PDA

View Full Version : Un sfat de la cei din Canada,va rog!

Manolo
04-03-2008, 02:43 AM
Am mai postat acet mesaj si pe alt forum(cei ce l-au citit sa nu se enerveze:)"

Vin in Canada in mai putin de doua luni,din cauza situatiei familiale ,am hotarat sa vin doar eu in Canada(sunt aplicantul principal)-nu riscam cu copilul mic.

Intrebarea mea este:unde, puteti sa ma sfatuiti sa merg la munca(necalificata)-sunt electronist(dupa diploma) si nu cred cao sa muncesc din prima,intre timp insa am nevoie de bani un pic mai mari.De pe forumul sus mentionat am primit mai multe "sfaturi".Unele dintre ele pot sa le spun aici British Columbia-in nord la taiat padure,Calgary se plateste cel mai bine,Kuujuaq(Quebec)pe mare,la peste,la fel si in Nova Scotia.Si inca Vancouver-mea spus ca se poate gasi doua locuri de munca,cu doua salarii.

Rugamintea mea este ,sa va expuneti in privinta asta(faza cu pomul laudat,este binevenita si mai ales luata in vedere)

kiddy
04-03-2008, 08:26 AM
Manolo, inteleg ca vii in Canada ca rezident permanent? Si urmeaza sa-ti aduci familia mai tarziu?
Din cei care frecventeaza forumul,e putin probabil safie vreunulce doboara copaci prin Nordsau vaneazafoci in largul Atlanticului. Iar daca sunt unii care totusio fac, cu sigurantza ca dupa o zi de munca nu le mai arde forumuri.smileys/smiley2.gif
Eu iti propun sa nu te indepartezi prea mult de civilizatie si sa te aciuezi pe langa un oras mai rasarit. Oportunitatile sunt mainumeroase.
In Montreal (si nu numai)poti gasi si 3 locuri de munca cu 3 lefuri: dimineatza ziare, ziua intr-o fabrica la o linie de ambalat, seara la pizza. Dar nu cred caastae scopul tauin Canada.smileys/smiley5.gif

lordul
04-03-2008, 09:07 AM
In Montreal (si nu numai)poti gasi si 3 locuri de munca cu 3 lefuri: dimineatza ziare, ziua intr-o fabrica la o linie de ambalat, seara la pizza

hehehe ! ... 3 joburi la part-time ? Pina gaseste job si face alte cursuri / credite la college , pentru domeniul lui , oare nu-i mai bunun singur job la negru , in constructii , renovari ? Se cistiga cel putin 10-12$/ ora la negru ($25 daca lucreaza legal cu carte de competences si este inscris si la union/sindicat). Un calcul simplu , daca lucreaza cu $10/ora la negru ( 8 ore/zi , calculat la 25 zile lucrate/luna ) face cam $2000 cash + cecul de welfare ( trebuie sa fie vreo $600-800/ luna) , nu se descurca deloc rau pentru inceput . O alta varianta ar mai fi sa intre ca concierge/janitor la un building de apartamente , unde are furnizat apartament gratuit , salariu , telephone gratuit .

Manolo
04-04-2008, 01:03 AM
pentru Kiddy

Merci,totusi am o "frica" de locurile aglomerate,mai precis de chirie si cheltuielile care le voi avea.Totusi mai doresc sava intreb:care este leafa medie(sau maxima)in cazul ziarelor,fabricii si pizza?

pentru Lordul

Merci,faza cu constructia am inteles ca o are aproape fiecare rezident care pleaca pe melegurile celea!Eu nu sunt exceptiesmileys/smiley36.gif

light
04-04-2008, 01:23 AM
manolo, nu locuiesc in CA, dar ca regula generala, acolo unde chiriile-s mici, si cistigurile-s la fel. Trebuie sa te aciuiesti pe linga o zona bine dezvoltata economic, un city, si la fata locului sa gasesti chirii mai putin piperate. Nici un inceput nu-i usor, dar atitia au razbit, ai sa razbesti si tu. Din moment ce ai o calificare, de ce nu te gindesti sa mergi pe linia aia? Desigur nimeni nu te asteapta cu bratele deschise, dar cred ca poti avea sanse. Un alt aspect: nu-i treaba mea, dar ma surprinde ca decideti sa va despartiti. Din moment ce veti avea asigurare de sanatate, nu vad de ce nu mergeti toti, veti avea nevoie de suport si unul si altul. Numai bine.

kiddy
04-04-2008, 02:13 AM
Totusi mai doresc sava intreb:care este leafa medie(sau maxima)in cazul ziarelor,fabricii si pizza?
Toate la un loc, suficient cat sa n-ai timp sa-i cheltui...smileys/smiley17.gif Cred ca ai putea castiga net vreo 3500. Numai ca, dupa cum iti spuneam, n-o sa ai prea mult timp sa-i si cheltui.

fifi
04-04-2008, 02:09 PM
of, of, ii spuneti bietului om ca va castiga adunate, la un loc cele 3 job uri $3500 dar nu-i spuneti si ca nu se va mai tine pe picioare dupa cele part time uri, pt ca numai munca in fabrica este de 8 ore cel putin...de ziare si pizza ii trebuie masina si permis, eu am inteles ca omul vrea sa stranga ceva bani ca sa-si aduca familia la ceva sigur si i-as spune cam asa:

in zonele aglomerate, chiriile sunt mici, nu trebuie sa-ti fie teama de orase mari, acolo se gasesc joburi de incepatori, nu-i asculta pe cei care sunt aici de ani de zile si-si permit sa se retraga la periferie, la tara, pt ca asta e un lux, ai linsite si terasa, platesti, tu insa Manolo, trebuie sa-ti gasesti, in primul rand o chirie cat mai ieftina si fara pretentii, ex o camera intr-un basement, in care imparti baia si bucataria cu alti colegi sau o garsoniera. Apoi trebuie sa-ti gasesti unul din cele 3 servicii recomandate de kiddy. Ca sa faci ziare si pizza nu numai ca-ti trebuie masina dar si sa-ti echivalezi permisul care ia ceva timp, pe langa celelalte acte canadiene ce trebuiesc obtinute...

un servici aproape, full time, cu pozsibilitate de naveta cu mijloacele de transport in comun, nu neaparat f bine platit dar sa fie sigur, si atunci, as zice eu sa-ti aduci si familia, pt ca, gandeste-te ce bani vei aduna tu cand trebuie sa-i ajuti si pe ei cu bani sa traiasca acasa, ca sa nu mai pun dorul unora de altii si faptul ca atunci cand esti dezamagit pe aici tare-i bine sa ai pe cineva cui sa te vaiti.

cam asa vad eu treburile, nu trebuie sa le iei neaparat de bune si poti verifica si tu piata job urilor din canada, asa cum am recomandat si altora pe acest website: http://www.jobbank.gc.ca/prov_en.aspx?Student=No

inainte sa vii aranjeaza-ti cu cineva sa ai perspective de a inchiria imediat sau sa stai la cineva, pt ca daca stai prin hoteluri vai fii vai si-amar de banii tai si de ai familiei tale.

multa bafta!

kiddy
04-06-2008, 06:34 AM
of, of, ii spuneti bietului om ca va castiga adunate, la un loc cele 3 job uri $3500 dar nu-i spuneti si ca nu se va mai tine pe picioare dupa cele part time uri
fifi</span>, cam acelasi lucru am vrut sa-l spun si eu cu: Toate la un loc, suficient cat sa n-ai timp sa-i cheltui...</span>smileys/smiley17.gif
Sa stai la "tzara" pe langa Montreal, nu e un moft si nu inseamna sa traiesti intr-o lume exclusivista. Pe alocuri e chiar destul de pestrita, poate nu la fel ca in Montreal. De la o luna la alta aud ca tot aterizeaza "coloni" si se stabilesc direct in banlieu</span>.smileys/smiley1.gif In fond nu-s decat vreo 10-15 km pana in buricul targului.
Poate e si o chestie de obisnuinta, parte integranta a procesului de adaptare. Incepi sa prinzi radacini acolo unde ai "nimerit". Eu unul aici m-am stabilit de cand am aterizat si gasesc ca mi se potriveste mai bine decat tumultul metropolei.

Manolo
04-06-2008, 08:48 PM
Salut tuturor..

Vreau sa va multumesc,pentru ce faceti.Inprimul rand, nu am crezut ca o sa fie un topic care o sa atraga pe cineva, adica problema mi se parea prea personala si un pic cam usuratica.Dar rezultatul este fenominala:aseara am discutat cu sotia despre o eventuala plecare cu toata familia,dupa care am ajuns la un numitor comun(ea a citit mesajele vostre).Cel mai important ca mi se pare ca daca as pleca ma departe de metropola am impresia ca risc,acum am sa incerc sa studiez si piata de munca ,dupa aia vom mia vorbi.

Inca o data va multumesc.

Manolo
04-07-2008, 04:12 AM
Astazi am stat si am "calatorit "pe linck-ul dat de "fifi".Vreau sa zic ca m-a luminat un pic,chear asi spune ca me-a facut o impresie mult mai clara.Dar cum se spune,cat mai adanc patrunzi cu atat mai multe intrebari.Vreau sa va intreb:care dupa parerea d-voastra este zona(regiune)mai ieftina din punct de vedere al chiriilor,sau care este mai convinabila(raport calitate-pret)?Dupa viziunea D-vostra?Va intreb doar despre Montreal(astazi am stat toata ziua pe net si am studiat Montrealul)

kiddy
04-07-2008, 04:55 AM
Pai tocmai ce-a scris ovex si Lordul zilele trecute aici :

http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=114 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=11493&amp;PN=1) 93&amp;PN=1

fifi
04-07-2008, 12:36 PM
tu, Manolo cand o sa vii in canada nu iti vei permite sa fii ocupat prea mult de "calitate", nu pana nu vezi ce servici iti gasesti si cat castigi pe luna. Eu nu stau in Montreal dar daca te referi la conditiile dintr-un apartament sau o locuinta inchiriata, oriunde in canada vine cam asa: apartamentul gol (de obicei)sau mobilat, depinde de situatie, baia si bucatarie puse la punct, adica nu trebuie sa cumperi tu f multe pt ca sa ai strictul necesar. Baia, cu cada, dus, in functiune, faianta/gresie,chiuveta, dulapioare pt produsele cosmetice si de igiena personala. Bucataria cu aragaz, frigider, chiuveta, counter, dulapioare suspendate sau incorporate pe peretii bucatariei pt vesela.

asta poate stiai sau poate nu... cand vii trebuie sa-ti cumperi strictul necesar, un pat, nici macar dulapuri ca si de alea au apartamentele, un cuptor cu micrunde, prajitor de paine, masina de cafea, oale cratiti, farfurii si ce-ti mai trebe... Spalatorie are fiecare bloc undeva la parter sau subsol, bagi dolarul, ai spalat o masina de rufe, mai bagi unul si ai si uscat rufele. Mai sunt si apartamente care vin cu masina de spalat si de uscat, sa fugi tare de ele ca la alea platesti in plus, pe langa chirie, lumina, curentul electric si te usuca la buzunar.

sper sa nu ma intelegi gresit cand am zis ca nu trebe sa te ocupi de calitate, pt ca in conditiile explicate de mine, cred ca cele pe care ti le spun o sa-ti foloseasca, asta, bineinteles, nu este valabil in cazul in care vii din romania cu o suma frumusica de bani si dispus s-o cheltui cum s-o nimeri smileys/smiley1.gif

mai cauta pe net informatii, nu prind rau nimanui dar mare atentie cum le selectezi pt ca rar gasesti oameni care sa povesteasca despre canada intr-un mod obiectiv, de obicei oamenii sunt afectati si influenatati in scrierile lor de situatia lor concreta, de experientele lor personale si-ti vor da sfaturi subiective, din punctul lor de vedere, mai ales daca si tu esti evaziv in intrebari sau nu faci o imagine clara oamenilor despre situatia ta. Mult noroc la cautari si salutari familiei! smileys/smiley1.gif

Manolo
04-16-2008, 03:20 AM
Meri mult Kiddy.Am stat pe google eart doua zile(mi-e frica sa nu invat prea bine metropola)si am urmarit toate zonele care au aparut in discutia de pe topicul, lincul caruia mi l-ai recomandat. Apoi am comparat cu job-urile de pe lincul recomandat de catre fifi si este un pic de claritate(ma refer la ore muncite pe zi si timp liber)dar mai ales la leafa.

Pentru fifi.

Merci pentru indicatii.In ceia ce priveste calitatea,vorba vine:raport calitate-pret,dar ata timp cat imi doresc sa raman cu mai multi bani dupa o luna de munca in buzunar-normal ca imi doresc ,cheltuieli minime si munca multa.Sper sa rezist, dar imi doresc sa muncesc mai mult in primul an.

Nomi
06-08-2008, 01:27 AM
Sa nu uiti de mancare sanatoasa, multe legume, fructe proaspete, produse lactate care sa-ti creasca imunitatea organismului, somn linistit(cand ai ocazia), pastrarea comunicarii cu familia cat mai des....cateva lucruri care te vor ajuta (sper) sa rezisti unui program incarcat. Multa bafta. Sa mai scrii, daca vei avea ocazia.

mihaela75
06-08-2008, 01:43 PM
Manolo, nu-ti lasa copilul acasa http://www.romanian-portal.com/forum/smileys/smiley5.gif...daca te aciuezi in Toronto te ajut cu bebele mic smileys/smiley53.gif

fifi
06-08-2008, 01:57 PM
oh, ce suflet mare, ma bucur sa vad asta scris de tine, tot necazurile ii fac pe oameni mai buni smileys/smiley1.gif

dar stii ceva, Miha, lasa-l pe manolo, ca cine stie cand o veni pe aci, ce zici, pe mine nu ma ajuti cu mica mea, ca de 4 ani ma chinui ca Iisus pe cruce, macar pe vara, pentru vreo saptamana sa trag o fuga la chicago? smileys/smiley1.gif

mihaela75
06-08-2008, 04:27 PM
Cum sa nu.smileys/smiley1.gifDar sa stii ca la mine e balamuc curat cu astia mici .smileys/smiley59.gifhai intr-o zi sa testezi terenul smileys/smiley4.gif

Nomi
06-16-2008, 12:39 AM
Ce haiosi sunteti...dar aveti sufeltul mare, asta este important, sa nu uitati ca oameni suntem cu totii. Multa bafta.
smileys/smiley1.gif