Follow RomanianPortal on Twitter       
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 19 din 19

Subiect: Ghid viza K3

  1. #11
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Pasul 8

    Cerinte photo:

    -Sa fie o fotografie frontala, efectuata in ultimele sase luni, color si pe un fundal de culoare deschisa. Solicitantul de viza trebuie sa priveasca direct aparatul de fotografiat. Nu trebuie sa priveasca in jos sau in nicio alta directie.

    -Dimensiunea fotografiei trebuie sa fie de 51 x 51 mm, cu o imagine a fetei de la barbie pana la crestet cuprinsa intre 25 mm si 30 mm (nu mai mica decat linia punctata si nu mai mare decat linia continua exterioara), in care trebuie evitata expunerea danturii.

    -Capul solicitantului de viza, incluzand atat fata cat si parul, trebuie sa fie de la coroana capilara pana la marginea barbiei, si de o parte si de cealalta a liniei parului.

    -Pavilioanele urechilor trebuie expuse. Aplicantii cu parul lung trebuie sa-si duca parul in spatele urechilor sau sa-si pieptene parul pe spate. Solicitantii nu trebuie sa poarte cercei in urechi in timpul pozarii.

    -Vor trebui evitatea accesoriile care acopera capul (cum ar fi palariile sau baticurile, decat numai pe motive religioase) sau care acopera ochii (ochelarii de soare, ochelarii de vedere cu lentile opace sau chiar fumurii).

    Pentru cerintele USCIS privind fotografiile( tip pasaport) atasate formularelor, gasiti aici:

    http://travel.state.gov/pdf/Photo%20...2010-01-04.pdf

    Langa cladirea consulatului (26 Nicolae Filipescu Street, 020962, Bucharest, Romania)- care se gaseste chiar in spatele Hotelului Intercontinental, exista un magazin photo, unde se pot face fotografii tip pasaport pe loc. Este recomandabil sa faceti fotografiile aici, deoarece astfel veti avea asigurarea ca fotografiile atasate formularelor sunt facute conform cerintelor USCIS.

    Cerinte examen medical/vaccinuri:

    The following vaccinations are required for immigration purposes:

    Acellular pertussis
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Human papillomavirus (HPV)
    Influenza
    Influenza type b (Hib)
    Measles
    Meningococcal
    Mumps
    Penumococcal
    Pertussis
    Polio
    Rotavirus
    Rubella
    Tetanus and diphtheria toxoids
    Varicella
    Zoster

    Pe foaia cu instructiuni primita in plicul de la consulat sunt specificate urmatoarele vaccinuri:

    oreion, pojar, rubeola, poliomelita, diftero-tetano-pertusis (DTP), haemophilus influenzae tip B (HIB), hepatita A si B, meningococcal, virusul human papiloma (HPV), varicela, antipneumococic si gripa.

    Pentru mai multe informatii:

    http://travel.state.gov/visa/immigra...inations_are_1

    http://www.cdc.gov/ncidod/dq/pdf/ti_vacc.pdf

    http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/vis...ds/vis-hpv.pdf

    http://www.cdc.gov/ncidod/dq/dsforms/2053.htm

    http://bangkok.usembassy.gov/root/pd...ical_forms.pdf

  2. #12
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Pasul 9

    Interviul pentru viza

    Pregatirea documentatiei pentru interviu:

    -2 formulare DS-156
    vezi exemplu completat: http://www.visajourney.com/examples/Form-DS-156.pdf

    -formularul DS-156k
    vezi exemplu completat: http://www.visajourney.com/examples/Form-DS-156K.pdf

    -pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data eliberarii vizei

    -certificatul de nastere in original si o fotocopie. In cazul in care acesta nu poate fi obtinut, atunci se pot prezenta dovezi secundare, cum ar fi: certificat de botez, certificat de la spital, documente de la scoala si/sau declaratie legalizata din partea parintilor.

    -2 fotografii tip pasaport

    -copii legalizate dupa deciziile de divort (daca este cazul)

    -formularul I-134, Affidavit of Support, cu documentia necesara:
    1. Scrisoare de la banca cu data deschiderii contului, totalul banilor depozitati in anul trecut, si balanta la data eliberarii.
    2. Adeverinta de la firma, cu data de la care lucreaza, postul pe care este incadrat, salariul, si daca postul e permanant ori temporar.
    3. Tax return Forms, pe ultimul an.
    4. Orice alt document care sa certifice propietati sau venituri.
    Acest formular trebuie completat si semnat, fie doar de petitioner, fie de o alta persoana (sponsor), fie atat de petitioner impreuna cu o alta persoana (sponsor), fiecare cate un formular in parte. Persoana/ persoanele ce vor completa acest formular trebuie sa demonstreze o situatie financiara peste limita saraciei (poverty limit). Pentru informatii despre "poverty limit" vezi aici:
    http://www.uscis.gov/files/form/I-864p.pdf

    -dovezi ale relatiei

    -cazier judiciar se obtine de la politie pe loc si este valabil 30 de zile de la data eliberarii.

    -copii legalizate dupa sentintele penale (daca este cazul)

    -livrete militare (daca este cazul)

    Formular I-134:

    -informatii generale:
    http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD

    -formular:
    http://www.uscis.gov/files/form/I-134.pdf

    -instructiuni de completare:
    http://www.uscis.gov/files/form/i-134instr.pdf

    -exemplu de formular completat:
    http://www.visajourney.com/examples/Form-I-134.pdf
    Ultima modificare făcută de Georgian@; 19.08.2011 la 08:13.

  3. #13
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Ziua cu interviul

    - aplicantii pentru vize marriage based(k1, k3, CR1, IR1) sunt programati de regula la ora 1pm.
    - e recomandabil sa fiti acolo cu 15-30 minute inainte.
    - un ofiter va fi acolo, el are o lista cu persoanele programate
    - trebuie sa aveti pasaportul la indemana pentru identificare
    - dupa ce ofiterul va striga lista, veti merge in "coridorul" marcat inafara consulatului unde veti astepta pana veti fi chemat de un alt ofiter din interiorul cladirii, in ordine.
    - la intrare exista un detector si mici rafturi unde veti lasa toate lucrurile care nu va vor trebui in timpul interviului, inclusiv telefoanele mobile, pe care trebuie sa le inchideti.
    - pe langa documentatia pentru interviu, nu aduceti cu voi un bagaj foarte mare pentru ca nu va vor lasa sa intrati cu el.
    - dupa ce veti trece de detector, ofiterii de aici va vor indruma spre ghiseul unde va vor cere formularele pentru a fi verificate.
    - dupa ghiseu veti merge intr-o camera de asteptare, apoi in camera cu ghiseele unde vor avea loc interviurile cu consulii
    - mai intai veti fi chemati pentru amprente
    - apoi veti fi chemat la un ghiseu de un consul, ce va va cere documentatia pentru interviu
    - consulul va va cere de asemenea sa platiti taxa pentru consulat la ghiseul din interiorul consulatul.
    - dupa ce veti plati taxa, veti fi chemat la interviul propiu-zis, unde veti preda chitanta si consulul va va pune intrebari despre relatie.
    - intrebarile, de regula, sunt standard:
    What is your husband/wife's name?
    Where/How did you meet?
    When was the first time you talked?
    When did you start dating?
    What are your feelings about you husband/wife?
    Where does he/she work?
    Where did the marriage take place?
    Did you meet his/her parents and have you talk to them? Did he/she meet you parents?
    Do you have kids together?
    Did he/she come visit you? Did you visit him/her?
    How many times and for how long ?....
    ...cu mici variatii de la caz la caz.

    pentru reviews cititi aici: http://www.visajourney.com/reviews/i...p?cnty=Romania
    - dupa interviu, veti fi chemat la ghiseu din nou pentru a primi "verdictul"
    - viza poate fi printata in pasaport in aceiasi zi sau ziua urmatoare, caz in care trebuie sa reveniti sau consulatul va trimite pasapotul spre voi prin curier rapid
    - daca ati primit viza, veti fi chemat pentru ultima data la ghiseu unde veti primi pasaportul si pachetul galben pe care il veti aduce cu voi la intrarea in USA.
    - consulul va va oferii toate informatii necesare, asa ca nu va sfiiti sa puneti intrebari
    Ultima modificare făcută de Georgian@; 13.09.2009 la 10:10.

  4. #14
    Data înscrierii
    31.10.2009
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Interviul la consulat in Romania este in limba romana sau in engleza?

  5. #15
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit

    Citat Postat în original de mariscezara Vezi post
    Interviul la consulat in Romania este in limba romana sau in engleza?
    Interviul poate fi atat in romana cat si in engleza, tu alegi!

  6. #16
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit

    In legatura cu examenul medical:

    Citat Postat în original de Rainschild2007 Vezi post
    GARDASILUL nu mai este obligatoriu pentru AOS, pentru persoanele de sex feminin intre 11 si 26 de ani, dupa 14 decembrie 2009. Sursa: http://www.google.com/hostednews/ap/...bOOzAD9C0TFJ02

    Textul articolului:

    DALLAS — Immigrant girls and women will no longer have to be vaccinated against a sexually transmitted virus to get their green cards.

    Starting Dec. 14, the HPV, or human papillomavirus vaccine will no longer be on the list of immunizations female immigrants ages 11 to 26 must receive before becoming legal permanent residents.

    The U.S. Centers for Disease Control and Prevention made the change on Friday. The CDC said it will require immunizations for which there is a public health need either at the time the person immigrates or changes their status to green card holder.


    "More than half of the immigrants who come to the U.S. seeking opportunity are women," Silvia Henriquez, executive director of the National Latina Institute for Reproductive Health, said in a statement. "We thank the CDC for restoring their dignity and reproductive justice."

    Girls and women seeking to become legal permanent U.S. residents were required to get at least the first dose of the HPV vaccine, which protects against some strains of the virus blamed for cervical cancer. It was added to the list of required vaccinations for immigrants in July 2008.

    Soon after, a coalition of more than 100 immigrant, health and women's advocacy groups challenged the requirement, saying it was unfair to require the HPV vaccine for immigrants but not for most U.S. citizens.

    Attempts to require the vaccine for American girls has brought emotional debate and complaints that such mandates intrude on family decisions about sex education. In Texas, lawmakers fought off a 2007 order by Gov. Rick Perry requiring the shots for sixth-grade girls amid questions about vaccine's safety, efficacy and cost.

    At a price of $400 to $1,000 for the three-shot series, the vaccine also was an added burden on green card applicants already paying more than a thousand dollars in application fees and hundreds of dollars for mandatory medical exams. Insurance companies do not cover health services required for immigration purposes, advocates pointed out.

    "It also put the financial burden on the individual woman and her family," Gabriela Valle, senior director of community outreach and mobilization for California Latinas for Reproductive Justice, said Monday. "Not only are you taking my rights to make an informed decision over my body, over myself, over my daughter, but you're having me pay for it as well."

    The U.S. Food and Drug Administration approved Gardasil in 2006 to protect against the human papillomavirus. The CDC immunization advisory committee quickly followed up by recommending it for girls and young women.

    For U.S. citizens, the committee's recommendations serve only to provide guidance on vaccines. But a 1996 change to the nation's immigration laws required anyone seeking permanent residency to get all the vaccinations recommended by the committee.

    The CDC's newly adopted criteria to determine which vaccines will be required for immigrants says the vaccine must be age appropriate. It also must protect against a disease that has the potential to cause an outbreak, has been eliminated in the U.S. or is in the process of being eliminated from the country.

    Aside from removing the HPV vaccine mandate, the change also means the Zoster vaccine to protect against shingles won't be required of immigrants 60 or older.


    "They are not easily transmissible," Dr. Katrin Kohl, deputy director in the CDC's division of global migration and quarantine, said of the two. "They don't fit into the whole public health spirit of outbreak prevention."

    However, the agency continues to recommend both vaccines, Kohl said.

  7. #17
    Data înscrierii
    03.09.2005
    Locație
    La La Land
    Posturi
    2.666
    Putere Rep
    10

    Implicit

    IMPORTANT!!!!
    Pentru cei care vin cu viza K3 si au si un dependent cu viza K4,trebuie aplicat de catre partea americana un I-130 si pentru detinatorul de K4. Este de preferat sa se aplice in acelasi timp ca si pentru spouse.
    AOS-ul pentru K4 poate fi intarziat si se pierd niste bani,daca aplicati la I-485 fara sa aveti in prealabil un I-130 aprobat. Va fi nevoie sa retrageti aplicatia I-485 in cazul in care nu aveti un I-130 aprobat pentru detinatorul de K4.


    Smile…It confuses people..!!



  8. #18
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Pasul 10

    Entering USA/ Intrarea in SUA


    Beneficiarul, parte romaneasca ajunge in state. La Point of Entry (POE) acesta va completa un formular I-94. Formularul I-94 completat, plicul galben primit de la ambasada, si pasaportul cu viza sunt documentele necesare pe care acesta trebuie sa le aiba la indemana cand ajunge la ghiseu. Plicul galben va ramane la ei, ofiterul va pune o stampila in pasaport cu data intrarii, tipul vizei (k3), termenul maxim de sedere si va inapoia partea de I-94 ce va contine numarul de formular, numele beneficiarului, data nasterii si la fel o stampila asemanatoare cu cea din pasaport ce contine data intrarii, tipul vizei si termenul de valabilitate a vizei (timpul maxim de sedere).

    Nota1: Veti avea acces la bagaje abia dupa procesare actelor, care in general dureaza intre 15-20 de minute, deci trebuie sa pastrati plicul galben asupra voastra pe parcursul intregii calatorii.
    Ultima modificare făcută de Georgian@; 17.01.2010 la 09:43.

  9. #19
    Data înscrierii
    01.05.2008
    Locație
    NJ
    Posturi
    1.350
    Putere Rep
    0

    Implicit Pasul 11

    Adjustment of status (AOS)

    Beneficiarul poate aplica pentru AOS numai dupa aprobarea I-130.

    Pachetul pentru aplicatie Green Card trebuie sa cuprinda, (recomandabil in aceasta ordine):

    1. Cec in valoare de $1010 ($930 taxa formular I-485 + $80 taxa biometrics).
    2. Cover letter in care sa se precizeze tipul aplicatiei si sa se indexeze continutul pachetului.
    3. Formular I-485: Petition for Alien Relative, completat si semnat in original.
    http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0048f3d6a1RCRD
    4. Copie dupa pasaport, partea biografica si pagina cu stampila de intrare pe teritoriul Usa si copie dupa viza K3
    5. Copie fata-verso I-94 si copie dupa NOA2 "Approval" pentru I-130
    6. Copie si traducere legalizata dupa certificatul de casatorie
    7. Copie si traducere legalizata dupa certificatul de nastere al beneficiarului
    8. 2 Poze tip pasaport, pe spatele carora se va scrie numele intreg al beneficiarului, apoi se vor pune intr-o punga de plastic ce va fi atasata de formularul G-325
    9. Formular G-325A (4 exemplare), completat si semnat in original
    10. Formulare medicale. Beneficiarul va trebui sa mearga la unul din medicii acreditati de Uscis.
    Pentru a localiza unul vizitati link: https://egov.uscis.gov/crisgwi/go?ac...ffice_type=CIV .
    In cazul in care examenul medical pentru viza a fost executat cu mai bine de un an atunci beneficiarul va trebui sa sustina din nou examenul medical. Medicul va completa un formular I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record, pe care il va pune in plic sigilat cu semnatura si stampila medicului pe lipitura.
    In cazul in care examenul medical pentru viza a fost executat cu mai putin de un an, atunci beneficiarul va trebui sa includa doar suplimentul cu vaccinurile I-693A (paginile 1, 4, 6) cu informatiile despre beneficiar (part 1), tabelul cu informatiile despre vaccinuri si partea cu informatiile, semnatura si acreditarea medicului (part 5). Acesta la fel va fi pus intr-un plic sigilat cu semnatura si stampila medicului pe lipitura.
    Plicul sigilat (fie cu I-693, fie doar I-693A) va fi inclus in pachet.
    http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD
    11. Formularul I-864, Affidavit of Support completat si semnat in original.
    http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0048f3d6a1RCRD

    12. Formularul I-765, Application for Employment Authorization (optional)
    http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0048f3d6a1RCRD
    13. Formularul I-131, Application for Travel Document (optional)
    http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD

    Daca beneficiarul aplica pentru EAD si AP in acelasi timp cu AOS, sau inainte ca Green Card-ul sa fie aprobat atunci el nu va mai plati taxa pentru aplicatie EAD sau AP, respectiv taxa formular I-765 sau I-131.

    sursa: http://www.visajourney.com/faq/k1k2visa-aos.html
    Ultima modificare făcută de Georgian@; 17.01.2010 la 09:47.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Subiecte similare

  1. Ghid viza de emigrare (CR1/IR1)
    De Georgian@ în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 109
    Ultimul post: 25.07.2014, 02:34
  2. Ghid viza K1
    De Georgian@ în forumul Vize imigrare, vize vizitator-Statele Unite/SUA/America
    Răspunsuri: 107
    Ultimul post: 27.02.2012, 12:17
  3. Ghid de Emigrare
    De Aurelian în forumul Afaceri /Anunturi de Publicitate - SUA, Canada, Uniunea Europeana, Australia, Noua Zeelanda, Romania
    Răspunsuri: 2
    Ultimul post: 01.06.2010, 08:42
  4. Ghid de emigrare
    De Aurelian în forumul Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 08.01.2010, 08:25
  5. Ghid pentru emigrare in SUA
    De Vlad în forumul Nou veniti in America/SUA/Statele Unite-Ghidul incepatorului
    Răspunsuri: 19
    Ultimul post: 07.08.2007, 08:56

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •