Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > analize medicale
View Full Version : analize medicale
gabi&serban
02-25-2008, 07:17 AM
am facut analizele medicale si doctorita nu stie unde sa le trimita. intrebarea mea este: adresa este aceeasi si una sg, adica cea de la viena? adresa la care am trimis primul dosar? sau este diferita?
va multumesc.
multa bafta.
kiddy
02-26-2008, 06:35 AM
despre ce analize vorbesti? acum nu se mai fac numai la bucuresti la medsana (parca)?
usdream
02-26-2008, 02:02 PM
se fac si la Budapesta analize medicale pt Canada.
gabi&serban
02-26-2008, 09:25 PM
sal again,
analizele medicale le poti face in orice tara unde emigrarile canadiene au doctori autorizati.
este pe site-ul oficial o intreaga lista de doctori unde poti suna si te poti programa. tu trebuie sa ii spui doctorului unde ai inceput procesul de emigrare si el va trimite toate analizele acolo. spre surprinderea noastra doctorita unde ne-am facut noi tot tacamul nu stia decat adresa oficiului din Canada. oricum am aflat si adresa si cu ajutorul domnului totul se va sfarsii speram noi in mai.
bafta multa
gabi&serban
03-28-2008, 09:16 PM
salutare
am revenit cu noi stiri, vesti despre cazul nostru. ma gandesc ca poate sunt altii ( asa cum am fost si noi) care vor sa vada evolutia unui caz.
bun, am facut analizele medicale in paris in data de 21 februarie. doctorita le-a trimis la sfarsitul primei saptamani din martie. am primit invitatia la viza la sfarsitul lunii martie,in nici 3 saptamani.
deci sa recapitulam: am trimis primul dosar la viena in 24 noiembrie 2006. interviul l-am sustinut in 5 iunie 2007, al 2 dosar la ambasada Canadei la Bucuresti l-am trimis in septembrie 2007, analizele le-am facut in februarie 2008, iar in aprilie 2008 vom primi viza.
noi nu ne-am grabit sa terminam procesul, daca era sa ne grabim plecarea pana acum eram in Canada. oricum am citit un articol pe site-ul oficial de emigrare cum ca procesul de emigrare sa simplificat mult si durata sa micsorat.
eu multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari si m-au ajutat intr-un fel sau altul. am sa revin cu alte vesti odata ajunsi in Canada.
multa bafta.
de cate ori vad ca veti cate o postare pe forum, gabi&serban, imi tresalta inima dorindu-mi sa vad ca in acea postare veti spune ca ati ajuns rezidenti permanenti ai Canadei. Inca nu renunt la speranta mea si stiu ca intr-o buna zi voi avea si aceasta bucurie smileys/smiley1.gif.
mult succes sa aveti!
am uitat, o mica nedumerire am, de ce ati facut analizele la Paris, pana la urma?! smileys/smiley92.gif
gabi&serban
03-30-2008, 10:35 PM
salutare fifi,
pai uite cum a fost: noi am primit hartagoraia de analize in octombrie 2007.dar pt ca eram in USA am zis ca in februarie venim acasa si le facem atunci. dar pt ca am fost copii cuminiti am meritat si noi o vacanta la paris. am stat 16 zile si pt ca nu mai aveam ce face am facut analizele care zic eu erau mult mai credibile decat cele de la Bucuresti( cred ca multa lume stie ce se intampla in capitala si de cate ori trebuie sa 'refaci' analizele).
pai in Canada cred ca ajungem prin iunie cam pe 5-6. intai facem o escala de 2 saptamani in UK. noi nu ne-am grabit sa plecam in Canada pt ca odata eram in USA, apoi am zis ca daca tot venim acasa sa stam cu parintii de Sf. Pasti.
eu multumesc si va doresc multa sanatate.
mi-am inchipuit eu ca trebuia sa fie ceva de genul asta, de fapt eu ma gandeam ca poate, intre timp unul din voi a obtinut un contract de munca in Franta, ca v-ati plimbat nu e rau deloc, meritati, asa cum ai spus si tu. smileys/smiley1.gif
dar e bine ca ai lamurit treaba, ca nu cumva sa creada altii ca analizele medicale pt rezidenta permanenta in Canada se fac numai in Paris.
smileys/smiley36.gif S-ar putea sa fie unii care inteleg asta. Ar fi culmea. Dar pentru gabi&serban multa bafta si multa distractie in escalele pe care le veti face. Am mai comunicat noi la inceput impreuna si-mi pare bine sa aud de voi.... Sa nu uitati sa mai scrieti....astept si eu cu nerabdare.
La spusele tale FiFi.....si mie imi tresare inima si abia astept sa ajungem odata ca rezidenti permanenti in Canada.... Se pare atat de lung drumul.
Apropo de ce zicea gabi&serban...oare ce inseamna ca s-a micsorat timpul de acordare a vizelor.....cam cat inseamna asta oare...(sau vom afla noila urma? ('smileys/smiley4.gif')
gabi&serban
04-29-2008, 09:07 AM
salut,
multumesc mult de urari.
am sa va mai scriu daca voi mai avea vesti si bineinteles va voi scrie de acolo din Canada.
in legatura cu timpul acordarii vizelor, am auzit ca sunt cam presati de undeva din "birourile de sus" sa accelereze procesarea dosarelor deoarece multi au renuntat pt ca dura prea mult, rata emigrantilor scazand foarte mult. (sursa neoficiala)
pana data viitoare multa bafta
E bine atunci...asteptam cu nerabdare....bafta si voua. papapa
gabi&serban
06-11-2008, 03:32 AM
salutare din nou,
ei bine am ajuns si noi inn Canada, ca de asteptat de altfel, am fost intampinati cu flori, covorul rosu a fost intins, fanfara ne astepta la aterizare, ce mai, primire de regi.
dar asta doar in vis, nu? realitatea a fost crunta pt noi cand am aterizat pe aerop. din Calgary, da stiu vina noastra dar ne-am razgandit pt ca avem prieteni aici. in fine, sa va povestesc, am avut un zbor lung, foarte obositi, intram si noi in emigrari, ma asteptam sa fie mai diplomati, sa vb mai frumos pt ca de, sunt civilizati. a inceput ofiterul (o ea) sa urle la noi si cu niste rasisme pe ea de am simtit ca sar la gatul ei, (incerca sa ne intimideze sa vada cu ce minciuni venim, ca la final ne intraba daca am fost onesti si am spus adevarul, oricumviza era pe toata Canada, SI pe toata Canada).ca ce cautam aici, ca bine ca toti romanii fac la fel, de parca provincia alberta nu ar avea nevoie de emigranti. ma rog, a fost super rasista de parca noi nu stim ce e aia discriminare si noi parca nu am sti ca o putem acuza pt ca ne-a jignit.
in fine, am trecut si de asta, ne-am instalat, in prima zi am trimis on-line adresa pt PR card siam plecat la banca sa facem cont pt a avea o dovada de adresa, apoi in a doua zi am plecat sa facem health cardul, si azi cu noroc SI nomber. am luat un apartament in chirie si sa speram ca pana saptamana viitoare avem si interviuri pt un loc de munca.
cam atat pt moment, daca mai apare ceva va povestesc.
multa baftasi sanatate
usdream
06-11-2008, 03:11 PM
MULT SUCCES IN NOUA VIATA !!!
gabi&serban
06-13-2008, 06:41 AM
multam fain usdream,
pai ar cam fi a 3 'viata' pe care o incepem dar de data asta sper sa fie una mai buna si mai lunga.
multa sanatate si bata
...ei bine am ajuns si noi inn Canada, ca de asteptat de altfel, am fost intampinati cu flori, covorul rosu a fost intins, fanfara ne astepta la aterizare, ce mai, primire de regi....
aoleu, sper ca un incident ca asta sa nu va sperie intr-atat incat sa va transformati in acei immigranti care de la cel mai neinsemnat necaz ajung sa categoriseasca toata canada ca fiind cea mai rea tara, iadulpe pamant. smileys/smiley1.gif
eu am incredere ca nu e asa, tocmai pt ca ati mai umblat prin lume, stiu c-o sa va adaptati relativ usor.
bafta in gasirea unor job uri cat mai bune, asta e important pt voi acum si un baby mic si mancacios, as zice eu smileys/smiley9.gif
gabi&serban
06-15-2008, 06:52 AM
sar'na mult de tot fifi,
nu, nu ii bagam pe toti in aceeasi oala ca nu e frumos. sunt oameni si oameni. noi ne-am rezolvat toate actele cum ar fi SI no, Alberta Health Card, PR card si am inchiriatun apartam in primele 4 zile, iar iata intr-o saptamana suntem mutati(azi asteptam delevery la mobilasmileys/smiley1.gif).imi place tare mult orasul si imprejurimile, e frumos, aer curat, orasul curat, oamenii sunt mai reci un pic decat americanii(o mica comparatie). de job pot spune ca am gasit ceva, platite bine(15-20-25$ /ora) pt amandoi.
oricum mai vb, multa sanatate si numai bine