Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 75

Subiect: Citeva sfaturi reintregire familie?

 1. #11
  Data înscrierii
  13.10.2008
  Posturi
  1.583
  Putere Rep
  23

  Implicit

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Daca faceam 1 an de facultate aici, se putea echivala acolo? Nu stiu
  Nu nu se echivaleaza , nu ar rost , credeam ca dureaza mai mult la voi.

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post

  La cel de-al doilea quote, eu din cite am citit pe forumuri, am observat ca din momentul cind se trimite aprobarea de la NVC, si form 3032 parca, cu choice of agent (aprobare pe care am mai primit-o odata si pentru unmarried son of LPR - si nu stiu nici acum ce sa fac cu ea, am mai postat si asta aici) si pina la plecarea efectiva poate sa dureze citeva luni (4-6), pentru ca se tot primesc diferite formulare si se trimit inapoi la ambasada samd,eu asta asi fi dorit sa stiu,cum se procedeaza pas cu pas, sa incerc sa le pregatesc din timp.
  Nu te pot ajuta cu sfaturi mai bune , eu am plecat de mult si era mai altfel , intre timp s-au mai schimbat si poate am si uitat toate actele pe care le-am semnat atunci. Dar iti copy /paste citeva informatii uitile , sper ca intelegi engleza .

  What Does the National Visa Center Do?
  After a Department of Homeland Security's Bureau of Citizenship and Immigration Services (BCIS) office in the United States approves the petition, it sends the petition to the National Visa Center (NVC). NVC does the following:
  • Assigns a case number
  • Sends Form DS-3032 Choice of Address and Agent to the applicant (your relative in Yemen). The applicant selects an agent. The agent can be anyone, including the applicant.
  • The NVC will mail all future letters (except for the Affidavit of Support, Form I-864) about processing the immigrant visa case to the agent. Make sure the postal address is correct and is kept up-to-date.
  • Sends the bill for the Form I-864 Affidavit of Support processing to the petitioner
  • Sends the Form I-864, Affidavit of Support to the petitioner after the petitioner pays the I-864 processing fee
  • Sends the bill for immigrant visa (IV) processing fee to the agent after the applicant sends form DS-3032 Choice of Address and Agent, to the NVC
  • Sends an instruction package to the agent after the agent pays the immigrant visa application processing fee, form DS-230
  • Reviews information for technical correctness and completeness.
  • Sends the petition to the embassy or consulate where the applicant will apply for a visa when the case file is complete
  http://yemen.usembassy.gov/faq4.html


  Point of clarification - the NVC does not approve anything. The NVC collects the visa application and some of the supporting materials, puts it together with the approved petition, and sends it off to the consulate where the interview is to take place.

  The NVC notifies the petitioner and the beneficiary a few months prior to when it is expected that the priority date will become current.

  The NVC also sets the interview schedule for most consulates.

  The consulates approve or deny the visa application. How long they will take to make that decision can vary greatly from applicant to applicant at certain consulates, including the one in Islamabad. No one can predict how long the required background investigations will take for any particular applicant.”


  http://familybasedimmigration.com/fo...ead.php?t=5997

  http://familybasedimmigration.com/fo...ead.php?t=5271


  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Iar la ultimul quote, o sa-mi traduc toate documentele, dar tot nu stiu daca trebuie si apostila, banuiesc ca multe o sa-mi mai ceara pe parcurs, la ambasada, dar tot nu stiu pentru transferul copiilor la scoala cum se procedeaza si ce acte o sa-mi trebuiasca in US.
  Cel mai bine este sa te interesezi direct la ambasada sau la NVC cu aceste intrebari din timp .

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Iar o ultima intrebare, sora mea a aplicat doar pt mine atunci, ca brother of US citizen, dar eu sint insurat cu doi copii.
  Pentru viza lor cind si cum aplic??? Dupa ce-mi iese aprobarea mea? Ma gindesc sa nu am vreo surpriza neplacuta si atunci cind o sa-mi aprobe mie sa nu pot sa-i iau si pe ei.....
  Multumesc,Laur
  A aplicat pentru tine fiinca cu tine se reintregeste , dar sotia ta si copii fac automat parte din familia ta , daca sora ta a dat toate datele correct atunci cind a aplicat , ei ar trebuii sa fie inclusi in dosarul tau si nu este nici o problema, presupun ca sora ta este deja cetatean american. “Family Fourth Preference (F4): Brothers and sisters of United States citizens and their spouses and minor children” .Daca numarul copiilor s-a schimbat ar fi bines a ii anunti ori tu ori sora ta dar nu cred ca se schimba ceva din moment ce spune clar ca nu trebuiesc petitii separate :

  http://www.immihelp.com/greencard/fa...ategories.html

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Si inca ceva, faptul ca eu am deja SSN ma impiedica cu ceva? Atunci cind am fost in SUA, in 1991, am aplicat pt azil politic ,am luat SSN si Work permit dar mai apoi m-am razgindit si m-am intors in Ro....Minte de copil, deh....Multumesc pentru raspunsuri,
  Laur
  "Ineligible relatives
  Certain conditions and activities may make a relative ineligible for a U.S Permanent Residency. Examples of these ineligibilities are:
  • Drug trafficking
  • Having HIV/AIDS
  • Overstaying a previous visa
  • Practicing polygamy
  • Advocating the overthrow of the government
  Submitting fraudulent documents"
  Ultima modificare făcută de Melina; 09.11.2009 la 10:27.
  free your mind before your mind will set you free

 2. #12
  Data înscrierii
  13.05.2007
  Locație
  dairyland
  Posturi
  4.321
  Putere Rep
  34

  Implicit

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Ok,deci apostila nu trebuie, inca un lucru pe care l-am aflat,la fel si cu foaia matricola, multumesc mult.
  actele se legalizează de notar, sunt suficiente. dacă vrei să faci/continui şcoală aici e funcţie de ce alegi. unele colegii cer ca actele de studiu să le fie trimise de facultatea din Ro, la altele te duci tu cu/trimiţi actele la firma care face echivalările de examene/diplome şi apoi ei hotărăsc ce iau în calcul sau nu. de aceea un an de la universitatea din Ro s-ar putea să îţi fie echivalat (ca şi credite) cu o jumătate de an aici sau chiar mai puţin, iar când te duci la colegiu, ei îţi vor lua în calcul doar creditele care se pliază pe oprograma lor şcolară.

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Pentru diploma de bacalaureat ce trebuie? In eventualitatea ca se continua acolo studiile.(tot foaie matricola?) Astea se legalizeaza si ele?
  dacă ai deja diplomă de bacalureat, doar atât, diploma.

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  La ultimul quote m-ai cam intristat, trebuie sa ma interesez mai bine, de fapt o sa trimit un mail si la NVC sa-i intreb, nici nu vreau sa ma gindesc la o eventuala intirziere sau si mai rau pentru ai mei....Deja am aproape 14 ani de cind astept....
  spunei surorii tale să facă un nou I-130 până primeşti tu răspuns de la NVC, să îl aibă pregătit.

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Si inca ceva, faptul ca eu am deja SSN ma impiedica cu ceva? Atunci cind am fost in SUA, in 1991, am aplicat pt azil politic ,am luat SSN si Work permit dar mai apoi m-am razgindit si m-am intors in Ro....
  nu te împiedecă cu nimic. doar că va trebui să prezinţi la interviu şi un cazier de SUA dacă ai stat mai mult de 6 luni, să le araţi că ai stat legal şi bineînţeles să treci SSN-ul în DS-230

  vei găsi (mai) toate informaţiile de care ai nevoie pe site-ul USCIS: http://www.uscis.gov/portal/site/usc...00082ca60aRCRD
  Ultima modificare făcută de aramis_13; 09.11.2009 la 10:38.
  plecat de-acasă.

 3. #13
  Data înscrierii
  03.09.2005
  Locație
  La La Land
  Posturi
  2.624
  Putere Rep
  10

  Implicit

  Citat Postat în original de aramis_13 Vezi post
  ceea ce vezi tu la Visa Bulletin e doar o informare. depinde de centrul la care este arondată sora ta. iată timpul de procesare pe centre, pentru I-130, categoria 4-a de family visa:

  California - 114,2 luni
  Nebraska - 61,9 luni
  Texas - 5 luni
  Vermont - 48,1 luni


  sora ta trebuia să trimită un nou I-130 de îndată ce datele înscrise în cel iniţial s-au modificat (la căsători, la naşterea primului copil, la naşterea celui de al doilea). nu pot să îţi spun dacă acum nu e prea târziu, bănuiesc că nu din moment ce încă nu ai ajuns la rând. să trimită unul pe acelaşi număr de caz cât mai repede. dacă nu o face, în mod evident aparţinătorii tăi nu vor primi viză. va trebui atunci ca tu să aplici pentru ei, adică să iei de la capăt procesul cu I-130, fie ca LPR, cu timpii de mai jos

  California - 39.6 luni
  Nebraska - 61.9 luni
  Texas - 5.0 luni
  Vermont - 44.0 luni

  fie în momentul în care devii cetăţean, adică peste 5 ani de la intrarea în SUA
  C'mon Aramis..slow down. Omul zice bine ce zice. Are deja I-130 aprobat asa ca petitia lui este la NVC. Nu mai are nici o legatura cu site-ul celor de la USCIS. In schimb tre' sa se ghideze dupa Visa Bulletin.
  Laurica, familia ta va lua GC o data cu tine,pe baza I-130-ului tau aprobat. Ei nu au nici un fel de grad de rudenie cu sora ta,asa ca ea nu poate aplica I-130 pentru ei.
  Cand se va ajunge la data curenta in "Visa Bulletin"NVC-ul va trimite petitionerului si beneficiarului o instiintare si un request pentru acte.
  Atunci ii poti informa ca intre timp familia ta s-a marit.Nu o sa aveti nici un fel de probleme,vor mai fi formulare aditionale de completat doar.

  Calculele tale sunt corecte,cred ca in scurt timp vei primi instiintarea ca PD-ul tau este curent.
  Tine-ne la curent cu ce se mai intampla in cazul tau.


  Smile…It confuses people..!! 4. #14
  Data înscrierii
  13.05.2007
  Locație
  dairyland
  Posturi
  4.321
  Putere Rep
  34

  Implicit

  aşa o fi. dar mie ceva nu îmi iese la socoteală:

  1. sora lui a depus I-130 în 2000. durata de procesare pentru California Service Center (acolo am înţeles că e arondată sora) e de 114 luni acum. asta face 9 ani şi jumătate. 2000 + 9 ani face taman 2009. plus alea 6 luni plus luna în care a depus sora lui actele (de fapt de când a fost înregistrată petiţia) face probabil 2010. deci când a fost aprobat I-130?

  2. I-130 aprobat/depus conţine un singur nume. al lui. pe ce bază vor aplica soţia şi copii pentru viză, dacă ei nu sunt trecuţi în I-130?
  plecat de-acasă.

 5. #15
  Data înscrierii
  03.09.2005
  Locație
  La La Land
  Posturi
  2.624
  Putere Rep
  10

  Implicit

  Citat Postat în original de aramis_13 Vezi post
  aşa o fi. dar mie ceva nu îmi iese la socoteală:

  1. sora lui a depus I-130 în 2000. durata de procesare pentru California Service Center (acolo am înţeles că e arondată sora) e de 114 luni acum. asta face 9 ani şi jumătate. 2000 + 9 ani face taman 2009. plus alea 6 luni plus luna în care a depus sora lui actele (de fapt de când a fost înregistrată petiţia) face probabil 2010. deci când a fost aprobat I-130?

  2. I-130 aprobat/depus conţine un singur nume. al lui. pe ce bază vor aplica soţia şi copii pentru viză, dacă ei nu sunt trecuţi în I-130?
  1.Probabil ca I-130 a fost aprobat prin 2003-2004. De multe ori pe site-ul USCIS apar niste date nu foarte reale,si asta pentru ca se blocheaza la cate un caz cu o data foarte veche(cineva intarzie cu trimiterea unor documente etc.). Asta nu inseamna ca ei nu lucreaza la cazuri in continuare...!
  Petitia de la fratele meu pentru mine(I-130)la California Service Center a fost aprobata in 3 ani si un pic,asa ca...ce zic ei acolo pe site nu e tocmai accurate.
  2.Pe baza faptului ca ei sunt dependenti si ca aceasta categorie da dreptul familiei fratelui/sorei cetateanului american sa primeasca GC-ul.
  E ca la loterie...gandeste-te.Doar unul a castigat,dar pleaca toata familia. Daca vrei iti spun exact cum e cu "dependentii" .


  Smile…It confuses people..!! 6. #16
  Data înscrierii
  26.09.2009
  Locație
  USA
  Posturi
  790
  Putere Rep
  12

  Implicit

  Buna din nou,
  Va multumesc la toti pt intentia de a ajuta, incet incet incep sa clarific si problemele mele....In primul rind, prin linkurile oferite de voi am mai descoperit inca un forum, Family Based Immigration, care cred ca e in mai mare masura actualizat cu problemele de acest tip de visa, F4.\
  HAI BASWE.....
  Ultima modificare făcută de Maximus; 21.01.2012 la 23:56.

 7. #17
  Data înscrierii
  26.09.2009
  Locație
  USA
  Posturi
  790
  Putere Rep
  12

  Implicit

  raspuns si Divo, cu o chestie asemanatoare cu Loteria Viselor.....
  Ultima modificare făcută de Maximus; 21.01.2012 la 23:57.

 8. #18
  Data înscrierii
  03.09.2005
  Locație
  La La Land
  Posturi
  2.624
  Putere Rep
  10

  Implicit

  Citat Postat în original de Laurica Vezi post
  Buna din nou,
  Va multumesc la toti pt intentia de a ajuta, incet incet incep sa clarific si problemele mele....In primul rind, prin linkurile oferite de voi am mai descoperit inca un forum, Family Based Immigration, care cred ca e in mai mare masura actualizat cu problemele de acest tip de visa, F4.
  Ce nu-mi este acum clar este de ce actele au fost depuse in 2000 si e normal ca PD meu sa fie 2000, eu am numarul de genul BCH2003xxxxxx??? Cred ca ala a fost NOA1? Exact exact nu mai stiu unde mi-au depus actele ei,au domiciliul in Tx, nu stiu cum se procedeaza.In alta ordine de idei, nu stiu ce contine form I130, dar la momentul depunerii eram casatorit, fara copii, dar si eu cred ca automat asa cum sugereaza si ei
  "Brothers and sisters of United States citizens and their spouses and minor children" acorda automat si familiei visa, ceva in genul Loteriei Visa.
  Ma bucur ca a intrat pe fir si Divo, ea (sau el ?) a reusit sa mai ma calmeze si incurajeze.
  Intre timp eu le-am trimis si la NVC un mail cu un adjustment of status, unde le-am spus ca sint cas cu copii si daca e nevoie sa le mai trimit acte.
  Daca cei de la NVC tin viteza actuala, cam in june 2010 imi vine si mie rindul, aplicatia mea a fost in oct 15, 2000.
  Multumesc si va tin la curent,
  Laur
  Aia e data cand a fost primita la NVC aplicatia ta. Poti suna la ei,si iti va raspunde un robot,unde iti verifici cazul. Dar ar fi cam aceleasi informatii ca si pe Visa Bulletin.
  Uite aici numarul pentru robot dar si pentru a vorbi cu un/o CSR:

  http://travel.state.gov/visa/immigra...info_3177.html

  Daca se mentine trendul ,da..in cateva luni iti vine si tie randul.
  Bafta!


  Smile…It confuses people..!! 9. #19
  Data înscrierii
  26.09.2009
  Locație
  USA
  Posturi
  790
  Putere Rep
  12

  Implicit

  Ok, multumesc!!!
  Bafta la toata lumea
  Ultima modificare făcută de Maximus; 21.01.2012 la 23:57.

 10. #20
  Data înscrierii
  26.09.2009
  Locație
  USA
  Posturi
  790
  Putere Rep
  12

  Implicit

  Sorry, am uitat sa mai intreb ceva
  HAI BASE!
  Ultima modificare făcută de Maximus; 21.01.2012 la 23:58.

Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Subiecte similare

 1. citeva intrebari legate de waiver
  De calikali în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
  Răspunsuri: 25
  Ultimul post: 04.08.2010, 08:54
 2. Reintregire familie fiu casatorit
  De Mitzi76 în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 11.05.2010, 08:03
 3. Dosarul 2, citeva intrebari
  De TaviS în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 04.08.2007, 02:46
 4. reintregire de familie
  De crystalina în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 10.10.2006, 18:08
 5. reintregire familie
  De în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 12.12.2004, 03:09

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •