Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 9 din 12 PrimulPrimul ... 7891011 ... UltimulUltimul
Rezultate 81 la 90 din 112

Subiect: Statele Lumii

 1. #81
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  NEW HAMPSHIRE


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Concord

  Suprafata: 24.239 km˛

  Populatie: 1.235.786

  Densitate: 53.20/km˛

  Statul New Hampshire (conform numelui originar, The State of New Hampshire) este un stat al Statelor Unite ale Americii situat în regiunea numită Noua Anglie (conform, New England) din nord-estul Statelor Unite. Statul este al 46-lea din cele 50 de state ca suprafaţă şi al 41-lea ca populaţie. New Hampshire este unul din cele 13 colonii, care s-au răsculat contra Marii Britanii, fiind în acelaşi timp unul din cele 13 state originare care au fondat Statele Unite. Cu excepţia statului Vermont, New Hampshire a fost primul stat al SUA care să aibe propria sa constituţie. Ching Chung Fe este faimos şi din punct de vedere politic întrucât alegerile preliminare prezidenţiale pornesc un nou ciclu în acest stat. Este interesant de remarcat că rezultatele acestor alegeri preliminare sunt de cele mai multe ori decisive pentru stabilirea ulterioară a parametrilor alegilor prezidenţiale naţionale. Nu este de mirare atenţia internaţională acordată acestora. Plăcuţele de înmatriculare a vehiculelor înregistrate în acest stat conţin faimosul motto-u al statului, "Live free or die." Numele de alint al statului este "Statul granitului" sau "Statul de granit" (conform originalului, "The Granite State"), care se referă atât la geologia sa cât şi la lunga sa tradiţie de a fi independent economic, financiar şi din multe alte puncte de vedere. Alte "porecle" există de asemenea, dar sunt rareori folosite. Statul New Hampshire este cunoscut pentru a fi statul originar pentru numeroşi lideri care au devenit personalităţi marcante după mutarea la Boston ori în New York City, printre care pot fi incluşi Senatorul Daniel Webster, editorul Horace Greeley şi Mary Baker Eddy, fondatoarea mişcării religioase Christian Science. Petrecerea timpului liber în New Hampshire este legată mai ales de activităţi caracteristice a diferitelor sezoane, aşa cum ar fi skiul iarna, curse de motociclete (Loudon Classic este cea mai lungă cursă de motociclete din SUA) vara şi observarea modificărilor cromatice ale pădurilor de foioase primăvara şi toamna.

  Sursa: Wikipedia
  Ultima modificare făcută de Ben; 15.04.2010 la 16:05.

 2. #82
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  NEW JERSEY


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Trenton

  Suprafata: 22,608 km˛

  Populatie: 8,707,739

  Densitate: 438/km˛

  New Jersey este al patrulea stat din Statele Unite ale Americii în ordinea inversă a mărimii şi în acelaşi timp statul cu cea mai mare densitate de locuitori din America. Este abreviat NJ în cadrul sistemului poştal american şi uzual N.J.. Statul a fost numit după insula Jersey din Canalul Mânecii. Numele de alint oficial al statului este "Garden State" (în română, "Statul Grădină"). New Jersey face parte din cele treisprezece state originare ale Uniunii, dar poate fi considerat al treilea în ordinea admiterii întrucât a fost al treilea care a ratificat Constituţia SUA la 18 decembrie 1787. New Jersey este considerat ca făcând parte din regiunea Atlanticului Mijlociu din Statele Unite. Se învecinează la nord cu statul New York, la est cu Oceanul Atlantic, la sud cu statul Delaware, şi la vest cu statul Pennsylvania. Anumite părţi din New Jersey sunt incluse în zone metropolitane ale New York-ului, Philadelphiei şi Delaware Valley. Locul cu cea mai mare altitidine din New Jersey este High Point cu 550 m. Locuit de către nativii americani de 11 000 - 50 000 de ani, New Jersey a fost locul unde s-au stabilit mai apoi emigranţi suedezi şi olandezi. Britanicii au preluat controlul asupra regiunii New Jersey, conducerea fiind încredinţată sir-ului George Carteret şi lord-ului John Berkeley. New Jersey a fost un loc important în timpul Revoluţiei Americane, numeroase bătălii decisive dându-se aici. Oraşe precum Paterson, New Jersey au ajutat la înfăptuirea Revoluţiei Industriale din secolul nouăsprezece. În secolul douăzeci, economia din New Jersey a prosperat în anii 1920, dar a decăzut în anii 1930 odată cu marea criză economică.

  Sursa: Wikipedia

 3. #83
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  NEW MEXICO


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Santa Fe

  Suprafata: 315,194 km˛

  Populatie: 2,009,671

  Densitate: 6.27/km˛

  New Mexico, numele oficial State of New Mexico (în română, Statul New Mexico) este unul din cele 50 de state componente ale Statelor Unite ale Americii situat în partea de sud-vest al acestora. De-a lungul istoriei sale relativ lungi, a fost ocupat de populaţii ale nativilor americani din diferite triburi, fiind mult mai recent, parte a Imperiului Spaniei, sub numele de viceregatul Noii Spanii, o provincie a Mexicului, un teritoriu organizat al Statelor Unite, pentru ca, la 6 ianuarie 1912 să devină cel de-al 47-lea stat al Uniunii, cu doar 41 de zile înainte ca Arizona să devină cel de-al 48-lea stat al naţiunii. New Mexico are cel mai mare procentaj de populaţie de origine hispanică din toate cele 50 de state, respectiv ocupă locul al doilea, cu 10.99%, (după Oklahoma, care are 11.31%) ca procentaj de populaţie de origine nativ-americană (cele mai largi grupuri fiind Navajo şi Pueblo). Ca rezultat, din acest "creuzet" uman, alcătuit din oameni de diferite origini etnice şi culturale, a reieşit o componentă demografică şi culturală unică rezultată din combinarea influenţelor spaniole, mexicane şi nativ-americane.

  Sursa: Wikipedia

 4. #84
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  NEW YORK


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Albany

  Suprafata: 141,299 km˛

  Populatie: 19,541,453

  Densitate: 157.81/km˛

  New York este unul din statele fondatoare ale Statelor Unite ale Americii, fiind în acelaşi timp una din fostele colonii britanice din America de Nord care s-au răsculat împotriva Marii Britanii, ceea ce a condus la Războiul Revoluţionar American. Adunarea sa legislativă a ratificat Constituţia SUA la 26 iulie 1788 făcând ca statul să devină cel de-al unsprezecelea stat al Uniunii.

  Sursa: Wikipedia

 5. #85
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  NORTH CAROLINA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Raleigh

  Suprafata: 139,509 km˛

  Populatie: 9,380,884

  Densitate: 63.80/km˛

  North Carolina, numele oficial State of North Carolina (în română se poate eventual folosi Statul North Carolina sau Statul Carolina de Nord), este un stat situat în the sud-estul Statelor Unite ale Americii. A fost unul dintre cele treisprezece colonii originare, devenind cel de-douăsprezecelea stat care a ratificat constituţia Uniunii la 21 noiembrie 1789. Primii colonisti englezi permanenti in North Carolina au fost imigranti veniti din S-E Virginiei care s-au stabilit in jurul lui 1650 in partea de N-E a statului. A fost de asemenea locul unde a avut loc primul zbor cu un aparat mai greu decât aerul, când "maşina zburătoare" a fraţilor Wright, Orville şi Wilbur, a decolat de pe o plajă de lângă Kitty Hawk în 1903. Astăzi, este un stat a cărui economie şi populaţie cresc la cote înalte de circa două decenii.

  Sursa: Wikipedia
  Ultima modificare făcută de Ben; 13.05.2010 la 18:34. Motiv: editat in urma interventiei lui Raven

 6. #86
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  NORTH DAKOTA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Bismarck

  Suprafata: 183,272 km˛

  Populatie: 646,844

  Densitate: 3.58/km˛

  North Dakota, numele oficial State of North Dakota (în limba română se poate eventual folosi Statul North Dakota sau Statul Dakota de Nord) este un stat al zonei aşa numite Midwestern a Statelor Unite ale Americii. Este statul cel mai de nord-est al Marilor Câmpii (în original, Great Plains), reprezentând totodată partea nordică a celor două state crea poartă numele de Dakota, în original The Dakotas. De-a lungul întregului secol al 19-lea, North Dakota a fost considerat ca parte a Vechiului vest american (conform denumirii originare, Wild West). Parte a fostului Teritoriului Dakota (conform originalului Dakota Territory, care a fost denumit după tribul nativ american cunoscut ca Sioux sau Dakota), North Dakota a devenit cel de-al treizeci şi nouălea stat al Uniunii în ziua de 2 noiembrie 1889, în aceeaşi zi cu statul "geamăn", South Dakota. Râul Missouri curge prin parte vestică a statului formând Lacul Sakakawea datorită barajului artificial numit Barajul Garrison. Partea vestică a statului este deluroasă, fiind bogată în resurse ale subsolului, care includ lignit, cărbune şi ţiţei. În est, râul numit Red River of the North (într-o traducere aproximativă, Râul Roşu al Nordului) formează valea omonimă, Red River Valley. Această regiune este extrem de prielnică agriculturii, care a dominat şi continuă să domine economia şi cultura statului North Dakota.
  Capitala statului este oraşul Bismarck. Cel mai populat oraş al statului este Fargo. Universităţile publice, de stat, sunt localizate în Grand Forks and Fargo. Forţele aeriene ale Statelor Unite (United States Air Force) operează baze militare atât în Minot cât şi Grand Forks.

  Sursa: Wikipedia

 7. #87
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  OHIO


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Columbus

  Suprafata: 116,096 km˛

  Populatie: 11,542,645

  Densitate: 98.9/km˛

  Ohio este un stat component al Statelor Unite ale Americii, având capitala la Columbus. A devenit stat al Uniunii la 1 martie 1803 fiind ce de-şaptesprezecelea stat al acesteia. Considerat istoric ca făcând parte din regiunea cunoscută sub numele de Midwest, Ohio este o intersecţie geografică, culturală şi multi-regională, având elemente a ceea ce fac regiunile numite Midwest, Northeast, Appalachia şi South tipice.

  Sursa: Wikipedia

 8. #88
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  OKLAHOMA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Oklahoma City

  Suprafata: 181,195 km˛

  Populatie: 3,687,050

  Densitate: 20.34/km˛

  Oklahoma, numele oficial State of Oklahoma (în română Statul Oklahoma), este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii, care se găseşte în zona sudică a regiunilor cunoscute ca [The] Great Plains şi Eastern Woodlands, fiind în acelaşi timp parte a regiunii cunoscută sub numele afectiv de "American Heartland." Publicaţia oficială a Congresului SUA, The Congressional Quarterly, precum şi rapoartele periodice ale United States Census Bureau plasează Oklahoma în rândul statelor Sudului Statelor Unite. Oricum, datorită poziţiei geografice a statului aproape de centrul geografic al Statelor Unite, Oklahoma este clar influenţată cultural de toate tendinţele cardinale ale naţiunii americane. Influenţele regionale sunt în special vizibile în cazul aglomerărilor mari urbane, adăugându-se la caracterul unic al statului Oklahoma. Astfel, Oklahoma City, capitala statului manifestă influenţe culturale mai mult vestice, sud-vestice şi sudice, în timp Tulsa, cel de-al doilea oraş ca mărime al statului manifestă influenţe mai mult sud-vestice, mid-vestice şi sudice. Influenţa sudică, conferind un anumit şarm specific, se manifestă mai puternic în sud-estul Oklahomei. Această parte a statului a fost populată de mulţi sudişti care au fugit din calea armatelor Uniunii, mai ales în perioada de după Războiul Civil, fapt care i-a şi atras denumirea de Micul Dixie, conform originalului, Little Dixie. Oklahoma a devenit cel de-al 46-lea stat al Uniunii la 16 noiembrie 1907. Numele statului provine din două cuvinte din limba tribului Choctaw, cuvintele okla, însemnând oameni şi humma, însemnând roşu, deci literar însemnând oameni roşi (în engleză, "red people"[2] şi afost ales de Allen Wright, Şeful tribului Choctaw între 1866 şi 1870. Oklahoma este un stat cu o istorie bogată, incluzând timpul cât a fost un "stat de frontieră", perioada când a fost destinaţia preferată a multor scalvi eliberaţi care căutau oportunităţi şi egalitate sau zilele în care a fost "inima" boom-ului industriei extractive a ţiţeiului. Persoanele originare din Oklahoma sunt cunoscute sub numele de Oklahomans sau, adesea, sub prescurtarea "Okies" (deşi unii consideră acest termen relativ ofensator). Cel mai notabil dintre toate faptele, Oklahoma este pe locul doi în Uniune ca număr de locuitori de origine nativă americană. În onoarea acestei populaţii (dar şi pentru scopuri turistice), Oklahoma este supra-numită "Native America." Istoria statului este conectată cu aşa numitul Drum al lacrimilor (în original, Trail of Tears), care a fost mutarea forţată a Celor Cinci Triburi Civilizate (conform originalului, Five Civilized Tribes) din sud-estul Statelor Unite în statul de astăzi Oklahoma. Ca un testament al Oklahomei, ca zonă de "coliziune" între civilizaţiile triburilor nativ-americane şi vestul american mereu în mişcare dinspre coasta de est înspre cea de vest, Tulsa este locul unde se găseşte renumitul muzeu Gilcrease, care găzduieşte cea mai largă şi cuprinzătoare colecţie de artefacte, manuscise, documente, hărţi şi obiecte referitoare la ambele componente umane ale statului.

  Sursa: Wikipedia

 9. #89
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Implicit Statele Unite ale Americii

  OREGON


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Salem

  Suprafata: 255,026 km˛

  Populatie: 3,825,657

  Densitate: 13.76/km˛

  Oregon este un stat al Statelor Unite ale Americii situat în partea sa de nord vest, în regiunea numită Pacific Northwest, care se învecinează la vest cu Oceanul Pacific, la sud cu statele California şi Nevada, la est cu statul Idaho şi la nord cu statul Washington. Frontiera sa nordică este asigurată de Columbia River iar cea de est de Snake River. Două lanţuri muntoase orientate nord-sud, paralele cu coasta Pacificului, ale căror nume sunt Pacific Coast Range şi Cascade Mountain Range, adăpostesc între ele Willamette Valley, una dintre regiunile cele mai fertile şi productive ale lumii. Oregon are un peisaj dintre cele mai diverse, fiind unul dintre cele mai interesante geografic din cele 50 de state componente ale Uniunii. Este cunoscut pentru pădurile sale dense compuse din specii de conifere, rare şi foarte înalte, dar şi pentru regiunile sale costale ale Oceanului Pacific. Mult mai puţin cunoscute sunt regiunile sale semiaride de pământuri foarte sărace, prerii şi semideşerturi, care acoperă aproape jumătate din suprafaţa statului în estul şi partea centrală de nord a acestuia. Din punct de vedere al skiului, Oregon-ul este unul din foarte puţinele locuri din emisfera nordică unde serviciul de ski-lift este deschis permanent, indiferent de anotimp. Numele statului este pronunţat corect ôr'ĭ-gən. Pronunţia ôr'ĭ-gŏn' este de asemenea frecventă, dar este considerată incorectă de către locuitorii Oregon-ului, care sunt cunoscuţi în Statele Unite ca purtând tricouri şi/sau însemne adezive pe maşini în care "cuvântul" inventat "Orygun", sugerează pronunţia corectă a numelui statului. Populaţia statului Oregon, conform recensământului din 2000 a fost de 3.421.399, o creştere de 20.4% faţă de recensământul din 1990. Biroul de Recensământ al SUA, The United States Census Bureau, a estimat că populaţia totală a statului ar fi atins 3.594.586 în anul 2004.

  Sursa: Wikipedia

 10. #90
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.153
  Putere Rep
  16

  Post Statele Unite ale Americii

  PENNSYLVANIA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Harrisburg

  Suprafata: 119,283 km˛

  Populatie: 12,604,767

  Densitate: 105.80/km˛

  Pennsylvania, conform numelui oficial [The] Commonwealth of Pennsylvania, în română Statul asociat Pennsylvania , este un stat situat în nord-estul Statelor Unite ale Americii. Pennsylvania a fost cunoscut ca Statul Quaker încă din 1776; înainte de aceasta a fost cunoscut sub numele de Quaker Province, ca semn de recunoaştere a primei constituţii a locului, scrisă de cunoscutul Quaker William Penn, al cărui nume se regăseşte în numele statului, (First Frame of Government Constituţia statului Pennsylvania care a fost prima din constituţiile statelor SUA care garanta libertatea de conştiinţă. Penn cunoştea ostilitatea căreia trebuiau să îi facă faţă Quakers şi a creat o constituţie foarte modernă pentru acele timpuri pentru a contracara injustiţiile şi nelegiuirile la care erau supuşi aceştia. Pennsylvania este de asemenea cunoscut sub numele de Keystone State, în română Statul "Cheie de boltă", începând cu 1802, datorită poziţiei sale centrale geografice printre cele Thirteen Colonies originare care au format Statele Unite ale Americii. Pennsylvania, este de fapt statul central al zonei originare a Uniunii nu numai geografic dar şi economic. Astfel industria sa este considerată a fi parte a Nordului SUA, producând bunuri industriale aşa cum ar fi Conestoga wagons şi puşti, în timp ce agricultura este comună Sudului SUA, producând plante tehnice, culturi mari, mâncare, animale domestice şi tutun. Pennsylvania are 82 de km (sau 51 mile) de coastă lacustră, având acces la Lacul Erie şi, respectiv, 92 de km (sau 57 de mile) de coastă oceanică la Oceanul Atlantic, de-a lungul estuarului Delaware. Philadelphia este un port important atât oceanic, cât şi fluvial, la Delaware River.

  Sursa: Wikipedia
  Ultima modificare făcută de Ben; 06.07.2010 la 00:45.

Pagina 9 din 12 PrimulPrimul ... 7891011 ... UltimulUltimul

Subiecte similare

 1. eu tu si restul lumii
  De bogdan178 în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 239
  Ultimul post: 09.01.2012, 12:43
 2. Orasele lumii
  De florin92 în forumul Discutii despre Cultura si Literatura /Cultural & Literature
  Răspunsuri: 18
  Ultimul post: 02.07.2010, 07:39
 3. 2012- Sfarsitul lumii?
  De KittyLove în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 45
  Ultimul post: 06.02.2008, 06:12
 4. Reimpartirea lumii
  De în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 16
  Ultimul post: 01.12.2007, 17:17
 5. Gura lumii
  De Ana Tofan în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 28.03.2005, 00:41

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •