Follow RomanianPortal on Twitter       
Results 1 to 9 of 9

Thread: cetatenie americana

Guest

Daca ai lucrat 2 ani la rind si nu 3 ani la rind ce trebuie sa
    faci ptr. ca daca mergi sa-ti depui actele ptr. cetatenie iti trebuie
    taxele pe ultimii 3 ani?

Cetatenia americana se poate obtine in diverse moduri. Care e cazul tau? In alta ordine de idei, chiar daca nu lucrezi un an, tot trebuie sa-ti faci taxele, mai ales ca sub un anumit barem de bani castigati, primesti bani de la guvern.

Guest

si daca ai omis un an sa ti le faci si nu ai 3 ani consecutiv lucrati
    crezi ca as avea probleme la cetatenie?deci ca sa fiu mai explicita
    anul trecut nu mi-am facut taxele ci doar acum 2 ani si o sa mi le fac
    si anul acesta si la anul bininteles dar nu am si ma repet 3 ani la
    rind lucrati,ce crezi ca s-ar intimpla?

Guest

Cine ti-a cerut taxele pe ultimii 3 ani? Ai citit asta undeva? Spune-ne si noua unde, ca suna interesant!

Ai datorii la IRS? In anul cand nu ai trimis, trebuia sa o faci?Daca e asa potisa platesti mai tarziu cu penalizarile de rigoare. Numai in cazurile astea trebuie sa te duci cu ceva dovezi (la interviu) ca sa arati ca nu ai facut-o intentionat(corespondenta cu IRS-ul in principal).

Si cu cei trei ani consecutivi lucrati de unde ai mai scos-o? Doar nu e ilegal sa fii "housewife"[img]smileys/smiley36.gif[/img].

Guest

Poate ca m-am exprimat gresit cu omis dar efectiv nu am lucrat si
    bineinteles ca nu mi-am facut nici o taxa anul respectiv dar ,crede-ma
    ca la cetatenie iti cere taxele pe ultimii 3 ani si eu nu am ce arata
    in anul care nu am lucrat.

Nu stiu in ce situatie esti, dar eu presupun ca esti casatorita cu un cetatean american. ok?

El si-a facut taxele anul trecut cind tu nu ai lucrat? Daca da....le-a completat cu statut de casatorit? Daca da, atunci totul e ok. Poti folosi taxele acelea.

Scuze daca am presupus gresit.
    Cat timp traiesti, simte-te vie!

Quote Originally Posted by Luca
    Doar nu e ilegal sa fii "housewife"[img]smileys/smiley36.gif[/img].

Normal ca nu este ilegal, dar asta implica ca ai un sotz care munceste [img]smileys/smiley36.gif[/img]

In acest caz taxele trebuie completate ca "married", iar numele sotziei si SSN-ul ei vor aparea pe tax return....asa ca figureaza si ea ca a completat taxe dar ca are venit zero

Guest

Celibec, se pare ca tu nu ai auzit de rentieri[img]smileys/smiley36.gif[/img]. In 2000 40% din veniturile americanilorproveneau din altceva decat "munca". Acum lasand gluma la o parte,de ce te-ai oprit cu rationamentul la jumatatea drumului?Daca-l continuai,nu mai faceai presupuneri[img]smileys/smiley2.gif[/img](si tocmai ziceam ca las gluma la o parte!)

Puma, da-mi voie sa nu te cred [img]smileys/smiley1.gif[/img]. Intreaba-i si tu pecei ceau trecut prin procesul normal de naturalizare daca li s-a cerut asa ceva. Exista o intrebare in N-400 despre tax return (vezi mai jos), dar in mod normal nu-ti cere nimeni

Quote Originally Posted by Luca
    Celibec, se pare ca tu nu ai auzit de rentieri[img]smileys/smiley36.gif[/img]. In 2000 40% din veniturile americanilorproveneau din altceva decat "munca". Acum lasand gluma la o parte,de ce te-ai oprit cu rationamentul la jumatatea drumului?Daca-l continuai,nu mai faceai presupuneri[img]smileys/smiley2.gif[/img](si tocmai ziceam ca las gluma la o parte!)

Acum e prima data cind aud de "rentieri" [img]smileys/smiley5.gif[/img]....dar oare venitul acesta nu trebuie declarat? Parca este acolo pe tax return o rubrica cu "other income" [img]smileys/smiley1.gif[/img]

Eu am venit in tara asta cu gindul sa ramin, asa ca nu am facut nimic ilegal (pina cum) [img]smileys/smiley36.gif[/img]care sa ma opresca de la luarea cetateniei .....asa ca nu cunosc drumurile ocolitoare [img]smileys/smiley36.gif[/img]Sorry, am dat si eu un sfat din cite m-am priceput [img]smileys/smiley2.gif[/img]