Follow RomanianPortal on Twitter       
Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Link-urile oficiale pentru emigrarea n zona engleză/ federală

  1. #1
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Lightbulb Link-urile oficiale pentru emigrarea n zona engleză/ federală

    Din experienţa celor mai frecvente ntrebări puse la secţiunile de emigrare n Canada m-am gndit că ar fi mai bine să existe listele link-urilor oficiale ca topic sticky la fiecare subforum, aici este lista pentru partea federală/ engleză din categoria "Skilled Workers":

    (partea federală/ engleză= toate celelalte provincii din Canada n afară de Quebec)

    ce condiţii trebuie ndeplinite pentru viza de rezident permanent n zona engleză:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigra.../apply-who.asp

    lista profesiilor acceptate pentru partea engleză:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigra...tions.asp#list

    grila de punctaj pentru partea federală:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigra...ly-factors.asp


    taxa iniţială, ce trebuie plătită odată cu depunerea aplicaţie şi taxa pentru dreptul de rezident permanent, după ce aţi fost aprobaţi:
    http://www.cic.gc.ca/english/informa...uides/EG75.asp

    banii pe care trebuie să dovediţi că-i aveţi pentru primele luni cnd ajungeţi n Canada:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigra...lled/funds.asp

    termenele de procesare pentru partea federală, n funcţie de biroul de la care aplicaţi:
    http://www.cic.gc.ca/english/informa...killed-fed.asp

    etapele/ paşii procesului de emigrare pentru partea federală:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigra.../apply-how.asp

    ghidul(printabil) şi forumularele(printabile) de aplicare pentru viza de rezident permanent pe partea federală:
    http://www.cic.gc.ca/english/informa...ns/skilled.asp

    medici acreditaţi n Romnia pentru examenul medical cerut la emigrarea n Canada:
    http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicali...ryName=Romania

    medici acreditaţi n alte ţări pentru emigrarea n Canada(selectaţi continentul, ţara apoi click pe "search"):
    http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medical.aspx

    cum se obţine cazierul, instrucţiuni şi locaţii n funcţie de ţară
    :
    http://www.cic.gc.ca/english/informa...cert/index.asp

    unde puteţi verifica stagiul aplicaţiei online:
    https://services3.cic.gc.ca/ecas/?app=ecas&lang=en

    pagina principală a CIC(Citizenship and Immigration Canada) de unde aveţi opţiunea să alegeţi limba engelză sau franceză pentru toate link-urile postate de mine mai sus:
    http://www.cic.gc.ca

    NOTĂ: voi mbunătăţii lista adăugnd link-uri n funcţie de cerinţele forumiştilor.
    Ultima modificare făcută de fifi; 05.12.2013 la 16:43.

  2. #2
    Data nscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    13.509
    Putere Rep
    10

    Implicit Express Entry

    Sistemul "Express Entry" va intra n functiune pe data de 1 ianuarie, 2015 la ora 12:00. Cei interesati trebuie sa adune ct mai multe dintre cele 1.200 de puncte posibile pentru a primi o invitatie oficiala sa-si pregateasca dosarul.Candidatii cu varste cuprinse intre 20 și 29 de ani primesc cele mai multe puncte pentru categoria varstă (110 singur / 100 cu partener), in timp ce orice candidat peste 45 de ani nu va primi niciun punct.
    Cei care au fost alesi de provincii sau cei care au o ofertă de munca valabila sunt cei mai csștigti. Acestia pot primi pana la 600 de puncte si sunt trecuti pe o lista de candidati prioritari.

    Punctele pot fi obtinute intr-una din urmatoarele trei categorii principale:

    Maxim 500 puncte Capital uman (varsta, studii, cunostintele lingvistice, experienta de munca n Canada). 40 dintre acestea sunt rezervate partenerului in cazul unui cuplu.
    Maxim 100 puncte Competente (nivelul de educatie, experienta de munca in afara Romaniei, calificari meserii).
    Maxim 600 puncte Nominalizare provinciala, oferta de munca (aplicantul a fost deja ales pentru imigrare de una dintre provinciile Canadei sau are o oferta de munca acceptata de guvern).

    Conform punctajului publicat, Guvernul canadian cauta candidati tineri, fara partener, vorbitori de engleza sau franceza, cu studii superioare sau muncitori calificati, dacă e posibil cu experienta de munca n Canada. Sansele de integrare/asimilare sunt astfel mult mai ridicate.

    Cei alesi vor primi din partea ministerului o invitatie pentru depunerea dosarului. Invitatia emisă de minister este valabilă doar 60 de zile. Candidatul trebuie sa accepte sau sa refuze in acest interval.

    Quebecul nu este inclus in noul sistem de punctaj. Provincia francofona si-a anuntat intenția de a pune pe picioare un sistem similar celui federal.

    Cei interesați să-și depună dosarul se pot nscrie aici:
    http://www.cic.gc.ca/english/immigra...=express-entry

    Felul n care vor fi acordate punctele pe pagina urmatoare:
    http://www.gazette.gc.ca/rp-pr/p1/20...xtra10-eng.php

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •