Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 45

Subiect: Cum se poate ajunge in Canada

  1. #11
    Data înscrierii
    31.10.2013
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna ziua,

    Prietenul meu ar dorii niste informatii cum ar putea ajunge in Canada. Am inteles pt viza de lucru iti trebuie oferta de la un angajator din orasul respectiv. Stie cineva agentii de recrutare din tara unde as putea gasi oferte si aplica direct? Eu sunt cetatean canadian si am venit temporar in Romania pt a fi impreuna cu el.

  2. #12
    Data înscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    Încercaţi Trade Skills Global: http://www.tradeskillsglobal.com/ sau mai caută pe net. Nu sunt sigură dacă a fi cu el în România îl poţi ajuta cu ceva în găsirea unei oferte de muncă. Dacă vrei să-l aduci în Canada cea mai sigură soluţie e să te căsătoreşti cu el şi să-i depui actele pentru sponsorare. Baftă!

  3. #13
    Data înscrierii
    03.11.2013
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna seara,

    Numele meu este Elian , si am tot urmarit diferite forum-uri cu discutii referitoare la obtinerea vizei catre Canada.Am vazut intrebarea pusa de dl Augustin, si m-am regasit exact in aceeasi situatie ca a dansului.Momentan locuiesc in Anglia si caut o metoda rapida de a obtine o viza catre Canada.Raspunsul d-voastra a fost unul foarte interesant si va rog daca ma puteti ajuta cu mai multe detalii, cum as putea sa iau legatura cu d-voastra....pe email, sau pe un chat private?

    Va multumesc mult !

  4. #14
    Data înscrierii
    03.11.2013
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

    Implicit

    elian.racheru@gmail.com....va rog , poate reusiti sa-mi dati niste sfaturi.
    Va multumesc,

    Elian,

  5. #15
    Data înscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    Bună Elian,
    Ţi-am răspuns la mesajul privat de pe acest forum. Aş fi mai mult decât bucuroasă să te ajut cu mai multe detalii în ce priveşte stabilirea ta în Canada.
    Numai bine!

  6. #16
    Data înscrierii
    14.11.2013
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna ziua,
    M-am hotarat impreuna cu prietena sa ne stabilim in Canada, intrebarea mea este: daca imi fac buletinul pe aceeasi adresa cu ea ne cresc sansele de a fi acceptati pentru viza?
    De asemenea se reduc si costurile pentru viza, nu? Dorim sa aplicam pentru quebec deoarece am inteles ca aveam sanse sa asteptam mai putin pentur acordarea vizei.

  7. #17
    Data înscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    Bună Eugen,
    îmi cer scuze că răspund aşa de târziu. dacă vreţi să aplicaţi împreună şansele să fiţi acceptaţi cresc, împreună însemnând căsătoriţi sau în concubinaj. Concubinajul nu se dovedeşte doar prin adresa comună ci prin dovada că locuieşti acolo, o scrisoare de la administraţia blocului, luare în spaţiu de la primărie, scrisori de la vecini, facturi ale tale care vin la aceeaşi adresă, cont bancar comun, etc. La canadieni de obicei concubinajul este recunoscut atunci când cei doi locuiesc împreună de cel puţin 1 an, deci dacă-ţi schimbi adresa în buletin azi şi trimiteţi aplicaţia mâine, nu ştiu ce şanse sunt să fiţi crezuţi.

    Motivul pentru care cuplurile ia mai multe puncte decât cei care aplică individual este acela că odată ajunşi în Canada dacă nu-şi găseşte unul de lucru mai repede, poate îşi găseşte celălalt şi au o sursă de venit iar în modul aceasta nu trebuie să apeleze la ajutorul din partea guvernului- şomaj, pe motivul că nu au de lucru.

    Acesta este doar unul dintre criteriile de selectare, cred că mai greu atârnă altele, cum ar fi domeniul şi experienţa în muncă, pregătirea profesională, nivelul de cunoaştere al limbii. şi DA, costul este mai mic dacă aplicaţi împreună, uite aici pe pagina lor oficială costurile exacte şi la zi pentru partea franceză: http://www.immigration-quebec.gouv.q...ml#sufficiency

    Aştept şi alte întrebări, succes!

  8. #18
    Data înscrierii
    16.12.2013
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

    Implicit Despre viza temporara

    Citat Postat în original de fifi Vezi post
    Am văzut primul mesaj al lui augustin, mi-am dat seama la ce se referă şi am vrut să răspund însă n-am avut timp şi mi-au luat-o alţii înainte. Îmi pare rău pentru noul nostru forumist c-a fost luat în primire cam dur deoarece treaba nu stă chiar aşa.

    În primul rând eu nu aş judeca sau lua în râs pe nimeni care-şi doreşte să ajungă în Canada, acelaşi lucru mi l-am dorit şi eu şi ceilalţi care suntem aici. Posibilităţile fiecăruia sunt diferite şi augustin prin ilegal a vrut să spună fără să deţină neapărat viza de rezident permanent la intrarea în Canada, ci s-o obţină fiind aici deja.

    Cum mulţi ştim, în Canada nu prea se poate intra aşa de uşor ilegal, adică fără nici un tip de viză. Pentru Canada există viza de rezident permanent şi vizele temporare: viza turistică, de studii, de lucru.

    Am observat că-n ultimii ani, chiar a scăzut numărul celor care emigrează aici prim metoda de emigrare clasică (Skilled workers) cu termenele de aşteptare lungi, studii superioare, experienţă în domeniile căutate în Canada, stăpânirea limbii şi sumele de bani foarte mari. Văd tot mai mulţi emigranţi stabiliţi aici prin viza temporară, refugiaţi şi cazuri umanitare. Am avut chiar de gând să deschid un topic despre viza de lucru temporară şi transformarea ei în rezidenţă permanentă care este foarte de succes şi la modă acum.

    Voi face pentru augustin o succintă prezentare a posibilităţilor de a te stabili aici permanent prin intermediul vizelor temporare:

    - viza de studii: eşti acceptat la un curs, colegiu, facultate aici (pentru cel puţin un an), cât timp eşti în şcoală poţi aplica de aici pentru obţinerea unui permis de lucru şi-ţi găseşti un job. Dacă eşti bun şi angajatorul poate şi vrea să te ţină mai mult, îţi dă o scrisoare şi cu ea îţi poţi prelungi şederea şi în acelaşi timp aplica pentru rezidenţa permanentă. Permisul temporar de lucru se emite pe cel puţin un an, până la aprobarea rezidenţei dar nu numai, cât timp ai permis de lucru valid nu te dă nimeni afară din Canada. Permisul de lucru se reînoieşte cu o lună înainte să expire şi de obicei este aprobat cât timp eşti încă angajat. dezavantajul la obţinerea vizei de studii este acceptarea într-o instituţie de învăţământ dar şi suma de bani pe care trebuie s-o dovedeşti pentru cazare şi întreţinere.

    - viza temporară de lucru obţinută din afara Canadei: trebuie să găseşti un angajator care acceptă să angajeze muncitori străini, angajator care nu găseşte aici candidaţi pentru acel loc de muncă. în maxim 3 luni vei obţine viza de lucru iar sume de bani se cer doar pentru bilet de avion, cazarea pentru prima lună, sunt firme care chiar iţi oferă această sumă ca un împrumut şi-ţi opresc treptat din salariu. aceste firme dispuse să facă asta sunt în provinciile şi oraşele mai nepopulate, ca Alberta, Saskatchewan, angajează o gama largă de profesii şi meserii, chiar şi muncitori necalificaţi. Odată ce ai ajuns aici cu această viză de lucru o poţi prelungi aşa cum am explicat mai sus şi la fel procedeul de aplicare pentru rezidenţă permanentă. Website-ul oficial al emigrărilor în Canada zice că poţi aplica după 2 ani de şedere temporară însă eu am înţeles de la cazuri concrete că au aplicat imediat ce au ajuns aici. Avantajul aici este că îţi poţi aduce familia (soţie, copil) cu tine sau ulterior, soţia având dea semenea drept de lucru. Dezavantajul este că trebuie să cauţi ceva timp după acest loc de muncă, nu ţi se oferă de către nimeni, website-uri din Canada cu oferte de job-rui, agenţii care se ocupă de asta, târguri de joburi, am înţeles că au loc şi în România, te poţi interesa pe internet, la cunoscuţi sau chiar la ambasada Canadei. Văd că tu, augustin ai calificare şi aplici din Anglia, dacă ai lucrat acolo ceva timp te va ajuta enorm să obţii un astfel de contract de muncă în Canada, angajatorii acordă mult mai multe şanse celor care au lucrat în alte ţări, pentru ei prezintă încredere că te poţi adapta într-o ţară străină cu cerinţe şi fel de viaţă diferit, prezinţi garanţie că-ţi onorezi contractele şi angajatorii.

    - viza de turist: foarte multă lume face greşeala să credă că o viză de turist se poate obţine numai cu invitaţie de la o persoană stabilită în Canada, viza de turist se poate aplica şi doar cu intenţia de a participa la evenimente de mare anvergură cu caracter sportiv, cultural, social, ex: campionate, simpozioane culturale, expoziţii de artă, întruniri sau prezentări în materie sănătate, diabet, diverse handicapuri, dependenţă de droguri, alcool, etc. Viza de turist se emite, din câte ştiu eu cu valabilitate de 3 luni (ceea ce înseamnă că din momentul în care ai obţinu-o ai 3 luni în care să-ţi stabileşti detaliile călătoriei şi să aterizezi în Canada). Odată ajuns în Canada ţi se pune pe paşaport data maximă a şederii pe care o stabilesc ofiţerii de emigrare la aeroport în funcţie de intenţiile cu care ai venit în Canada. Se dă drept de şedere între 3 şi 6 luni.

    Am cunoscut personal însă 5 cazuri (şi am auzit şi citit de foarte multe altele) care au venit cu viză turistică iar la aeroport, odată ce au fost faţă în faţă cu ofiţerii consulari întrebaţi motivul vizitei, au declarat că sunt urmăriţi şi ameninţaţi cu moartea în ţările de unde veneau, au cerut statut de refugiat şi azil în Canada. În aceste condiţii Canada este foarte protectivă şi dă dreptul şederii temporare până când refugiaţii pot convinge judecătorul care se ocupă de astfel de cazuri că este adevărată povestea lor şi viaţa le este în primejdie în ţara de rezidenţă. Încă de la aeroport li se acordă cazare în cazul în care nu au nicio persoană cunoscută în Canada dispusă să le ofere locuinţă măcar temporar, asistenţă socială, un fel de şomaj care să le asigure un minim venit pentru întreţinere şi apoi permis de lucru temporar în cazul în care vor şi pot să-şi găsească un loc de muncă, drepturi medicale şi un avocat de emigrări din oficiu, adică gratis care să-i sfătuiască la prezentarea cazului şi să-i ajute la întocmirea documentelor necesare.

    Înainte până se dădea verdictul durau 3-4 ani, acum am înţeles că au mai accelerat procesul din cauza celor care deşi aveau drept de lucru stăteau toţi aceşti 3-4 ani pe somaj, adică pe spatele guvernului fără să aducă niciun beneficiu. Oricum, cei care şi-au văzut de treaba lor şi-au găsit un loc de muncă imediat, cei care au fost acceptaţi pentru cazul lor (sufieciente dovezi) au luat rezidenţa permanentă iar cei care au fost refuzaţi pentru cazul de refugiat, şi-au depus imediat un dosar de şedere permanentă în Canada pe motive umanitare, locuind aici o perioadă destul de mare de timp, câţiva ani s-au acomodat aici, au rupt legăturile cu ţara mamă, şi-au pierdut locurile de muncă, au pierdut orice legătură cu rude, prieteni, etc.

    Cu o astfel de aplicaţie, este foarte important să aduci dovada că ai lucrat continuu, ai plătit taxele, ai legături financiare şi sociale, prieteni, comunităţi din care faci parte şi care te susţin, nu încalci legea (nici măcar o amendă de circulaţie) şi în 2-3 ani de zile obţii rezidenţa permanentă. Dezavantaje: în această perioadă nu poţi părăsi Canada şi nu poţi sponsora pe nimeni să vină în Canada. La această aplicaţie recomand un avocat de emigrări BUN, chiar dacă ştii tot ce anume trebuie să aduci, au ei o influenţă mai mare, se pricep să formuleze în limbaj specific documentele trimise şi chiar ştiu lucruri pe care noi nu le ştim oricâtă informaţie şi experienţă am acumula. Avantaje: nu ai dreptul să votezi

    Menţiune: deţin mult mai multe informaţii în legătură cu toate cele scrise mai sus aşa că oricine are nevoie de detalii sau lămuriri, nu vă sfiiţi să întrebaţi fie aici sau pe PM, şi eu la rândul meu am trecut prin această agonie a emigrării şi nimic nu mă bucură mai mult decât să văd că pot fi de ajutor.

    Tot ceea ce ne dorim să realizăm în viaţă ne ia timp şi efort, nimic nu e uşor cum ai bate din palme aşa că vă sfătuiesc pe toti cei care vă doriţi să ajungeţi în Canada să vă înarmaţi cu ambiţie, înţelepciune şi răbdare, asta vă va da putere să luptaţi.

    Multă baftă tuturor!
    Salutare tuturor
    "fifi" indraznesc sa te intreb, vazand cat de bine documentat si bine intentionat esti, cum pot obtine viza temporara de munca de la alta ambasada fata de tara de resedinta.
    Angajatorul din Canada care a obtinut LMO-ul nu vrea sa auda de ambasada din RO, datorita timpului foarte lung de asteptare si a "betelor in roate puse". El vrea sa ma aduca in Canada, are nevoie de mine-sunt bucatar, dar mi-a cerut sa ma ocup si sa gasesc varianta de a obtine viza din alta tara, membra UE.
    Credeti ca ar fi posibil asa ceva?
    Ce e de facut?

    Va multumesc anticipat pentru sfaturi,
    Stefan
    stbota@yahoo.com

  9. #19
    Data înscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    Bună Ştefan, este un lucru foarte bun pentru tine că angajatorul a obţinut aprobare de la LMO, ţine de el, înseamnă că are chiar intenţii serioase cu tine. În ce priveşte şansa de a aplica la o altă ambasadă decât cea de la Bucureşti nu ai decât 2 variante: ai dublă cetăţenie (pe lângă cea română şi magiară sau germană, etc.) sau ai statut legal într-o altă ţară din Europa, adică stabilit acolo legal de cel puţin un an. Eu înţeleg perfect că angajatorul te vrea în Canada cât mai repede dar, din păcate termenele de procesare pentru permisul de muncă nu diferă grozav de mult de la o ţară la alta.

    Despre „beţe-n roate” nu vreau să comentez pentru că nu ştiu prea multe însă aş fi bucuroasă să aud despre ce este vorba
    baftă şi te aştept cu mai multe întrebări eventual completări!
    fifi (în caz că nu ştiai, mă mai cheamă şi Corina)

  10. #20
    Data înscrierii
    16.12.2013
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna Corina,
    din pacate pentru mine nu indeplinesc nu indeplinesc cele doua conditii specificate. Pot sa fiu luat in spatiu in Franta dar din cate inteleg de la tine ar trebui sa fiu stabilit acolo de cel putin un an.
    Pacat...
    Multumesc oricum ,
    Numai bine.
    Stefan

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •