f.f. tare. De ce, am sa va explic in randurile de mai jos:In primul rand am inchiriat ( pe booking) un apartament cu trei camere, corespunzator pt. o familie formata din 4 membri, dar la un cost destul de mare, situat in Tyne Place la aproximativ 3 km de centrul administrativ.Primul contact cu continentul a fost f straniu si anume: am aterizat de la + 35 grade Celsius la 6 grade in iarna australa. Orasul ni s-a parut " cald " in sensul de primitor la prima vedere, dar cand am ajuns in apartament ne-au intampinat cele aproximativ 17 grade din interior astfel incat am fost nevoiti sa dormim 2 nopti imbracati in treninguri groase si inveliti pana in cap, cu un praf de nedescris care iesea din tubulatura de incalzire si din mocheta apartamentului - repet acesta situat in zona cocheta la un pret de inchiriere de 120 AUD/noapte.Al doilea sentiment ciudat a fost faptul ca obositi fiind dupa un zbor asa de lung, am coborat sa caut un magazine de proximitate din care sa cumpar ceva de mancare, apa si cele necesare basic. Am gasit o " bottega italiana " din care am cumparat cateva produse pt. care am cheltuit aproximativ 160 AUD, dintre care 3 erau expirate, inclusive apa plata!!!!, dupa care intorcandu-ma cu ele la d-soara vanzatoare sa imi inapoieze banii datorita faptului ca aveau si un miros " placut", aceasta mi-a raspuns f hotarata ca ei, australienii, obisnuiesc sa le consume chiar si expirate ca nu se intampla nimic. Ma rog, dupa mai multe parlamentari, mi-a inapoiat suma cuvenitaIn cele din urma am gasit magazinele " binecuvantate " Coles, respectiv Woolworths care semanau mai degraba cu niste Lidl mai mici si mai prost aprovizionateA doua zi am trimis niste e-mailuri in vederea obtinerii unei chirii pe termen lung, la care am primit raspunsuri immediate, dar intrucat vizionarile se faceau programat la 4-5 zile distanta pana la maxim 2 saptamani, am hotarat sa inchiriem o masina si sa o luam la pas in vederea vizionarii acestora pe din afara. Mentinez faptul ca am luat in calcul atat apartamente cat si case la un buget de maxim 425 AUD / SAPTAMANA. Am optat pt. cartierul nou din Mawson Lake ( ne-a placut cum suna ), dar acolo, stupoare! Casele pt. inchiriat la banii mentionati mai sus aratau de parca erau niste garaje, comparative cu cele locuite de catre ei spatioase si extrem de frumoase architectural.Ne-am intors dezamagiti in apartamentul inchiriat si friguros nu inainte de a trece pe la Wollworths pt. a ne aproviziona cu ceva pt. cina - mancare destul de scumpa fata de ceea ce am auzit inainte de a pleca. Sambata fiind, am ajuns in fata magazinului la ora 17,05 dar din interior un " Australian " rubensian care matura tacticos ne-a aratat orarul lasand usa blocata intrucat era " closed mate

", iar noi am impartit la 4, singura conserva de peste pe care o aveam in frigider.Copiii, obisnuiti cu un standard destul de ridicat in Ro au inceput sa isi pimele intrebari referitoare la decizia pe care am luat-o noi, parintii lor, dea emigra intr-o tara binecuvantata si au inceput sa ne " toace marunt " pana cand dupa aproximativ o saptamana de cautari de locuinta permanenta, incepusem sa aplicam si pt job-uri,fara niciun raspuns, am inceput sa clacam psihic.Alt sentiment straniu a fost cel legat de faptul ca in fiecare seara de la ora 19 nu mai era pe strada nici picior de om, iar restaurantele renumite pt faptul ca sunt pline ochi erau goale fara niciun client. Mai mult, desi ne aflam la 3 km de centrul orasului, cladirile parca erau desprinse dintr-un film American al anilor '50Ma rog sunt multe lucruri care au decis la luarea deciziei de a ne reintoarce in Ro dar concluziile mele pt. a aplica cu success si a te integra in Au sunt:Decizia dea emigra in Au sa o iei pana la maxim varsta de 30 de aniSa pleci fara copii sau maxim un copil de 3 ani ( ai mei au 5 respective 10 ani )Cel mai IMPORTANT!!!! macar unul din membrii familiei sa aiba deja stability un job full time din taraSa fii dispus la sacrificii supreme pt. inceput, in opinia mea de la 2 la 5 ani si anume: bariera limbii, distanta, clima ( vorbesc despre inversarea anotimpurilor ), stil-mod de viata al lor, anost, calm. Probabil faptul ca am nimerit intr-un oras rural as spune eu cu oportunitati de angajare reduse a cantarit mult in a ne reintoarce, dupa ce am aplicat pe viza de Sponsor cu o caruta de bani cheltuiti pt. aplicatie Acum problema este ca, desi ne-am reintors dupa o luna, nu ne-am mai regasit in Romania job-urile, de altfel f bine platite si suntem aproape home-less si aici si parca as risca sa ma reintorc eu in Adelaide, singur, pt. a reincerca marea cu sarea - mai am la dispozitie 2 luni dupa care imi expira viza.C epot spune e ca ultimii 3 ani din viata I-am dedicat cu toata forta acestei aplicatii care nu pot spune ca ne-a dezamagit, dar cred ca ne-a speriat si ne-a pripit.Australia e superba, dar trebuie sa te nasti in ea ca sa te primeasca.