PDA

View Full Version : viza turist

valery
04-04-2008, 11:47 PM
Buna.Imi cer scuze , poate nu postez unde trebuie dar sunt noua pe forum. As dori sa vizitez canada in aceasta vara(maxim 3 saptamani).Ce acte imi trebuiesc pentru ambasada?Trebuie sa aplic personal la ambasada sau prin curier?Ce sanse am la viza?Mentionez ca sunt casatorita, am copii majori, lucrez in invatamant, am casa, etc.Sotul meu nu va merge deoarece are contract de munca in Italia.Va multumesc.

fifi
04-05-2008, 05:57 PM
buna sa-ti fie si tie inima, valery si nu trebuie sa-ti ceri scuze, ai postat exact unde trebuia, chiar daca esti noua pe forum smileys/smiley1.gif

in conditiile pe care le spui tu, ai toate sansele sa obtii viza turistica pt Canada. Din pacate, fiind la prima aplicare pt aceasta viza, nu-ti recomand sa aplici prin curier, ci in persoana si ar cam trebui sa ai la tine aplicatia(pe care o potiscoate la imprimanta, completata si semnata)pentru viza, chitanta cu careai platit taxa de viza, pasaportul in original, invitatia si actele trimise de cei care te invita, cum ar fi dovada statutului lor in canada, dovada dupa venituri, gradul de rudenie sau legatura cu tine si orice alte documente care sa confirme ce ai spus despre tine, anume ca ai serviciul respectiv in romania, ca ai sot si copii, ca ai concediu pe perioada in care intentionezi sa vizitezi canada, cu alte cuvinte, documente care sa confirme ca ai motive sa te intorci in romania si ca nu vrei sa ramai in canada.

documentele oficiale le gasesti pe website ul oficial la sectiunea vizelor de turist, adica aici: http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp si aici http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.a (http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp) sp

iar alte informatii mai neoficiale si de domeniul "mici secrete" in obtinerea vizei de turist le gasesti pe aici pe forum la topicele care contin cuvinte cheie cum ar fi viza turistica smileys/smiley1.gifcauta si vei gasi, mai mult decat ai vrea sa stii smileys/smiley2.gif

valery
04-06-2008, 01:19 AM
Multumesc tare mult pentru raspuns. Dar nu am nici o invitatie de la nimeni. Pur si simplu suntem un grup de sase colege care vrem sa mergem in concediu acolo.Sa inteleg ca nu avem sanse la viza daca nu avem aceasta invitatie?O zi buna cu mult soare.

fifi
04-07-2008, 12:15 PM
in cazul de fata, adica daca nu ai invitatie, se schimba treaba. In primul rand, pe langa actele de care vorbeam mai sus iti va mai trebui sa faci si dovada unei sume de bani, in cont cu care sa iti poti asigura sederea in canada. La ce preturi sunt aici, nu stiu daca e bine sa cereti 3 saptamani, ca sa te intretii ca turist in canada, necunoscand pe nimeni care sa te ajute macar cu cazarea de ex, pt 3 saptamani,mi-e si fricasa ma gandesc lao suma aproximativa de bani pe care va trebui sa o ai in cont.

nu stiu daca va va da viza, s-ar putea sa va refuze din cauza ca puteati sa apelati la o excursie in canada, ceva organizat daca tot sunteti un grup, sau se poate la fel de bine tocmai sa va creada ca sunteti un grup care mergeti sa explorati canada si asta sa va ajute. Oricum, chiar daca se va face legatura intre voi, ei tot va vor lua pe fiecare in parte la intrebari, interviu vreau sa spun si poate unora le-o da, altora nu, sau v-o pot da la toti, depinde ce documente aduceti si cat ii conving aceste documente ca nu aveti alt scop decat de a vizita canada, si nu de a ramane ilegal...

ca sa nu se piarda ideea esentiala, trebuie odata cu celelalte acte prezentata si o suma de bani rezonabila in cont. ca sa va puteti face o ideea puteti cauta pe net preturile hotelurilor, al mijloacelor de transport in comun, taxiuri, costurile pt punctele de atractie pe care le vizati. Incearca sa faci o suma aproximativa de care dispui s-o cheltui pe zi, vino aici inapoi si zi-ne-o si noua si mai discutam dupa aceea.

la cererea pt viza nu as recomanda sa cereti mai mult de o saptamana, daca reusiti sa luati viza, la intrare in canada va va da permisiune de sedere cel putin 3 luni in baza vizei obtinute la bucuresti.

multa bafta!