Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 10 din 12 PrimulPrimul ... 89101112 UltimulUltimul
Rezultate 91 la 100 din 112

Subiect: Statele Lumii

 1. #91
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Implicit Statele Unite ale Americii

  RHODE ISLAND


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Providence

  Suprafata: 3,140 km˛

  Populatie: 1,053,209

  Densitate: 390.78/km˛

  The State of Rhode Island and Providence Plantations (cunoscut ca Rhode Island, în română, Statul Rhode Island şi al Plantaţiilor Providence, sau doar ca Statul Rhode Island) este cel mai mic ca suprafaţă din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii, având totodată cel mai lung nume oficial. Rhode (pronunţat identic ca şi cuvântul "road", în română, "drum") Island este parte a regiunii cunoscută ca New England (situat în zona de nord-est a ţării, fiind prima din cele treisprezece colonii ale Marii Britanii care s-a declarat independentă faţă de guvernarea acesteia, semnalizând astfel începerea Revoluţiei americane. Este interesant, că acelaşi stat Rhode Island a fost ultimul (din cele treisprezece) care a semnat Constituţia Statelor Unite, la 29 mai 1790, fiind cel de-al treisprezecelea şi ultimul care a ratificat aderenţa sa la Uniune, după mai bine de doi ani şi jumătate de la data când Delaware fusese primul (la 7 decembrie 1787) ca să o accepte. Numele sub care este de obicei numit statul, Rhode Island, se referă la cea mai mare insulă din Narragansett Bay, de asemenea cunoscută sub numele de Aquidneck Island, pe care se găseşte oraşul Newport. Aquidneck Island în sine este cunoscută local ca Newport - deşi există trei localităţi distincte pe ea. Originea numelui este neclară. Unii istorici presupun că ar fi fost numită Rhode Island de către exploratorul italian Giovanni da Verrazzano (care a urmat descoperirii insulei numită azi Block Island), datorită similarităţii formei acesteia cu insula Rodos din Marea Egee. Cei care s-au stabilit ulterior pe insulă, neştiind exact la ce s-ar fi referit Verrazzano, au denumit insula Aquidneck Island. Alţi istorici cred că numele ar fi derivat din neerlandezul Roodt Eylandt, însemnând în olandeza veche "Insula Roşie", care i-ar fi fost dată de exploratorul olandez Adriaen Block datorită aspectului dat de un anumit sol cleios de culoare roşie prezent pe ţărmul insulei. În ciuda faptului că cea mai mare parte a statului este situat pe continent, numele de Rhode Island este înşelător, conducând pe mulţi la concluzia că întreg statul este insular, uneori chiar confundând statul în sine cu Long Island. Statul Rhode Island este supranumit şi "The Ocean State".

  Sursa: Wikipedia

 2. #92
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Implicit Statele Unite ale Americii

  SOUTH CAROLINA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Columbia

  Suprafata: 82,931.8 km˛

  Populatie 4,561,242

  Densitate: 55.37/km˛

  South Carolina, conform numelui oficial, State of South Carolina (în română se poate eventual folosi Statul South Carolina sau Statul Carolina de Sud), este un stat situat în the sudul Statelor Unite ale Americii. Provincia South Carolina (The Province of South Carolina) a fost una din cele treisprezece colonii originare care s-au revoltat împotriva guvernării britanice coloniale în timpul Războiului Revoluţionar American. Statul a fost oficial admis în Uniune, ca cel de-al optulea stat al acesteia, la 23 mai 1788. South Carolina a fost de asemenea primul stat al Uniunii care a secesionat (la 20 decembrie 1860) pentru a fonda Statele Confederate ale Americii. Denumirea statului a fost aleasă, conform surselor vremii înfiinţării Coloniei Carolina în 1663, după regele Charles II al Angliei, conform latinescului Carolus care ar corespunde numelui englez Charles. Conform unei estimări din anul 2004, populaţia statului era de 4.198.068. Mai multe nave ale Marinei Statelor Unite au fost numite USS South Carolina în onoarea statului.

  Sursa: Wikipedia

 3. #93
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Implicit Statele Unite ale Americii

  SOUTH DAKOTA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Pierre

  Suprafata: 199,905 km˛

  Populatie: 812,383

  Densitate: 4.05/km˛

  South Dakota, conform denumirii oficiale, State of South Dakota (în limba română se poate eventual folosi una din variantele, Statul South Dakota sau Statul Dakota de Sud), este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii situat în zona cunoscută sub numele de Midwestern. A fost denumit, ca şi "statul frate", North Dakota (cu care a fost admis simultan în Uniune la 2 noiembrie 1889, ca cel de-al patruzecilea stat al acesteia), după triburile native-americane Lakota şi Dakota (care mai este cunoscut şi ca Sioux).
  South Dakota este probabil cel mai bine cunoscut pretutindeni pentru locaţia muntelui Rushmore, a cărui faţada sudică prezintă ansamblul sculptural al capetelor a patru preşedinţi americani, numit Mount Rushmore National Memorial. La numai 18 mile sau 29 de km se găseşte locul unei sculpturi imense, începută în 1948, care la finisare va fi cea mai mare din lume, Crazy Horse Memorial.

  Sursa: Wikipedia
  Ultima modificare făcută de Ben; 07.11.2010 la 17:19.

 4. #94
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Post Statele Unite ale Americii

  TENNESSEE


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Nashville

  Suprafata: 109,247 km˛

  Populatie: 6,214,888

  Densitate: 53.29/km˛

  Tennessee este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii situat în zona de sud a acestora. A intrat în Uniune în anul 1796, la 1 iunie, ca cel de-al șaisprezecela stat al acesteia, fiind după Vermont (admis la 4 martie 1791) și respectiv Kentucky (admis la 1 iunie 1792) cel de-al treilea stat care a lărgit Uniunea rapid, încă în secolul al 18-lea. Tennessee este cunoscut sub numele de "Volunteer State" ("statul de voluntari"), un nume pe care l-a câștigat în timpul Războiului din 1812, în care soldații voluntari originari din Tennessee au jucat un rol important, dar în special în timpul Bătăliei de la New Orleans.

  Sursa: Wikipedia

 5. #95
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Post Statele Unite ale Americii

  TEXAS


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Austin

  Suprafata: 696,241 km˛

  Populatie: 24,782,302

  Densitate: 30.75/km˛

  Texas este unul din statele care pot fi considerate ca aparținând atât Vestului cât și Estului Statelor Unite ale Americii. Este de asemenea considerat ca aparținând atât regiunii numite Sudvest cât și a celei numite Great Plains. Cu o suprafață totală de 695.622 km˛ (sau 268,581 mile pătrate) și cu o populație de aproximativ 22,8 milioane, Texas urmează Alaska ca suprafață și California în populație. Numele statului provine dintr-un cuvânt al unei limbi de tip Caddoan, mai exact din Hasinai, táyshaʔ, tecas, ori tejas (conform ortografiei limbii spaniole); semnificând "cei care ne sunt prieteni", "prieteni," sau "aliați".
  Texas s-a declarat republică independentă față de Mexic în 1836 și a existat ca Republic of Texas pentru aproape 10 ani. În anul 1845 s-a alăturat Statelor Unite ca cel de-al douăzeci și optulea stat al său. Statul este adesea folosit ca și criteriu de referință pentru suprafețe geografice mari.

  Sursa: Wikipedia
  Ultima modificare făcută de Ben; 09.11.2010 la 02:51.

 6. #96
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Post Statele Unite ale Americii

  UTAH

  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Salt Lake City

  Suprafata: 219,887 km˛

  Populatie: 2,784,572

  Densitate: 10.50/km˛

  Utah este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii, localizat în partea de vest a SUA. A fost admis în Uniune ca cel de-al patruzeci şi cincilea stat al acesteia la 4 ianuarie 1896. Aproximativ 80 % din populaţia de circa 2.500.000 de locuitori ai statului Utah locuiesc în conurbaţia cunoscută drept Wasatch Front, a cărei "inimă" este capitala statului şi cel mai mare oraş al acestuia, Salt Lake City. În contrast, enorme suprafeţe ale statului sunt foarte slab populate sau total nepopulate, făcând din populaţia statului Utah a şasea în ordinea gradului de urbanizare din Statele Unite. Cea mai mare parte a statului este stâncoasă şi muntoasă, distingându-se trei regiuni geologice majore: Munţii Stâncoşi, Marele Bazin şi Platoul Colorado. Utah este cunoscut pentru diversitatea sa naturală, statul având forme geografice dintre cele mai diferite, de la dune de nisip la păduri de conifere, dintre care cele de pini, care se găsesc în văile montane, sunt cele mai reprezentative. Statul Utah oferă numeroase destinaţii turistice, având o puternică infrastructură în acest sens. A fost gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2002. Staţiunile turistice din nordul lanţului muntos Wasatch Range, suprafeţele sărate Bonneville Salt Flats, "Marele lac sărat", cele cinci parcuri naţionale din sudul statului (aşa cum ar fi Arches, Zion şi Bryce Canyon), precum şi atracţiile culturale cum ar fi Temple Square, Sundance Film Festival şi Utah Shakespearean Festival sunt printre cele mai vizitate. Aproximativ 60% din locuitorii statului sunt membri ai Bisericii mormone (în engl.: The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (sau Latter Day Saints, prescurtat LDS), având procentaje mai ridicate în mediul rural şi mai scăzute în mediul urban. Religia a avut o puternică influenţă regională, contribuind decisiv la puternica atitudine restrictivă a statului faţă de băuturi alcoolice şi jocuri de noroc, respectiv la existenţa celei mai ridicate rate a naşterilor din naţiune. Înainte de faimosul 1890 Manifesto, concepţia "Bisericii LDS" de a promova căsătorii multiple a dus la multiple confruntări dintre mormoni şi guvernul federal al Statelor Unite, culminând cu aşa-numitul "război Utah". Începând cu sfârşitul secolului al 19-lea, datorită boom-lui minier, incluzând cea mai mare mină cu galerii din lume, companiile miniere au atras şi continuă să atragă numeroşi imigranţi de diferite credinţe, care s-au găsit adesea în conflict cu populaţia locală, majoritară de credinţă mormonă. Aceste tensiuni au jucat şi continuă să joace un rol important în istoria locală (vezi Partidul Liberal din Utah şi Partidul Poporului din Utah).

  Sursa: Wikipedia

 7. #97
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Implicit

  VERMONT


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Montpelier

  Suprafata: 24,923 km˛

  Populatie: 621,760

  Densitate: 25.9/km˛

  Vermont este un stat al Statelor Unite ale Americii localizat în zona nord-estică a SUA, tradiţional cunoscută sub numele de New England (în română, Noua Anglie). După ce a fost un stat independent între 1777 şi 1791, sub numele de Vermont Republic, Vermont s-a alăturat Uniunii ca cel de-al patrusprezecela stat al acesteia la 4 martie 1791. Statul este al 45-lea ca suprafaţă, cu o suprafaţă de 23.958 km˛ şi cu o populaţie preponderent rurală, de 608.827 de locuitori, situându-se pe locul al 49-lea din 50 de state. Fiind singurul stat al Noii Anglii fără acces la Oceanul Atlantic, Vermont este notabil pentru ai săi Munţii Verzi, situaţi în partea sa de vest şi pentru Lacul Champlain în nord-vest. Se învecinează cu statele americane Massachusetts la sud, New Hampshire la est şi New York la vest, respectiv cu provincia canadiană Quebec la nord.

  Sursa: Wikipedia

 8. #98
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Implicit Statele Unite ale Americii

  VIRGINIA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Richmond

  Suprafata: 110,785.67 km˛

  Populatie: 7,882,590

  Densitate: 75/km˛

  Statul Virginia, conform originalului din engleză, The Commonwealth of Virginia (numit astfel după regina Elisabeta I, care a fost cunoscută sub numele de Regina virgină, Virgin Queen) este unul din cele 13 state originare ale Statelor Unite ale Americii care s-au revoltat în 1775 - 1776 contra regimului britanic. Virginia se găseşte în partea zonei cunoscută ca Sudul Statelor Unite (conform, Southern United States), deşi este uneori inclusă în rândul statelor care formează zona Mid-Atlantic. Este unul din cele patru state ale Statelor Unite care utilizează denumirea de commonwealth. Virginia a fost prima zonă a Americii de Nord care a fost permanent colonizată de Anglia. Statul Virginia mai este cunoscut şi sub denumirea de alint de Mamă al Preşedinţilor (conform originalului din limba engleză, "Mother of Presidents") întrucât este locul de naştere a opt din cei 43 de preşedinţi ai Statelor Unite: George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Henry Harrison, John Tyler, Zachary Taylor, şi Woodrow Wilson, mai mult decât oricare din celelalte 49 de state. Virginia mai este de asemenea cunoscută şi sub numele de Mamă a Statelor întrucât porţiunii ale coloniei originale, numită Colony and Dominion of Virginia, au stat la baza formării altor state ale Statelor Unite, West Virginia şi Kentucky, împreună cu porţiuni din statele Ohio şi Indiana.

  Sursa: Wikipedia

 9. #99
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Post Statele Unite ale Americii

  WASHINGTON


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Olympia

  Suprafata: 184,827 km˛

  Populatie: 6,664,195

  Densitate: 34.20/km˛

  Washington este un stat al Statelor Unite ale Americii, situat în aşa numita zonă a Pacificului de Nordvest a Statelor Unite continentale. Statul a fost denumit după George Washington, întâiul preşedinte al Statelor Unite. Capitala statului este Olympia, dar cel mai mare oraş este Seattle. Conform recensământului din 2000, populaţia statului era de aproximativ 5,9 milioane în timp ce populaţia activă era de 3,1 milioane. Locuitorii statului Washington sunt numiţi "Washingtonians" (cu o accentuare pe a treia silabă, care este pronunţată aidoma cuvântului englez "tone"). Statul Washington nu trebuie confundat cu Washington, D.C., capitala federală a naţiunii. În mod practic, oraşul este adesea denumit simplu D.C., iar statul este adesea numit Washington State. Trei vase ale United States Navy, Forţele militare maritime ale SUA, incluzând două vase de luptă, au fost denumite de-a lungul timpului USS Washington pentru a onora statul. Alte vase au purtat acest nume în onoarea lui George Washington.

  Sursa: Wikipedia

 10. #100
  Data înscrierii
  24.05.2009
  Posturi
  1.151
  Putere Rep
  17

  Implicit Statele Unite ale Americii

  WEST VIRGINIA


  Drapel:

  Stema:

  Capitala: Charleston

  Suprafata: 62,755 km˛

  Populatie: 1,819,777

  Densitate: 29.0/km˛

  West Virginia este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii din regiunea cunoscută sub numele de Appalachia. Cunoscut şi ca The Mountain State, West Virginia s-a desprins din [the] Commonwealth of Virginia în timpul Războiului civil american, fiind admis în Uniune ca un stat separat la 20 iunie 1863, aniversare sărbătorită azi în stat ca West Virginia Day. Este singurul stat al Statelor Unite format ca un rezultat direct al Războiului Civil. Biroul recensămintelor SUA (conform denumirii oficiale, United States Census Bureau) consideră West Virginia parte a zonei de Sud a Statelor Unite, datorită plasării sale sub linia Maxon-Dixon. Serviciul de Geologie al SUA ([The] United States Geological Survey sau USGS) desemnează West Virginia ca un aşa-zis Mid-Atlantic stat, în ciuda culturii, modului de a vorbi şi a politicii, care sunt tipice zonei Sudului Statelor Unite. Mulţi cetăţeni ai statului West Virginia susţin că statul lor este mai degrabă o parte a zonei numită Appalachia, decât a zonelor Mid-Atlantic sau South, în timp ce zona "cozii nordice a tigăii" (conform, Northern Panhandle) şi zona North-Central, simt o afinitate pentru Pittsburgh, Pennsylvania. De asemenea, zona "cozii estice a tigăii" (conform, Eastern Panhandle) simte un fel de conectare cu Washington, D.C. suburbiile din Maryland şi Virginia, respectiv locuitorii părţii de sud a statului se consideră aparţinând sudului SUA. În sfârşit, micile localităţi şi fermele de-a lungul zonei de mijloc a Ohio River au un aspect şi o exprimare culturală care aduce cu cea a zonei Mid-West.
  Statul este larg cunoscut pentru frumuseţea sa naturală, pentru tradiţia în domeniul mineritului cărbunelui şi al exploatării lemnului, domenii economice în care sindicatele locale au dovedit organizare şi eficienţă. Statul este cunoscut ca destinaţie turistică pentru cei interesaţi de activităţi şi sporturi în aer liber, aşa cum ar fi schiatul, pescuitul, plutăritul sportiv, vânătoarea, căţărarea pe stânci şi alpinismul.

  Sursa: Wikipedia

Pagina 10 din 12 PrimulPrimul ... 89101112 UltimulUltimul

Subiecte similare

 1. eu tu si restul lumii
  De bogdan178 în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 239
  Ultimul post: 09.01.2012, 12:43
 2. Orasele lumii
  De florin92 în forumul Discutii despre Cultura si Literatura /Cultural & Literature
  Răspunsuri: 18
  Ultimul post: 02.07.2010, 07:39
 3. 2012- Sfarsitul lumii?
  De KittyLove în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 45
  Ultimul post: 06.02.2008, 06:12
 4. Reimpartirea lumii
  De în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 16
  Ultimul post: 01.12.2007, 17:17
 5. Gura lumii
  De Ana Tofan în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 28.03.2005, 00:41

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •