Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 61

Subiect: Viza K3 versus viza de emigrare (CR1/IR1)

  1. #1
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Viza K3 versus viza de emigrare (CR1/IR1)

    Informatiile postate pe acest topic sunt cu caracter informativ si nu constituie un sfat legal. Pentru informatii cu caracter legal va rog sa consultati web-site-urile oficiale sau un avocat!

    Atat viza K3, cat si viza de emigrare (CR1/IR1) se adreseaza cuplurilor (romano-americane) casatorite. Ambele incep prin trimiterea unei petitii I-130 la USCIS, de sotul cetatean american pentru sotul strain.

    Pentru mai multe informatii despre viza k3 gasiti aici.
    Pentru mai multe informatii despre viza de emigrare(CR1/IR1) gasiti aici.

    Scurta analiza in paralel a celor 3 tipuri de viza:



    Inainte de a alege intre viza K3 si viza de emigrare CR1/IR1 trebuie laute in considerare urmatoarele aspecte:

    -cu viza de emigrare la intrarea in Usa detinatorul vizei primeste rezidenta permanenta automat

    -cu viza K3(viza de 2 ani cu multiple intrari in USA) la intrarea in Usa detinatorul vizei nu are permis de munca. El poate aplica pentru permis de munca(taxa este de $340, timpul aprobarii, de regula, 2-3 luni) si pentru permis de calatorie(taxa este de $305, timpul aprobarii, de regula, 1-2 luni). Dupa aprobare I-130, trebuie sa aplice pentru adjustarea statutului(AOS) pentru a primii rezidenta permanenta si implicit Green Cardul( taxa este de $1010, timpul aprobarii, de regula, 4-6 luni), conditionat pe 2 ani(daca este aprobat in interval de 2 ani de la aplicare; altfel, pe 10 ani neconditionat), dupa care, la fel ca la viza CR1, cu cel putin 90 de zile inainte de expirare trebuie trimisa aplicatia I-751,Petition to Remove the Conditions of Residence(taxa este de $465 plus $80 biometrics)

    -desi I-129f este trimis abia dupa ce I-130 este inregistrat si transferat, aprobarea lui are loc mai repede sau in acelasi timp cu I-130. Procesarea I-129f la NVC dureaza, de regula, 1-2 saptamani, iar a I-130,de regula, 3-6 luni. Pentru cazurile in care I-129f este aprobat mai repede, viza K3 este preferata, iar pentru celelalte, viza de emigrare CR1/Ir1 este preferata.

    In concluzie, viza de emigrare CR1/IR1 inseamna mai putine petitii de completat, mai putini bani si mai putin de asteptat pana la obtinerea rezidentei permanente, insa poate insemna si mai mult timp de asteptat pana la intrarea in USA, in timp ce viza k3 poate reduce timpul de asteptare pana la reunirea familiei in USA, desi la intrare sotul strain nu va avea nici un drept practic (altul decat sa stea, sa intre si sa iasa in USA), insa este capabil sa aplice pentru obtinerea unor drepturi si beneficii, pana la adjudecarea rezidentei permanente.
    Ultima modificare făcută de Georgian@; 02.08.2009 la 21:30.

  2. #2
    Data înscrierii
    23.09.2007
    Locație
    Bucharest, Romania
    Posturi
    369
    Putere Rep
    14

    Implicit

    Geo, o mica intrebare, valabilitatea vizei CR1 este tot de 6 luni de la emitere?

    Multumesc!

  3. #3
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Citat Postat în original de Rainschild2007 Vezi post
    Geo, o mica intrebare, valabilitatea vizei CR1 este tot de 6 luni de la emitere?

    Multumesc!
    Exact! Uite aici:

    "Your relative will become a U.S permanent resident only when he/she enters the U.S at a port of entry, until this time, he/she only has an immigrant visa that is valid up to 6 months from the interview date. If your relative cannot immigrate to the U.S within the 6 month allotted time, then his/her immigrant visa will expire, and the I-130 process must start all over again"

    sursa: http://www.visajourney.com/forums/in...age=i130guide1

    Scuzele de rigoare pentru intarziere!

  4. #4
    Data înscrierii
    23.09.2007
    Locație
    Bucharest, Romania
    Posturi
    369
    Putere Rep
    14

    Implicit

    Citat Postat în original de Georgian@ Vezi post
    Exact! Uite aici:

    "Your relative will become a U.S permanent resident only when he/she enters the U.S at a port of entry, until this time, he/she only has an immigrant visa that is valid up to 6 months from the interview date. If your relative cannot immigrate to the U.S within the 6 month allotted time, then his/her immigrant visa will expire, and the I-130 process must start all over again"

    sursa: http://www.visajourney.com/forums/in...age=i130guide1

    Scuzele de rigoare pentru intarziere!
    Merci mult pentru raspuns, Geo!

  5. #5
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Din perspectiva unui birou de avocati in imigrari...

    FIANCE VISA (K-1) vs. SPOUSE VISA (K-3) vs. TOURIST (B-2)

    I want to marry a foreign national. What is the best Visa option?

    Many people ask us which is the fastest way to bring their loved one to the United States. The options are to marry in the U.S. (Fianc (K-1) or Tourist (B-2) visa) or marry in your loved ones home country (Spouse visa K-3). Every case is unique. We encourage you to NOT focus on the immigration aspects of this important event, but rather to use the immigration laws to serve your desire to marry where you want to marry. Also, know that it is impossible to provide a blanket answer that would apply in every situation. Here is a summary of the options you have, with the advantages and disadvantages highlighted. Understand that the actual processing times of any of these visas, but particularly the K-1 and K-3 will vary greatly depending on both the location of the U.S. citizen in the United States and the country of origin of the foreign national spouse. Whichever way you chose to proceed, we look forward to assisting you with your immigration matters.





    TOURIST VISAS AS AN ALTERNATIVE TO K-1 or K-3 VISA

    In adjudicating visa applications, the Consul at the U.S. Embassy or Consulate is guided by U.S. laws and regulations and not laws of your Fianc home country. The issuance of non-immigrant visas is governed by the U.S. Immigration and Nationality Act (INA).
    U.S. immigration law places the burden of proof on the visa applicant to show that he or she is not planning to immigrate to the United States by using a tourist visa. In other words, each non-immigrant visa applicant must prove to the Consul's satisfaction that s/he will NOT travel to the U.S. in order to reside there permanently. Each applicant must demonstrate that s/he is traveling to the U.S. for ONLY a temporary stay and has strong ties to home country that will compel him/her to return home. If the officers of the Customs and Border Protection (CBP) at the port of entry believe your prospective or actual spouse is coming as a visitor to avoid the delays associated with the K-1 or K-3 visas, these officers have extraordinary power to bar your significant other from entry to the United States for a minimum of five (5) years; and if they believe fraud or misrepresentation is involved, these officers can impose up to a lifetime bar to entry!
    To obtain a visitor visa in most countries, documents that provide evidence of the applicant's social, economic, and/or family ties to the home country, as well as correspondence from relatives or business associates they plan to visit, may facilitate the consular officer's decision.

    Some examples of documents that may be helpful include:

    • Evidence of employment. A letter from your employer can be useful.
    • Evidence of income (and in some cases evidence of your spouse's income), such as earnings statements.
    • Evidence of immediate family (spouse, children) in the home country.
    • Evidence of ownership of property.
    • Evidence of ongoing studies if applicant is still a student.
    • Evidence of ongoing projects for those in entertainment fields.
    • Your old passport bearing earlier visas and entry stamps indicating the date on which you returned to the home country (for those who have traveled to the U.S. previously).


    However, in these times of strict visa scrutiny, it is almost impossible for a young unmarried woman to obtain this type of visa.

    sursa: http://www.immigration.net/law/I%20w...20national.asp
    Ultima modificare făcută de Georgian@; 17.01.2010 la 10:04.

  6. #6
    Data înscrierii
    25.01.2011
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

    Implicit k3 nu mai este valabila ?

    Sint nou pe acest forum si vad ca n-a mai fost actualizat.Am fost astazi la un avocat de emigrari, care mi-a spus ca viza K3 nu mai este valabila si ca ma sfatuieste s-o aduc pe sotia mea in USA prin procedura de emigrare care tine 6-8 luni.Stie cineva ceva de acest lucru ?

  7. #7
    Data înscrierii
    13.05.2007
    Locație
    dairyland
    Posturi
    4.394
    Putere Rep
    35

    Implicit

    şi nu l-ai întrebat de când nu se mai acordă vize K-3? că USCIS nu ştie deocamdată nimic...
    ori poate a vrut să spună altceva: că timpii de procesare pentru IR s-au redus atât de mult încât o viză de tip K-3 nu se mai justifică. asta pentru că trebuie mai întâi să ai un I-130 în pending, adică cel puţin o lună de aşteptat deja. dacă pui la socoteală cât durează aprobarea lui I-129F, tot acolo ieşi ca şi timp.
    plecat de-acasă.

  8. #8
    Data înscrierii
    25.01.2011
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Deci nu este nici o scurtare de timp ? Cam cit timp dureaza fiecare ? Stie cineva niste modele de declaratii ale rudelor si prietenilor ca ne cunosc ?
    Va multumesc mult !

  9. #9
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Citat Postat în original de alexnick Vezi post
    Deci nu este nici o scurtare de timp ? Cam cit timp dureaza fiecare ? Stie cineva niste modele de declaratii ale rudelor si prietenilor ca ne cunosc ?
    Va multumesc mult !
    6-9 luni pana la aprobare plus interviu. insa nu e batut in cuie, poate fi mai mult sau mai putin.

  10. #10
    Data înscrierii
    31.01.2011
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Buna ziua!! Sunt noua pe forum si as avea o intrebare!..am aplicat pt CR1, ADICA AM TRIMIS I130 PE 6 SEPT, MI S-A APROBAT PE 8 DEC SI PE 16 DEC A FOST TRIMIS LA NVC, acum am sunat la ei si imi zic ca sotul nu se incadreaza la I864 mai exact ´´ The NVC has received the information you have submitted in reference to
    the Affidavit of Support. Please be advised that you, as the Petitioner, do
    not appear to meet the minimum income requirement according to the
    current poverty guidelines to sponsor the intending immigrant(s) for this
    petition. The consular officer will make a decision regarding this
    requirement at the time of your interview. In order to avoid delays, you
    may wish to submit an additional Affidavit of Support (Form I-864) for a
    Joint Sponsor to the National Visa Center to assist in sponsoring the
    intending immigrants´´
    Sotul meu are din taxe usor peste 9,ooo si pt diferenta pt poverty line am pus assets(savings account) ca diferenta si ne-am incadra f bine..dar se pare ca nu iau in considerare
    Are cineva vreun sfat? O sa am probleme la ambasada? a mai fost cineva la interviu cu assets? multumesc anticipat!!
    Ultima modificare făcută de LMariaT; 31.01.2011 la 16:35.

Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul

Subiecte similare

  1. Ghid viza de emigrare (CR1/IR1)
    De Georgian@ în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 109
    Ultimul post: 25.07.2014, 02:34
  2. viza emigrare
    De dorik în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 10
    Ultimul post: 01.12.2010, 11:53
  3. viza emigrare
    De laura_valentina în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 3
    Ultimul post: 18.12.2007, 23:29
  4. viza pt emigrare florida
    De lucia_idle în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 11
    Ultimul post: 15.09.2007, 08:55
  5. POTI SA IEI VIZA EMIGRARE K3 USA,DIN ROMA
    De hasdeu în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 08.12.2005, 03:08

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •