Sunt mare amator de Air Crash Investigation si Air Disaster, mi-e greu sa gasesc un episod pe care nu l-am vazut deja din seriile anterioare. Cel despre accidentul asta trebuie sa fie nou noutz, merci de postare.
Sa-ti raspund la intrebare .. Da, cred ca asta e adevarul. Dovezile par coplesitoare iar anchetele FBI, francezilor si belgienilor coincid.
Din pacate, vechea meteahna romaneasca a lovit si in cazul asta. Lasa ca merge si asa.
Unul s-ar intreba, oare de ce nu a fost avionul ala scos din uz din moment ce avea o defectiune semnalata de 24 de ori!!! si pe care nu reuseau sa o repare. Avionul nou din cate intelegem, de ce nu l-au dus inapoi la Airbus sa se spele cu el pe cap? Luati tata de aici, uite are o defectiune. Ne chemati cand e gata, au revoir.
Nu, au zis sa zboare cu el asa pana ..pana cand se repara singur. Si s-a reparat. Cine a raspuns pt asta? Pesemne ca mortii.
N-am zburat niciodata cu Tarom, nici nu s-a nimerit dar nici nu m-a atras. Nu e vorba de incredere in staff, sunt convins ca pilotii sunt (erau) bine instruiti de scoala romaneasca. Dar n-am incredere in capul pestelui, in saracie si nu in ultimul rand in lasa ca merge si asa.
Revin la documentarele astea. Tot urmarindu-le, vin cu un efect advers. Cu timpul am dezvoltat o teama de zbor pe care nu mi-as fi imaginat-o acum 10-15 ani. Cu cat intelegi mai multe, cu atat devi mai reticent. Ori de cate ori posibil, prefer masina. Da, da stiu ca avionul e mai sigur, dar cat timp conduc eu, e mai sigura masina mea. Daca apare o defectiune, in aer nu prea poti sa tragi pe dreapta. Iar cand trebuie sa zbor, prefer sa platesc in plus dar sa zbor cu companii respectabile care pun onoarea lor si vietile pasagerilor inaintea banilor si nu-si asuma riscuri inutile. Sigur accidente se intampla oricui dar parca mai putin probabil la KLM, Swiss Air, British Airways decat la altele low cost si nationale de slaba factura. Am zburat o data cu Blue Air acum multi ani si aproape ca am pupat pamantul cand am coborat. Un tomberon zburator vechi si ruginit. Never again.
Ai vazut si baiatul ala Emiliano Sala, ce alegere neinspirata a facut. Ala era avion de zburat deasupra satului intr-o dimineata insorita de vara, nu deasupra marilor in Ianuarie pe ploaie (inghetata probabil) si vant.
Dar saracul n-a stiut, el stia cu mingea doar. A avut incredere in pilotul ala care pt o mana de lire si-a riscat viata.