Follow RomanianPortal on Twitter       
Results 1 to 1 of 1

Thread: Dispută între România şi Israel din cauza muncitorilor din colonii.

 1. #1
  Join Date
  Dec 2013
  Location
  Bucureșsti
  Posts
  1
  Rep Power
  0

  Default Dispută între România şi Israel din cauza muncitorilor din colonii.

  O dispută diplomatică a apărut între România şi Israel după ce autorităţile de la Bucureşti a refuzat ca muncitori români să lucreze în colonii israeliene din Cisiordania, informează Mediafax.

  Negocierile între guvernele de la Bucureşti şi Ierusalim pe această temă au eşuat în urmă cu un an, dar ambasada Israelului din România a relansat de curând discuţiile cu Executivul român, potrivit postului de radio al armatei israeliene.

  Precedentul Guvern al României a cerut asigurări din partea Ministerului israelian de Externe că muncitorii români nu vor fi angajaţi pentru lucrări de construcţii în coloniile din Cisiordania. Guvernul israelian a respins această solicitare.

  Avi Primor, fost ambasador israelian în Germania şi la Uniunea Europeană, a explicat că România "nu face decât să urmeze politica UE, care nu este îndreptată împotriva Israelului, ci împotriva colonizării şi ocupaţiei".

  "În contextul reluării negocierilor israelo-palestiniene, Guvernul israelian se pretează la tot felul de provocări, anunţând în cel mai dur mod posibil o serie de proiecte de construcţii în colonii", a precizat Avi Primor.

  Uniunea Europeană a adoptat în iulie măsuri care vor intra în vigoare pe 1 ianuarie 2014 şi care prevăd încetarea cooperării cu instituţii şi companii israeliene care au activităţi în zone palestiniene şi siriene aflate sub control militar israelian.
  Last edited by raiciu; 12-13-2013 at 08:33 AM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •