Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > Munca in Canada
View Full Version : Munca in Canada
marius1271
02-05-2008, 06:32 AM
Salutare tuturor!
Am nevoie de niste informatii/sfaturi.Sint in SUA din Oct.2004 pe viza H2B(munca temporara) pe care am tot prelungit-o pana mi-am atins limita de 3 ani in 2007.Pe 24 oct.2007,cu o luna inainte sa-mi expire statutul de H2B am aplicat ptr o viza de turist.Sint aproape 4 luni de atunci si inca sint in pending.Tot in Oct. 2007 am intrat in legatura cu o firma de avocatura/imigrari din Montreal:www.canadavisa.com (avocat David Cohen) cu care mi-am facut initial o evaluare ptr emigrare.Mi-au raspuns ca nu acumulez minimul de 67 de puncte si m-au sfatuit sa-mi gasesc un angajator in Canada,munca temporara etc,ceea ce mi-ar creste sansele.Dupa o saptamana tot ei mi-au scris ca au un serviciu de plasament in Canada prin care le platesti 500 USD si ei iti cauta job timp de 4 luni .Daca nu iti gasesc job iti dau banii inapoi,daca iti gasesc job si totul e ok le mai platesti 3200 din care 1600 in ultima faza cand tot ei iti fac work permit-ul.
Am intrat in hora,le-am trimis resume-ul,dupa nici doua ore mi-au raspuns cu felicitari si cu promisiunea a doua oferte potentiale daca sint de acord cu taxa lor initiala de 500.Mi-au trimis si un link ptr plata online si un contract pe care l-am semnat si trimis inapoi prin fax a doua zi.Am facut si plata dupa care nu s-a mai intamplat nimic,nici o confirmare,nimic.Ulterior,intr-o convorbire telefonica mi-a confirmat tipul ca intr-adevar "auzisein birou ca primisera o plata de la mine".
In fine i-am lasat in pace,din cele doua potentiale oferte nu s-a ales nimic si n-am mai luat legatura cu ei pana in ianuarie 2008.Nici ei cu mine.Dupa anul nou i-am sunat din nou si iar n-am obtinut decat un fel de promisiune cu niste eventuale oportunitati cu un lant hotelier care ar fi interesati in straini.Mi-au promis un mail sau telefon cu rezultatele tratativelor dar evident,nici nu mi-au scris nici nu m-au sunat.Eu deja am obosit sa tot incerc sa intru in legatura cu ei,nu reusesc nicicum.In doua saptamani expira perioada de 4 luni pe care si-o dau ca sa-ti gaseasca job si sint curios sa vad daca-mi recuperez banii de la ei.
A mai avut cineva de-a face cu ei ,experiente,reusite,esecuri,etc,i-am cautat pe net cat am putut ,n-am gasit nici o pata ,se pare ca au chiaro reputatie buna,dar eu sint total dezamagit de stilul lor,comunicare,etc.
Deasemenea,are cineva vreo idee despre cum de poate ajunge in Canada la munca temporara,agentii de intermediere,etc.
Eu sint in domeniul hotelier/restaurante si caut un astfel de job,junior supervisor,ospatar.
Toate semnele dinspre Canada mi se par bune:LMO-urile se obtin acum mult mai repede in unele provincii si domenii,nevoie de muncitori se pare ca au,nu inteleg de ce nu mi-au gasit nimic in 4 luni.
Multumesc tuturor ptr sfaturi si informatii si sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea cam lunga ce-i drept,am incercat pe cat posibil sa limitez detaliile.
Multa bafta tuturor !!!
gabi&serban
02-11-2008, 02:31 AM
salutare
mai intai fa si tu evaluarea on line pe site-ul oficial si vezi daca intrunesti cerintele si punctajul. apoi daca le faci trebuie sa te gandesti cum vei reusi sa iti mai prelungesti statutul legal in USA pt inca 1 an, de ce? ca sa poti aplica pt emigrare in Canada partea franceza, in Buffalo. apoi fa dosarul repede si trimite-l. restul vine de la sine. pe acest site vei gasi mai multe detalii chiar si evaluarea online http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/quebec/index.asp sau pe site-ul oficial al provinciei quebec http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.asp (http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.asp)
parerea mea este ca e evident ce fac toate firmele astea, chiar si cele din america, iti spun ca nu te califici dar ca uite au ei o solutie si bineinteles trebuie sa platesti. apoi te lasa cu ochii in soare si cu banii pierduti. asta e, ce e facut e bun facut. eu as incerca si site-uri de joburi in Canada si as aplica si daca as obtine ceva raspunsuri le-as pune la dosar si as cere work permit.( eu vb de provincia Quebec pt ca emigrarea se face mult mai repede si cu mai putini bani dar tu poti incerca si pe partea federala,engleza, sa vezi ce iese)
altfel multa bafta
lordul
02-11-2008, 06:56 AM
Marius1271 , de ce nu te duci singur la ambasada Canadei din USA , si introduci la ei cererea de immigration pt Canada . Daca doresti sa te stabilesti in Quebec , le spui ca ai dori Quebec , si ei stiu ce sa te sfatuyiasca . Exista o taxa pe care trebuie sa o platesti la ambasada canadiana pentru deschiderea dosarului tau ( nu stiu cit , ei iti vor spune , in functie de nr de persoane ) , dar este mult mai serios decit sa arunci cu bani in stinga si in dreapta la tot felul de asociatii care-ti cauta de munca in Canada . Hai sa-ti spun un secret : oricine aici in Canada poate sa se inregistreze oficial cu un nume de business , si sa functioneze ca agentie de plasare a fortei de munca .
Toate aceste agentii primesc o cota de la guvern , pentru ca ajuta pe someri , etc , sa-si gaseasca job prin intermediul lor . Deci ei primesc bani de la tine , plus bani de la guvern .
Ai inteles cum functioneaza ? Atita timp cit ai nevoie de $$$ , nu-i arunca pe tot felul de agentii , mai bine contacteaza oficial ambasada sau consulatul canadian , si ei sint OFICIALI si-ti vor da aceleasi informatii gratuit. In plus , exista si internet , asa ca cine te impiedica sa iti cauti singur un job in Canada ? Hai , succes si nu te descuraja asa repede !smileys/smiley2.gif
marius1271 probabil ca vei fi dezamagit, dar firma aia e pur si simplu tzeapa.n-o sa vezi nici-un ban inapoi si nici job, evident. Absolut toti care-ti cer bani inainte sa-ti gaseasca job sint tzepari - fara exceptie.
Acum, de ce vrei sa te muti in Canada? Mai sint unii cu familie, copii, viitor, scoala, educatie, "societate civilizata"...si alte clisee .. In cazul tau se pare ca estifara familiesi nici nu cauti un job prea pretentios (inginer, etc ... sa zici ca "in romania n-ai perspective"..). Pt. un job in industria hoteliera/restaurante sau alte munci asemanatoare e mai bine in Emiratele Arabe sau Qatar. Mi se pare ca cu pasaport romanesc poti sa intri in UAE fara viza (asa cred ..) cu drept de stat 3 luni - ia-ti un bilet, mergi la fata locului si cauta-ti job si 2 luni esti angajat, si cu statut legal. Ce sa faci in canada, mai ales in Montreal - sa ingheti prin statiile de metro timp de 10 luni pe an?
Oricum, abandoneaza idea cu firma aia, si banii considera-i pierduti. Bafta.
lordul
02-12-2008, 07:26 AM
Ce sa faci in canada, mai ales in Montreal - sa ingheti prin statiile de metro timp de 10 luni pe an?
In privinta firmei pe care a platit-o , asa este , sint deja bani pierduti , nu-i singurul care ia "tzeapa" in mod legal smileys/smiley19.gif ... In schimb sint doar vreo 6 luni de inghetat in Montreal , iar pentru celelalte 6 mai insorite si calde , e frumos si avem fete faine smileys/smiley2.gif..... WELCOME CHEZ LES QUEBECOISES !!!smileys/smiley36.gif
Bai, nu stiu, eu intotdeauna am zis ca Canada (scuze) e buna pt. familisti, sau cei cu meserii sofisticate in care nu se pot realiza in Ro, sau in tarile in dezvoltare. Pt. cei single si flexibili cu job-ul, eu spun ca sint alte locuri unde-ti traiesti viata mai bine.
E adverat, e mare diferenta dintre feteledela Montreal si canadiencele de Toronto. Vorbesc de franco vs. anglo, ca daca consideram asiaticele, iraniencele si araboaicele - bate Toronto.
lordul
02-13-2008, 08:07 AM
Vorbesc de franco vs. anglo, ca daca consideram asiaticele, iraniencele si araboaicele - bate Toronto.
Asa este , la franco vs anglo , conducem noi , ca ale noastre "e" ...latine ( este adevarat ca englezoaicele voastre sint mai ...reci ). In privinta araboaicelor si a altor rase , nu ma bag si nu cunosc !!smileys/smiley36.gif Danger!smileys/smiley4.gif Dar nu uita ca si noi avem fetele noastre "francofone" din Haiti ( 1.55m cu 90 kg ) !!!!!!!!!!!!!smileys/smiley36.gifsmileys/smiley36.gif
Si ceva nouveaut
sorin
02-13-2008, 09:10 AM
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">pergamon[/B] si <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Lordul[/B], informatiile voastre
kalin20
03-31-2008, 05:44 AM
bai fratilor pe aici administratorii astia muncesc mult dupa unii , decit sa dati informatii de astea gen "rusoaice" gen "toamna - vara ", mai bine spuneti le astora din mama romania cum sa si ia o viza pt ca , ca mai apoi sa si ia un un job acolo si sa traiasca dracu odata rominu asta mai bine ca si asa ,tara dupa parerea mea nu mai are , acum e orfan smileys/smiley43.gif, si in cautarea unei tari adoptive,cred ca pina in 2010, nu mai ramine nici un romin pe aici , poate vreo 100 de "indieni" si inca vreo 100 de bozgorismileys/smiley4.gifsmileys/smiley4.gifsmileys/smiley4.gif?
sa aveti noroc si viata fericita in ca,
uitati aici, Domnul kalin20,http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp cititi, ca am inteles ca sunteti un domn scolit,si veti gasi toate metodele posibile de a emigra si munci in Canada legal.
p.s. ce inseamna "bozgor"?
lordul
04-03-2008, 06:27 AM
p.s. ce inseamna "bozgor"?
se adreseaza ungurilor sub intelegerea de "om fara tara" , adica e vorba de un ungur care nu locuieste in tara lui (ungaria)insa locuieste intr-o tara straina pentru el ( romania ) . cam atit am inteles si eu , nu-i nimic dispretuitor sau jignitor smileys/smiley2.gif
kiddy
04-03-2008, 06:58 AM
cam atit am inteles si eu , nu-i nimic dispretuitor sau jignitor smileys/smiley2.gif
Ba mi-e teama ca este. Am avut camarazi carora nu le pica bine cand se auzeau apelati astfel.smileys/smiley18.gif
Sherlock
04-03-2008, 07:40 AM
"se adreseaza ungurilor sub intelegerea de "om fara tara" , adica e vorba de un ungur care nu locuieste in tara lui (ungaria)insa locuieste intr-o tara straina pentru el ( romania ) . cam atit am inteles si eu , nu-i nimic dispretuitor sau jignitor"
bine ma, in cativa ani canadieni o sa emigreze in america si o sa ramana numai bozgori ca tine.
P.S. Lordule sper ca nu te simti dispretuit sau jignit dar acuma tu esti un bozgor in Canada.
bozgor = om fara tara (indiferent de tara sau nationalitate) (se refera la unguri - da asa cred toti analfabeti)
lordul
04-03-2008, 07:41 AM
cam atit am inteles si eu , nu-i nimic dispretuitor sau jignitor smileys/smiley2.gif
Ba mi-e teama ca este. Am avut camarazi carora nu le pica bine cand se auzeau apelati astfel.smileys/smiley18.gif
Sa le fie de bine Kiddy smileys/smiley2.gif....Daca nu le place , pot sa se intoarca in tara lor, nimeni nu-i tine legaticu forta in Romania . Nici mie nu-mi convine cind ungurii cer separare teritoriala in Romania .. Uite ca am ajuns si off-topicsmileys/smiley7.gif ( imi pare rau Sorin, Pisoi ..)
Sherlock
04-03-2008, 07:43 AM
P.S.
Daca nu iti place ca te-am denumit bozgor poti sa te intorci in tara tasmileys/smiley36.gif
lordul
04-03-2008, 07:55 AM
bine ma, in cativa ani canadieni o sa emigreze in america si o sa ramana numai bozgori ca tine.
P.S. Lordule sper ca nu te simti dispretuit sau jignit dar acuma tu esti un bozgor in Canada.
bozgor = om fara tara (indiferent de tara sau nationalitate) (se refera la unguri - da asa cred toti analfabeti)
Eu sint Roman , din parinti 100% Romani , deci sint indreptatit sa vorbesc , nu sint bozgor . Nu poti sa spui bozgor immigrantilor din Canadasau USA ,din simplul motiv ca tarile acesteasinttari de immigration , un amalgam de natiuni ( la inceput doar francezi si britanici ) care s-au stabilit aici . Romania, Germaniasint NATIUNI in adevartul inteles al cuvintului ( nu intru in detalii aici , insa putem deschide un topic nou pe tema aceasta ) deci nu poti face comparatie intre ce este in Romanica si Canada . Daca as locui in Hungary , si un ungur mi-ar spune bozgor (om fara tara) sau strain , nu m-as supara , ca ar avea dreptate saracul ungur ..smileys/smiley1.gif Nu stiu care dintre noi doi e mai "analfabet"decit celalalt , si mai degraba , nu vad care e legatura pentru care folosestiacest apelativin exemplul de fata ? smileys/smiley36.gif ( Domn 'telectual , vezi ca "analfabeti" , "canadieni" se scrie cu doi de "i" in fraza pe care ai enuntat-o mai sus smileys/smiley2.gif... )
Daca nu iti place ca te-am denumit bozgor poti sa te intorci in tara tahttp://www.romanian-portal.com/forum/smileys/smiley36.gif
Miklos draga , nu te mai agita degeaba , ca te-am "citit" ce nationalitate ai ... http://www.romanian-portal.com/forum/smileys/smiley36.gif. Vrei sa vezi un scan de pe pasaportul meu canadian ?http://www.romanian-portal.com/forum/smileys/smiley2.gif have a nice day ! ( eu n-am nimic cu voi , chiar era sa ma insor cu o unguroaica din Arad , dar sint probleme din cauza citorva extremisti /fascisti/ separatisti/teroristi care vor separare distrugerea teritoriala a Romaniei ..
Sherlock
04-03-2008, 08:01 AM
bozgor = om fara tara, ce o mai inverzesti atat esti bozgor daca nu e jignitor nu stiu de ce te-ai suparat atat.
Strabunici mei sau nascut in Romania, iar tu te-ai nascut in Romania si acum esti bozgor in Canada.
E ca si cum ai zice lui Bush ca el este imigrant pentru ca stra stra stra bunicului o fi venit de nu stiu unde.
Stai linistit esti bozgor cu acte in regula. Pacat ca nu ti-ai dat seam inaite sa postezi.
lordul
04-03-2008, 08:17 AM
Nu sint suparat draga Miklos ... N-am de ce , ca eu sint la mine acasa in Canada , dar si in Romania smileys/smiley2.gif... Sint proudly canadian , dar si proudly romanian :))) . Spre deosebire de strabunicul tau care s-a nascut in Romania sosind la noi , calare pe cal , direct din stepele Mongoliei , ai mei sint nascuti de mai MULTE SECOLE in Romania ... Da, bush este si el un immigrant , toti sintem immigranti aici in canada sau u.s.a , cu exceptia indienilor cu pana , care azi traiesc prin rezervatii . Inca o data tin sa te asigur , ca n-am nimic cu ungurii ingeneral , imi plac foarte mult unguroaicele , sint gospodine si bune amante ...smileys/smiley32.gif Am avut in armata si un camarad din Dej ( era ungur ) . Eram prieteni buni . Nu se supara cind il intrebam : sogore , mai luam un rind de bere ?smileys/smiley4.gif
Sherlock
04-03-2008, 08:23 AM
"ai mei sint nascuti de mai MULTE SECOLE in Romania " da tocmai asta este problema ca nu sau nascut in Canada.
deci dupa idea ta si stra - stranepoti pot fi denumiti bozgori dar tu esti o exceptie. ok.
I am proud ca nu te cunoscsmileys/smiley2.gif
lordul
04-03-2008, 08:31 AM
hey, n-o lua chiar asa smileys/smiley2.gif, hai mai bine sa bem o palinca smileys/smiley4.gif...
Uite aici ceva ce poate iti va face PLACERE SA ASCULTI (http://youtube.com/watch?v=vfLGMQuVs-I)
kiddy
04-03-2008, 08:39 AM
Nu se supara cind il intrebam : sogore , mai luam un rind de bere ?smileys/smiley4.gif
intre shogor si bozgor e o diferentza Lordule... cred si eu ca n-avea motive sa se supere.smileys/smiley1.gif
Sherlock
04-03-2008, 08:44 AM
hey, n-o lua chiar asa smileys/smiley2.gif, hai mai bine sa bem o palinca smileys/smiley4.gif...
Uite aici ceva ce poate iti va face PLACERE SA ASCULTI (http://youtube.com/watch?v=vfLGMQuVs-I)
eu m-am dat pe whiskysmileys/smiley36.gif, dar accept oricum oferta, asa mai merge prietene romansmileys/smiley2.gif
Apropo de BOZGOR "baieti si fete" intradevar inseamna cam ce s-a spus pe aici, dar este o denumire jignitoare pentru ca asa s-a pronuntat de la inceput aici in Romania. Si eu sunt un "bozgor" daca vreti voi sa-i spuneti asa, insa eu cred si sunt dovezi palpabile in sensul acesta ca majoritatea celor care afirma acest lucru despre unguri nu au nici cea mai vaga idee despre ce este vorba. Nu spun ca sunt si pe jumatate romanca, si astfel inteleg dintr-un alt punct de vedere totul, dar ISTORIA este un lucru mare si ascunde multe lucruri pe care multi dintre VOI nu le cunoasteti. Ungaria este locuita de unguri dar nu sunt ei adevaratii unguri...si aici s-ar putea discuta foarte multe,insasi limbajul vorbit de ei este incorect din punct de vedere gramatical, dar nu intru in amanunte caci nu sunt eu genul de om care sfasie politica in stanga si in dreapta. Insa un lucru este sigur, cel ce spune ceva trebuie sa stie ce spune, daca nu, e o vorba "BOZGOREASCA" "NE SZOLJ SZAM NEM FAJ FEJEM" adica "nu vorbi gura si nu te doare capul.Toate cele bune...
Nomi, buna dimineata, s-a trezit si ratza, cei care sunt oameni iubesc pe toti cei care s-au nascut pe pamant romanesc, pe toti care vorbesc si limba romana, suntem suflete infratite, suntem de-ai nostri, mai citeste pe aici...smileys/smiley2.gif