Follow RomanianPortal on Twitter       
Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Viza turistica/afaceri SUA (B2/B1)

  1. #1
    Data înscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    11.602
    Putere Rep
    10

    Implicit

    VIZE DE VIZITATOR/DE TURIST (B2)

    Viza pentru turism (tip B2) este disponibila pentru persoanele care doresc sa mearga temporar in Statele Unite ale Americii pentru petrecerea timpului liber. Aceasta poate include vizitarea familiei, rudelor, prietenilor sau cunostintelor, sau pur si simplu vizitarea Statele Unite. Politica guvernului SUA este de facilitare si promovare a calatoriilor internationale si a miscarii libere a oamenilor de toate nationalitatile catre Statele Unite. Ofiterii consulari se straduiesc sa proceseze in mod eficace solicitarile, si respectiv acordarea vizelor turistice atat timp cat acordarea vizei este conforma cu legile si regulamentele in vigoare. In majoritatea cazurilor, un solicitant care se califica pentru o viza de turist va primi tipul de viza combinat B1/B2 (de afaceri si de turism).
    Pentru mai multe informatii despre viza turistica, va rugam sa accesati pagina Vizele Turistice

    CERINTE

    Solicitantii de viza turistica trebuie sa dovedeasca spre satisfactia ofiterului consular ca detin legaturi trainice cu o resedinta situata in alta tara decat SUA pe care nu intentioneaza sa o abandoneze si ca vor parasi Statele Unite la sfarsitul vizitei lor. Este imposibil sa specificam sub ce forma trebuiesc prezentate aceste dovezi, din moment ce circumstantele din jurul fiecarui solicitant variaza considerabil. Astfel, solicitantii de viza ar trebui sa ia in considerare ce documente sau informatii pot fi aduse pentru a demonstra situatia economica, personala si sociala pe care o au in Romania.

    Acestia trebuie de asemenea sa demonstreze ca nu vor fi nevoiti sa lucreze sau sa recurga la fonduri publice pe perioada sederii in SUA. Dovezi utile in acest sens pot fi extrase de cont, adeverinte de lucru, sau o invitatie de la un prieten sau ruda din Statele Unite. La interviul pentru viza, ofiterii consulari vor incerca sa determine daca solicitantul detine fonduri adecvate pentru a evita munca ilegala pe perioada sederii in SUA, daca exista un plan credibil de sustinere financiara pentru sine pe perioada cat va fi in SUA, daca detine planuri de calatorie specifice si realiste, daca are legaturi puternice cu o alta tara, si daca exista masuri credibile de intretinere a familiei ramasa in Romania.

    Apasati aici pentru a vedea ce formulare si documente trebuie sa aduca un solicitant de viza.

    Pentru mai multe informatii despre documentatia necesara persoanelor care doresc sa calatoreasca in SUA pentru motive medicale, va rugam sa accesati pagina Vize Temporare - Afaceri si Turistice.

    IN STATELE UNITE

    Cetatenii straini aflati in Statele Unite cu statut B-2 au dreptul de a vizita familia si prietenii si respectiv de a calatori pe intreg teritoriul SUA. Totusi, ca turisti, ei nu au drept de lucru.

  2. #2
    Data înscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    11.602
    Putere Rep
    10

    Implicit

    Chiar daca se trimit toate documentele cerute si chiar daca teoretic ele arata foarte bine, mai sunt totusi multi alti factori de care depinde aprobarea vizei de turist, printre cei mai importanti fiind impresia pe care o face aplicantul la viza. Uneori, o slujba bine platita, in Romania ii poate convinge pe consuli ca de posibilitatea redusa de a emigra. Daca aveti o firma, o proprietate, familie (copii dependenti), atunci sansele sunt si mai bune pentru obtinerea vizei. De exemplu, un tanar de 21 de ani, fara slujba, necasatorit, fara copii, are sanse mici, pe cand o persoana cu familie are sanse mai bune, iar daca mai are si firma sau venit bun are sanse si mai mari.

    Conteaza foarte mult si cine face invitatia, cele mai atent verificate fiind cele primite de la rude si prieteni, pe cand daca cel care invita reprezinta o institutie, organizatie, firma, scoala, etc., situatia se schimba in bine. Participarea la o conferinta, sau un un targ de exemplu, sunt mult mai bine vazute si daca si dovedeste ca persoana respective activeaza in acel domeniul respectiv.

    Ultimul hop in cazul celor care au dosare “beton”, este reprezentant de ofiterii consulari care examineaza aceste dosare. Acestia sunt formati sa descopere “intentie de a imigra“ prin diverse intrebari si tehnici, avand puterea de a refuza o viza daca li se pare ceva suspect, chiar si nejustificat. Daca aplicatia e respinsa, se poate reaplica, preferabil dupa cateva luni (preferabil 5-6 luni) si nu e bine sa se reaplice chiar imediat de la respingere, Consulatul va retine si compara intre ele aplicatiile de viza turist si e bine sa faceti copii la toate documentele necesare la ambasada, pentru a merge pe aceeasi linie constanta si corecta la aplicatiile ulterioare.

    La interviu, e bine ca aplicantul sa fie calm si sa nu dea semne de nervozitate, sa fie cat mai sigur(a) pe sine in ceea ce spune si sa isi cunoasca detaliile aplicatiei. Este foarte important de retinut ca un turist nu vine in America sa lucreze, sa aiba grija de nepoti, sau sa imigreze, deci raspunsuri care denota intentia de a lucra sau de a te stabili in Statele Unite sunt refuzate fara prea multe comentarii.
    Mai exista si cazurile in care norocul joaca un rol important, cand aplicanti cu sanse teoretice mici au primit viza, iar altii cu sanse mari pe hartie au fost refuzati pe diverse motive care pot tine de subiectivitatea ofiterului consular.

    NOTA: Din cate am auzit, nu se mai cer invitatii si "affidavit of support" si se pune accentul pe legaturile cu tara, asa ca va trebui sa completati formularul DS-160. Gasiti linkul mai jos.

  3. #3
    Data înscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    11.602
    Putere Rep
    10

    Implicit

    Daca cererea se aproba si solicitantul primeste o viza pe 10 ani, acesta nu prea are multe drepturi odata intrat in Statele Unite? Eventual isi poate schimba statulul, deci din viza de turist poate trece la alta situatie, daca se pregateste din timp si nu lasa sa expire statutul dat la punctul de intrare. Statutul, sau termenul de sedere, este dat de acel carton alb capsat pe pasaport (formularul I-94). Viza iti ofera intrarea legala, si o viza pe 10 ani iti asigura intrari multiple timp de 10 ani, daca persoana respecta statutul de sedere si nu petrece foarte mult timp in SUA. Daca primesti de exemplu o viza pe 10 ani, si ai un statut pe 6 luni, in primul rand nu trebuie sa stai mai mult de 6 luni, apoi ar fi bine ca lasi sa treaca vreo cateva luni bune pana sa reintri in Statele Unite, de obicei cel putin 6 luni. Daca persoana se intoarce in tara si doreste sa reintre in Statele Unite imediat, poate avea probleme la aeroport sau granita, adica poate primi o sedere mult mai mica de 6 luni, sau chiar poate fi intors acasa.

  4. #4
    Data înscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    11.602
    Putere Rep
    10

    Implicit Procedura de solicitare a vizei

    Programarea la interviu

    Toti solicitantii (cu exceptia celor care se califica pentru programul Drop Box ) trebuie sa se prezinte personal la Sectia Consulara pentru interviu. Taxa de solicitare a unei vize temporare (turistice) este 140 dolari SUA. Aceasta taxa nereturnabila trebuie platita în avans la orice sucursala a Bancii Transilvania, iar chitanta în original trebuie adusa la interviu.
    Pentru alte informatii despre taxe de viza si alte taxe vizitati Tabelul cu Taxe si Reciprocitati.
    Interviurile se programeaza prin intermediul call-center-ului, NU prin Sectia Consulara. Pentru a face o programare, va rugam sa urmati pasii de mai jos.
    1. Mergeti la orice sucursala a Bancii Transilvania, platiti taxa de solicitare de 140 dolari SUA si cumparati un cod PIN de 11 dolari SUA. Nota – codul PIN se activeaza în urmatoarea zi lucratoare dupa ora 13:00.
    2. Pentru programarea interviului sunati centrul de programari la numerele 0800-88-8472 sau 021-202-9999 între orele 8:00 a.m. si 3:00 p.m. de luni pâna vineri.
    3. Solicitantii sau rudele acestora aflati în Statele Unite pot suna la numarul 1-866-461-0239, între orele 8:00 si 15:00 (ora locala a României), de luni pâna vineri, pentru a face o programare la interviu. Taxa pentru codul PIN va fi achitata prin telefon cu ajutorul cardului de credit.
    4. Spuneti operatorului codul PIN atunci când vi se cere.
    5. Un singur cod PIN este valabil pentru programarea a maxim cinci persoane apartinând aceleiasi familii si care locuiesc la aceesi adresa.
    6. Furnizati toate informatiile pe care vi le cere operatorul.
    7. Pentru a reprograma un interviu trebuie sa luati legatura cu call center-ul, nu cu Sectia Consulara.
    Solicitantii de viza nu au voie sa aduca în Consulat aparate electronice, obiecte metalice, bagaje voluminoase, lichide, arme sau orice alte obiecte indicate de catre ofiterul de securitate al Ambasadei la controlul bagajelor.
    Nota – operatorii de programari nu sunt angajatii Ambasadei SUA. Ei va pot raspunde la întrebari generale despre procedura de solicitare a vizelor dar nu va pot da sfaturi în ceea ce priveste cazuri particulare. Pentru mai multe informatii despre diversele tipuri de viza, va rugam sa vizitati pagina Vize Temporare.
    Programari în regim de urgenta

    Toti solicitantii de viza temporara trebuie sa se programeze mai întâi prin call center urmând instructiunile de mai sus. Daca serviciul de programari nu poate programa interviul în timp util pentru calatoria dvs., ori daca este vorba despre o urgenta majora, va puteti adresa direct Ambasadei pentru a solicita o programare de urgenta.
    Toti solicitantii care doresc un interviu în regim de urgenta trebuie sa se adreseze în scris prin fax la (40)21-200-3381 sau prin e-mail la VisasBucharest@state.gov. Cererea trebuie sa includa urmatoarele informatii:
    • Numele solicitantului;
    • Data de nastere;
    • Numerele de telefon de acasa, de la serviciu si de mobil (daca e cazul);
    • Motivul pentru care se solicita programare de urgenta. (Va rugam sa furnizati cât mai multe detalii posibile astfel încât ofiterul consular sa poata stabili natura urgentei); si
    • Orice document care demonstreaza caracterul de urgenta al solicitarii de viza.
    Toate cererile pentru interviuri de urgenta vor fi analizate în aceeasi zi în care vor fi primite iar solicitantul va fi informat asupra deciziei. Criteriile noastre sunt foarte stricte în ceea ce priveste situatiile de urgenta. Acestea includ:
    • Starea de boala avansata sau decesul unuia din membrii apropiati ai familiei (sotul/sotia, fiul/fiica, mama/tata, fratele/sora);
    • Necesitatea unui tratament medical imediat; aici sunt incluse si persoanele care trebuie sa calatoreasca pentru a însoti persoana bolnava (de exemplu parintele unui minor bolnav);
    • Calatorii urgente de afaceri; si/sau
    • Calatorii urgente de studii.
    Din pacate, Ambasada SUA nu acorda programari de urgenta pentru situatiile care nu reclama un astfel de statut (de exemplu calatoriile în scop turistic). De aceea este recomandat ca turistii sa nu cumpere biletele de avion pâna la obtinerea vizei.
    Daca vi se aproba interviul în regim de urgenta, Sectia Consulara va va comunica data si ora la care sunteti programat, precum si o lista cu documentele necesare pentru a demonstra situatia de urgenta. Aceste acte sunt suplimentare celor pe care toti solicitantii de viza trebuie sa le prezinte si care se gasesc la pagina Formulare si documente.
    Drop Box

    Anumiti solicitanti se califica pentru programul drop-box, prin care pot solicita viza fara a se prezenta la interviu. Persoanele eligibile sunt
    • Cele cu vârsta peste 80 de ani inclusiv; sau
    • Minorii cu vârsta sub 14 ani neîmpliniti ai caror parinti au vize valabile si au calatorit anterior în SUA.
    Acestia pot depune actele la Sectia Consulara prin curier sau reprezentant. Documentatia trebuie sa includa formularul pentru solicitarea de viza, fotografia, pasapoartele (cel curent si cele anterioare), chitanta în original, certificatul de nastere al minorului, precum si alte acte de suport. Curierul sau reprezentantul vor ridica pasaportul si actele personale dupa ce Sectia Consulara va procesa solicitarea de viza. Costul serviciului de curierat se plateste direct de catre solicitant/solicitanti.
    Depunerea actelor prin sistemul drop-box nu garanteaza acordarea vizei. În unele cazuri ofiterul consular poate decide chemarea solicitantului de viza la interviu.
    Durata procesarii vizei

    În majoritatea situatiilor ofiterul consular decide asupra acordarii vizei la finalul interviului. Daca solicitantul se califica pentru viza, atunci pasaportul cu viza vor fi gata în urmatoarea zi lucratoare. Daca nu se califica, atunci pasaportul este înapoiat imediat dupa interviu împreuna cu o scrisoare care explica temeiul legal al refuzului. În unele cazuri solicitantii sunt rugati sa revina la o data ulterioara cu informatii suplimentare.
    Daca viza a fost aprobata, solicitantul poate ridica pasaportul de la receptie a doua zi lucratoare (de luni pâna vineri) la ora 15:00. Daca nu poate veni în persoana, poate apela la serviciul de curierat. Pentru a utiliza acest serviciu trebuie sa completeze imediat dupa interviu un formular de curierat. Formularele si instructiunile de completare a acestora sunt disponibile în zona de lânga casierie din sala de asteptare.
    Costul livrarii depinde de zona în care locuieste destinatarul. Va rugam sa accesati pagina de internet a serviciului de curierat pentru informatii suplimentare. Plata serviciului se face la livrare. Durata livrarii este de regula 2-3 zile lucratoare dupa data interviului. Ambasada SUA nu îsi asuma nici o responsabilitate pentru pasapoartele pierdute daca s-a decis utilizarea serviciului de curierat.
    Programul de facilitare a vizelor business

    Angajatii membrilor Camerei de Comert Româno-Americane se pot califica pentru programul special de programari. Pentru mai multe informatii despre acest program, va rugam sa luati legatura cu Camera de Comert Româno-Americana.
    Pentru orice întrebari legate de vize care nu si-au gasit raspunsul pe pagina de internet a Sectiei Consulare va rugam sa consultati Pagina de Formulare su Documente sau sa trimiteti un mesaj la adresa de email: VisasBucharest@state.gov. De regula, raspunsul la mesaje vine în cel mult 3 zile lucratoare.

  5. #5
    Data înscrierii
    09.12.2003
    Locație
    Chicago & Constanta
    Posturi
    11.602
    Putere Rep
    10

    Implicit Formulare si documente necesare vize temporare

    Urmatoarele documente sunt obligatorii pentru toate vizele temporare (non-immigrant), indiferent de tipul de viza:
    Pentru minorii cu vârsta sub 16 ani neîmpliniti, unul din parinti sau tutorele legal trebuie sa completeze si sa semneze formularul DS-160 în numele copilului.

    În plus, toti solicitantii barbati care au vârsta între 16 si 45 de ani trebuie sa completeze formularul DS-157 (Formular suplimentar pentru solicitare de viza).

    În general, solicitantii de viza temporara trebuie sa aduca si alte documente care demonstreaza legaturile personale si economice cu România. Exemple:
    • Adeverinta de la locul de munca actual si cartea de munca;
    • Dovezi de sustinere financiara (incluzând extrase de cont, istoricul salariului sau taloane de pensie);
    • Dovezi de proprietate (pentru case, pamânturi, afaceri); si
    • Statutul si conturile firmei (daca sunteti om de afaceri).
    Nota – În functie de tipul vizei care se solicita, pot fi necesare si alte documente. Pentru lista cu actele necesare pentru fiecare tip de viza, alegeti una din categoriile de viza temporara de pe siteul Ambasadei SUA la Bucuresti

    ANUNT IMPORTANT
    Nerespectarea termenilor vizei, fie prin depasirea perioadei maxime de sedere, fie prin munca ilegala în SUA poate conduce la imposibilitatea obtinerii unei alte vize temporare sau unei vize de imigrare în viitor.

Subiecte similare

  1. viza de afaceri / investitor
    De george bucur în forumul Vize de munca, afaceri in SUA/America-H1B, H2B,etc
    Răspunsuri: 12
    Ultimul post: 12.05.2010, 14:31
  2. viza afaceri
    De piticanie în forumul Vize de munca, afaceri in SUA/America-H1B, H2B,etc
    Răspunsuri: 9
    Ultimul post: 10.12.2006, 22:01
  3. Viza de afaceri
    De carbacorp în forumul Vize de munca, afaceri in SUA/America-H1B, H2B,etc
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 28.10.2006, 09:16
  4. viza de afaceri
    De LUSI în forumul Afaceri /Anunturi de Publicitate - SUA, Canada, Uniunea Europeana, Australia, Noua Zeelanda, Romania
    Răspunsuri: 3
    Ultimul post: 05.09.2005, 19:25
  5. Viza afaceri (business) in SUA (B1)
    De sorin în forumul Oferte / Cautare locuri de munca SUA, Canada, Uniunea Europeana, Australia, Noua Zeelanda, Romania
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 14.10.2004, 03:46

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •