Follow RomanianPortal on Twitter       
Results 1 to 2 of 2

Thread: Despre oameni de stiinta romani

 1. #1
  Join Date
  Sep 2007
  Posts
  1,163
  Rep Power
  18

  Default Despre oameni de stiinta romani

  Incep prin preluarea unei stiri postate de Godrimartis.

  http://www.realitatea.net/o-romanca-...ua_612442.html  O româncă a fost premiată în Statele Unite pentru cercetările făcute în lupta împotriva cancerului. Premiul CAREER, în valoare de 425.000 de dolari, este acordat de National Science Foundation, o agenţie guvernamentală americană.

  Diana Andra Borca-Tasciuc a primit premiul CAREER, care se acordă tinerilor cercetători, viitori lideri în domeniul în care activează.
  Românca este în prezent profesor asistent la Institutul Politehnic din New York şi testează o nouă procedură ce ar putea fi folosită în tratarea cancerului. Diana a absolvit în 1996 Facultatea de Fizică din Bucureşti.
  Are un master şi un doctorat în Inginerie Mecanică la University of California din Los Angeles.

 2. #2
  Join Date
  Sep 2007
  Posts
  1,163
  Rep Power
  18

  Default

  E adevarat, Romania nu sta prea bine la capitolul stiinta si tehnologie, sumele alocate cercetarii fiind ridicole, dar asta are legatura si cu atitudinea populatiei referitoare la aceste domenii. E doar mai simplu sa importi tehnologie decat sa produci, nu? (ironie amara, pentru ca in realitate nu e asa). Oameni de stiinta romani nu prea exista (sunt prea putini), cel putin care sa profeseze in Romania, iar situatia se anunta si mai sumbra pe viitor. Cauza si rezolvarea: educatia, in special educatia stiintifica. Si nu ma refer aici doar la educatia scolara, ci si la educarea publicului in general: emisiuni de popularizare a stiintei, carti de aceeasi factura, campanii de presa care sa aiba ca subiect explicarea avantajelor si beneficiilor stiintei etc. Aceasta nu este o solutie miracol care sa dea rezultate repede, dar este singura solutie de viitor. Daca generatia actuala este pierduta in linii mari, sa nu uitam ca acum se formeaza generatia anilor2030-2050 (adica atunci ar produce rezultate). Daca nu ne pasa, va fi o generatie de manelisti, superstitiosi si ignoranti, dependenti in totalitate de tehnologia altor popoare. Din pacate, se pare ca asa se va intampla. Peste tot unde te uiti: ziare, televiziuni, siteuri - gasesti spatii ample dedicate horoscopului, cancanurilor, barfelor marunte, politicii la fel de marunte, manifestarilor religioase (la care se calca lumea in picioare) si atat. Aproape nimic serios, nimic sa ridice nivelul intelectual si cultural al oamenilor. Ce sa zic... Pacat! Romanii au potential,dar acesta se duce pe apa sambetei (sau in strainatate).

Similar Threads

 1. Sa discutam despre romani celebri
  By sorin in forum Romani celebri-savanti,scriitori,oameni de stiinta,sportivi
  Replies: 17
  Last Post: 09-08-2011, 01:38 AM
 2. despre Romania si romani !
  By angeline in forum Despre Romania si despre romani-forum general
  Replies: 41
  Last Post: 07-28-2009, 04:51 PM
 3. Stiinta, tehnologie, chestii-socoteli
  By Raven in forum Discutii Generale-de toate pentru toti, diverse
  Replies: 1
  Last Post: 04-11-2008, 09:30 AM
 4. Oameni langa Oameni
  By Giovana in forum Discutii Pe Teme De Religie/ Discussions about religion
  Replies: 0
  Last Post: 05-19-2007, 07:24 AM
 5. Oameni langa Oameni
  By Giovana in forum Anunturi Umanitare - Mesaje, cereri, donatii, ajutoare
  Replies: 0
  Last Post: 05-19-2007, 07:18 AM

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •