Ultima modificare făcută de Raven; 30.09.2009 la 07:12.
Everything the same; everything distinct. (Zen)
O istorisire de curand aflata:
Era un pastor care s-a dus in Viena cu familia(avea o dacie 1310)dar nu stia drumul si la vama (Nadlac) a vazut un volswagen rosu cu numere de Romania. S-a dus la sofer si l-a intrebat: Incotro? la care soferul masinii rosii i-a raspuns in Viena orasul x (nu mai tin minte ce oras dar cert este ca era exact orasul in care se indrepta pastorul). Apoi pastorul a intrebat: daca v-a rog pot sa ma tin dupa dvs pt ca eu nu stiu drumul la care soferul ia raspuns pozitiv. Au plecat si pe drum s-a tot tinut in urma lui dar la un moment dat a pierdut urma volswagenului si a inceput sa carteasca: "de ce Doamne?". Dupa un timp a zarit din nou volswagenul rosu care "stationa" sub un tir, iar soferul era decedat. In acel moment pastorul i-a multumit lui Dumnezeu pt ca la scapat si a plans cu amar cerandu-si iertare.
Morala: Nu trebuie sa cartim chiar daca noua ni se pare ca Dumnezeu ne "pune bete in roate" pt ca are El un motiv anume pt care face ceea ce face.
deci D-zeu a ales uciderea calauzei doar pentru a-i exacerba credintza supercrezatorului si ...
Morala :popii astia sun datzi dracu'!
Mi-ai luat vorba din gura.
Soferul calauza nu se pune, e personaj secundar, ajutator. El nu este om, nu are familie si prieteni. Este necesar in povestire doar ca un mijloc de a ajunge la intamplarea moralizatoare. Nimanui nu-i pare rau de personajul secundar, de umplutura. Prin ceea ce trezeste in inimile cititorilor (adica nici cea mai mica compasiune), personajul secundar poate fi chiar un personaj imaginar. De fapt pastorul respectiv a atipit putin pe fotoliu intr-o dupa-amiaza de toamna si s-a trezit cu o povestire strasnica avand o morala pe masura.
Te cred ca asta ai auzit, dar trebuie sa filtrezi si tu ce auzi, nu trebuie sa iei totul de bun..
Stiti ce ma frapeaza la toate istorisirile de genul asta? Micile detalii: pastorul avea Dacia 1310, celalalt sofer avea VW rosu cu numere de Romania etc. Lasand la o parte faptul ca toate aceste detalii sunt irelevante pentru povestea in sine, ele au un scop: dau impresia de adevar, acorda credibilitate povestii. Stiu ce stiu cei responsabili cu propaganda intr-ale religiei.