PDA

View Full Version : temporary resident visa

Oana S
03-04-2008, 09:23 AM
Salut tuturor,

Am fost acceptata ca delegat la Congresul Mondial al tinerilor ce se va desfasura in Quebec in August 2008; sunt studenta in anul 2 si am 20 ani. Consultand site-ul ambasadei Canadei, am vazut ca trebuie depuse o serie de documente care sa ateste faptul ca ma pot intretine pe perioada sederii in Canada ( 10 zile in cazul meu) si ca ma voi intoarce in tara.

Printre altele, extrasul de cont este necesar; avand in vedere ca sunt studenta si nu am o slujba, e ok daca le furnizez extrase de cont ale parintilor mei siactele de propietate ale locuintei ? Banuiesc ca un avantaj ar putea constutuie faptul ca sunt studenta aici, ca am lucrarea de licenta anul viitor si trebuie sa o pregatesc, ca sunt legata defamilie, ca sunt implicata in proiectacademice si nu numai in tara.

In esenta intrebarea cea mai importanta se refera la extrasul de cont, dc e in regula sa le prezint pe cele ale parintilor. As aprecia experiente asemanatora, poate de la participanti la alte congrese, conferinte de scurta durata in Canada.

Multumesc si numai bine,

Oana

light
03-04-2008, 12:11 PM
Oana, nu locuiesc in Canada, dar cred ca ceea ce ai presupus tu e adevarat. Desigur parintii te intretin, deci e vorba de posibilitatea lor de a acoperi si cheltuiala asta. In plus, ai o invitatie oficiala. Felicitari pt realizari, bine ai venit pe forum si succes in continuare.

PS. Trebuie sa apara cineva din Canada care-ti va da mai multe amanunte.

fifi
03-06-2008, 12:23 PM
nu ar trebui sa fie o problema ca aduci extrasele de cont ale parintilor, ce as mai recomanda eu pe langa actele pregatite de tine, e sa aduci informatii scoase la imprimanta din surse oficiale despre acest congres, materiale pregatite de tine si de grupul pe care-l reprezinti, si bineinteles, sa nu uiti dovada in scris ca ai fost acceptata ca delegat pt acest congres. Trebuie ca in timpul interviului tu sa pui accent pe acest motiv de a vizita canada, congresul, nu sa simta ca ai venit acolo pregatita ca s-o convingi ca te intorci in tara.

numai bine si bafta!

Oana S
03-06-2008, 08:22 PM
Multumesc pentru raspunsuri si sfaturi !

Numai bine,

Oana

Oana S
03-08-2008, 11:32 PM
Salut din nou,

Tot eu sunt, cu alte intrebari. As vrea sa stiu in ce masura se respecta termenul de 5 zile lucratoare indicat pe site-ul ambasadei pentru procesarea vizelor temporare. Fiindca am fost acceptata si la un program de 3 saptamani SUA si trebuie sa incep demersurile pentru viza US cat mai curand cu putinta.

Intrucat pe site-ul ambsadei canadiene este indicat un termen mai scurt de procesare a aplicatiei, ma gandeam sa imi trimit aplicatia in zilele urmatoare si sa ma programez la interviu la ambasada SUA( pe site-ul lor se mentioneaza faptul ca din momentul programarii pana la intgerviu pot trece pana la 5 saptamani).

Multumesc anticipat si numai bine,

Oana

fifi
03-11-2008, 01:32 PM
in momentul cand ai obtinut viza turistica pt canada ai 6 luni de zile, in care, legal poti sa iesi din tara, deci viza e valabila pt 6 luni, nu stiu de ce iti faci probleme, daca iei viza pt US mai devreme, poti merge intai acolo si apoi in Canada, totul depinde de perioadele in care vrei sa vizitezi cele doua tari, respectiv "congresele" smileys/smiley2.gif

P.S. viza turistica pt Canada nu are termen de procesare 5 zile, ci o poti obtine sau poti fi refuzata, adica ai raspunsul,in ziua in care aplici.

alte intrebari? smileys/smiley1.gif

Oana S
03-12-2008, 07:19 AM
Multumesc pentru raspuns. Pana acum, cam acestea au fost intrebarile.

Numai bine,

Oana