Follow RomanianPortal on Twitter       
Results 1 to 4 of 4

Thread: inscrierea unui copil la scoala.....

 1. #1
  Join Date
  May 2012
  Posts
  1
  Rep Power
  0

  Default inscrierea unui copil la scoala.....

  Salut! Caut si incerc sa imi inscriu copii la scoala in Germania. Ei invata acum(clasa III-a si clasa VI-a) in Romania la o scoala obisnuita de stat dar de la 3 ani din gradinita i-am inscris la sectia de limba germana matern. Este prea tarziu acum sa-i mai pot transfera la romana matern. Pt ca a invata intr-o limba straina in Romania a devenit un lux si pt ca nu mai putem face fata costurilor sedintelor de meditatii la lb germana(nu sunt profesori iar cei care sunt nu-i invata nimic daca nu-i duci la ei la meditatii!!) vreau sa-i inscriu la o scoala din Germania pt 1 an pt ca numai asa vor invata perfect limba. Stiu ca trebuie sa inchiriez un spatiu de locuit dar mai departe? Care este urmatorul pas? Stie cineva care sunt conditiile legislative din Germania pt inscrierea la scoala de stat? Este vreo taxa? Cum este sistemul german de invatamant? In ce perioada au vacanta de vara? Daca voi aveti copii la scoala cum ati procedat? Dati-mi cat mai multe detalii, va rog. Multumesc.

 2. #2
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Germany, Köln
  Posts
  2,194
  Rep Power
  28

  Default

  reglementarile difera de la un Land la altul.

  Toti copii au dreptul la scolarizare pe raza domiciliului.
  Nu poti obtine întotdeauna si cea mai aproape si cea mai buna scoala, mai ales daca vrei sa rezolvi problema urgent. Mai ales în orase sunt scolile cu probleme sociale mari cele care au locuri disponibile. Risti sa strici mai mult decât decât ajuti. Daca copii sunt sensibili transferul e în ori ce caz greu pentru ca pot fi raniti sufleteste. Cred ca nu poti sa le spui sa sufere de dragul dorintei tale ca ei sa stie perfect înca o limba straina... Germana vor învata dar anul de învatamânt e mai mult sau mai putin pierdut.

  Din landul cel mai populat, NRW ai toate informatiile aici, sper ca poti traduce ce nu întelegi din limba materna cu translatorul Google.
  http://www.schulministerium.nrw.de/BP/
  tonita=toni42

 3. #3
  Join Date
  Jul 2011
  Posts
  155
  Rep Power
  7

  Default

  nu știu dacă are rost să faci treaba asta....

  eu am fost la grădiniță la secția germană, după care am învățat germana ca „limbă modernă” până-n clasa a 8-a și atât... să știi că acum, după aproape 30 de ani în care n-am mai învățat germană nici de la profesori, nici din cărți, mă descurc foarte bine; copiii învață foarte mult și foarte ușor dacă le place. nu faci nici o minune dacă-i aduci aici doar pentru asta....

  pe partea cealaltă, poate suporți niște costuri cu mutarea asta....te-ai gândit că poate aceeași bani poți să-i investești în meditațiile alea de care te ferești atâta? sunt profesori foarte buni în românia, iar unii chiar nu iau pielea de pe tine, trebuie doar puțin noroc să-i găsești

 4. #4
  Join Date
  Jul 2012
  Location
  la inceput de drum
  Posts
  1
  Rep Power
  0

  Default

  Buna seara! Ma numesc Doina, si saptamana viitoare(mai precis pe 22 iulie) voi ajunge impreuna cu fiicele mele in Freiburg. Mi-ar fi de un real folos orice informatie referitoare la procedura de integrare in sistemul de invatamant german, a copiilor din Romania. Dincolo de aspectele pur legislative, mi-ar prinde bine oarece pareri realiste despre cum percep copiii societatea germana si sistemul educational de acolo( fetele mele au 12 respectiv 17ani). Noi pornim la drum cu un mare handicap, nu cunoastem limba insa cum tatal copiilor mei este deja in Germania, cu acte in regula, am zis ca merita sa ne chinuim ca in cele din urma sa fim toti laolalta.
  Chiar daca suntem mereu pe fuga si ziua se termina inainte sa fi facut lucrurile,,cele mai importante", opritiva in mijlocul trotuarului si privitii pe cei care trec pe langa voi.Incercati sa zambiti si veti vedea ca ziua va fi mai buna atat pentru voi cat si pentru cei de langa voi.

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •