Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Noutăţi şi modificări n legea emigrării n Canada

  1. #1
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Exclamation Noutăţi şi modificări n legea emigrării n Canada

    M-am gndit că ar fi bun un astfel de topic pentru cei care deja sunt puţin n temă şi interesaţi de emigrarea n Canada. Şi dacă tot sunt iniţiatoarea topicului pun o singură condiţie pentru cei care postează aici, aceea ca noutăţile aduse să fie 100% corecte, de preferinţă de pe website-urile oficiale, de guvern, de exemplu:
    pentru partea federală: http://www.cic.gc.ca/
    pentru Quebec: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.html

    Ultima ştire:

    "EFFECTIVE December 23, 2010: If you are submitting a language test with your application, the results are now valid for 2 years from the time you took the test, instead of 1 year. This change applies to Federal skilled worker, Canadian Experience Class and Business Class Immigrants (investors, entrepreneurs and self-employed people)."

    sursa: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

  2. #2
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit Posibilităţile soţiilor şi copiilor celor care lucrează temporar n Canada

    Acesta a fost un mesaj mai vechi dar cred că este foarte important pentru mulţi romni din Canada şi ar fi mai bine să stea cu noutăţile, fiind n vigoare nu de prea mult timp.

    „... am observat ca sunt mai mulţi romni/ romnce care lucrează in Canada legal, cu contracte de muncă şi sunt interesaţi cum să-şi aducă soţiile/ soţii şi chiar si copiii aici.

    n afară de varianta cu viza turistică, mai există "Spousal Program" prin care soţiile/ soţii pot aplica pentru "open work permit" din Romnia, n baza cruia se pot angaja la orice companie doresc n Canada.


    "Working temporarily in Canada: Jobs that require a work permit but no labour market opinion

    People in the following categories need a work permit but do not need a labour market opinion from Human Resources and Social Development Canada (HRSDC).


    • Spouses
      • Spouses and common-law partners of certain foreign students who are currently studying or working under the Post-Graduation Work Permit Program. This exemption applies to spouses who are not themselves enrolled in full-time studies.
      • Spouses and common-law partners of certain skilled foreign workers. Find out more…

    • Dependent children
      • Working-age dependent children of certain skilled foreign workers who plan to work in Alberta or Ontario. Find out more…"


    sursa: http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who-permit.asp

    sunt nsă cteva condiţii:
    1. soţul sau soţia trebuie să aibă ncă 6 luni sau mai mult drept de lucru n Canada;
    2. ocupaţia soţului sau soţiei trebuie să fie listată n nivelurile 0, A sau B din tabelul de aici http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/...ml/Matrix.html
    3. "work permitul" al celui/ celei care vine ulterior n Canada va fi valabil pe aceeaşi perioadă de valabilitate ca si al celui/ celei care a venit iniţial.

    cum să aplicaţi aici http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-how.asp#step3 gasiti forumulare, unde să aplicaţi, termene de procesare şi taxe care trebuiesc plătite.


    baftă tuturor! ”


    mesaj postat iniţial aici:
    http://forum.romanian-portal.com/sho...egal-in-Canada
    Notă: se poate şterge acest mesaj dacă se consideră că nu e de folos.
    Ultima modificare făcută de fifi; 15.01.2011 la 09:46. Motiv: adăugări

  3. #3
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit Copiii ilegalior din Toronto pot merge la şcoală

    mesajul se adresează celor care locuiesc n Toronto şi nu au statut legal sau au o aplicaţie nedefinitivată, cazurile pot fi multe şi diferite. Dacă sunteţi nsoţiţi de copii minori nu trebuie să vă fie teamă să-i trimiteţi la şcolile publice, Inspectoratul Şcolar din Toronto s-a angajat să nu ceară "study permit" copiilor n astfel de cazuri şi nici informaţii despre statutul părinţilor. De asemenea nu vor da autorităţilor din emigrare nici un fel de informaţie despre copii sau părinţii lor.

    nu este o minciună, chiar eu am fost n această situaţie, fiica mea a mers la şcoală, nvăţămntul primar, acordndu-i-se chiar autobuz de şcoală, fără să i se ceară aceste documente şi informaţii.

    "Toronto District School Board
    Policy P.061 SCH
    Title: STUDENTS WITHOUT LEGAL IMMIGRATION STATUS
    Adopted: May 16, 2007
    Revised:
    Review:
    1.0 OBJECTIVE
    To establish the Board's commitment to providing a safe and welcoming environment for its students regardless of immigration status
    2.0 RESPONSIBILITY
    Executive Officer, Student and Community Equity
    3.0 POLICY
    3.1. All children who are qualified to be resident pupils of the Board, including those who are without immigration status in Canada, shall be entitled to admission to school.
    3.2. All children shall be welcomed, regardless of immigration status, and information about them or their families shall not be shared with Immigration authorities
    ...."


    sursa: http://www.tdsb.on.ca/ppf/uploads/fi...ve/98/1555.pdf

    acest mesaj este refăcut dar postat iniţial aici: http://forum.romanian-portal.com/sho...erge-la-scoala insuficiente informaţii şi link expirat

    Notă: se poate şterge acest mesaj dacă se consideră că nu e de folos.

  4. #4
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    de la 1 Ianuarie 2011, provincia Quebec a crescut taxele pentru anumite tipuri de vize.

    detalii: http://www.immigration-quebec.gouv.q.../fees_2011.pdf

    pentru cei care nu ştiu, MICC= Ministere d'Immigration et Communautes Culturelles
    Ultima modificare făcută de fifi; 22.01.2011 la 12:43.

  5. #5
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit Număr limitat de dosare depuse pe partea federală

    ncepnd cu 26 Iunie 2010 pnă la 30 Iunie 2011, numărul de dosare depuse pe partea federală a fost limitat la 20 000 n funcţie de profesii, acceptndu-se maxim 1000 pe fiecare domeniu. Schimbarea nu se aplică celor care deja au o ofertă de lucru de la un angajator din Canada.

    "On June 26, 2010, the eligibility criteria for Federal Skilled Worker applicants changed. Between June 26, 2010, and June 30, 2011, a maximum of 20,000 complete Federal Skilled Worker applications will be considered for processing. Within the 20,000 cap, a maximum of 1,000 Federal Skilled Worker applications per eligible occupation will be considered for processing within this same time frame.
    These limits do not apply to applications with an offer of arranged employment (job offer).
    Applications received toward the overall cap: 6,564 of 20,000 as of January 17, 2011 "
    sursa: http://www.cic.gc.ca/english/immigra...plications.asp

  6. #6
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    Abia acum am văzut şi eu, ncepnd cu 5 Noiembrie 2011 nu se mai primesc aplicaţii de sponsorare a părinţilor sau bunicilor n Canada dar nu e aşa de tristă vestea căci au oferit n schimb o acadea, se numeşte "Super Visa": http://www.cic.gc.ca/english/immigra...nsor/index.asp

    Parent and Grandparent Super Visa:

    Note: As of December 1, 2011, you may be eligible to apply for the Parent and Grandparent Super Visa and enjoy visits to Canada of up to two years.
    As of November 5, 2011, no new applications to sponsor parents or grandparents will be accepted for processing for up to 24 months.



    As of November 5, 2011, no new applications to sponsor parents or grandparents will be accepted for processing for up to 24 months.

  7. #7
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit testul de limbă pentru emigrare n Canada este valabil 2 ani n loc de 1 an

    e cam veche ştirea nsă mai bine mai trziu dect niciodată:

    EFFECTIVE December 23, 2010: If you are submitting a language test with your application, the results are now valid for 2 years from the time you took the test, instead of 1 year. This change applies to Federal skilled worker, Canadian Experience Class and Business Class Immigrants (investors, entrepreneurs and self-employed people).

    sursa oficială: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

  8. #8
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit prelungirea vizei temporare de pe teritoriul Canadei

    Pentru prelungirea vizei temporare de turist, student sau de lucru, de pe teritoriu Canadei, s-a schimbat sediul unde trebuiesc trimise aplicaţiile:

    Effective May 29, temporary residents currently in Canada with valid student or temporary foreign worker status must submit their application for a new temporary resident visa to the Case Processing Pilot Office in Ottawa (CPP‑O), or visa office that serves their country of nationality.

    To submit a Temporary Resident Visa (TRV) application from within Canada, please mail your application to:

    CPP – Ottawa
    P. O. Box 9640
    Ottawa, ON, K1G 6T2

    If sent by private courier:
    CPP – Ottawa
    Temporary Resident Visa Section
    365 Laurier Avenue West
    Ottawa, ON K1A 1L1


    sursa oficială: http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp

  9. #9
    Data nscrierii
    19.08.2013
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

    Implicit

    buna ziua
    din cate vad pe acest forum avem date mai vechi despre emigrare.
    Poate cineva sa ma ajute cu niste detalii legate de emigrarea in canada pentru O familie (sot+sotie si copil de 2 ani)
    Care este procedura pentru partea engleza .. si eu si sotia avem studii superioare + experienta in munca de peste 5 ani dar nu pe profesia din diploma dar am pentru studii superioare.
    Ce taxe trebuie platite si ce cheltuieli implica asta si daca este mai bine sa apelam la o firma de intermediere deoarece am inteles ca este foarte greu procesul cu actele si daca nu ai fost in canada va veni foarte greu sa aplici

  10. #10
    Data nscrierii
    18.04.2006
    Locație
    Canada, Toronto
    Posturi
    4.438
    Putere Rep
    39

    Implicit

    datele de pe forum sunt mai vechi nsă orice noutate şi detalii despre emigrarea n Canada se pot găsi pe website ul oficial al emigrărilor n Canada, anume: http://www.cic.gc.ca/english/index-can.asp
    spor la studiu şi baftă cu emigrarea!

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Taguri pentru acest subiect

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •