PDA

View Full Version : o parere despre zonele din Montreal, va r

tzuca
01-04-2008, 01:46 AM
Buna tuturor,

La multi ani si sa vi se indeplineasca toate dorintele!
In cele din urma am hotarat si eu ca voi merge in Montreal. Trebuie sa imi aleg zona unde voi locui. Va rog dati-mi un sfat voi care stiti Montrealul.

Ahuntsic-Cartierville:Mi-a fost prezentata asa:zona in care gasesc toate natiile(chinezi, arabi, europeni,etc),ap.3 jumate cu structura din beton de la 750CAD in sus sau structura lemn 550-600CAD.Contract pe un an de zile,depozit 200CAD. Nu am stat niciodata in casa din lemn dar am auzit de pe la tara ca sunt calduroase dar imi si imaginez ca se simte tot zgomotul din vecini, parerea mea, nu stiu va intreb.

a doua varianta: Cote-Saint-Luc. Aici vor pleca niste prieteni de ai nostri din Romania.Ei au pe cineva acolo si ne-au propus sa cautam impreuna ap. in zona aceasta.

Ce ati alege voi acum ca stiti orasul Montreal? Parerea voastra conteaza mult pt noi nestiutori si fara prieteni acolo.
Inca o intrebare: In ce consta a garanta cineva pt inchirierea unui apart.? Intr-o simpla semnatura sau implica si altceva? Exista anume agentii care inchiriaza si celor care nu au garanti sau se poate negocia acest lucru?
Va multumesc pt raspunsuri si acest lucru pt mine este de mare ajutor.

Numai bine la toate lumea

ovex
01-05-2008, 07:55 PM
Salut din nou.Ce pot sa-ti spun este ca eu am locuit 1 an in Ahuntsic-Cartierville si ptr. un nou venit nu este zic eu,cea mai buna alegere.Lumea care locuieste aici este intradevar pestrita si s-ar putea sa nu te simti chiar in largul tau...dar pe de alta parte poti sa prinzi in acest cartier un loc ok asta insemnand o chirie mai mare intr-un loc bunicel dar acolo ai nevoie de cineva care sa "puna" o vorba ptr. tine.Parerea mea este ca in acest cartier cam 2 zone ar putea fi mai atragatoare:Bd. Jules Poitras sau Avenue Bois-de-Boulogne.Prima este inconjurata de mijloace de transport(cateva linii de autobuz si o linie de tren)de care la inceput veti avea nevoie(in unele cazuri si daca ai masina) si asta la inceput e important;sunt magazine,terenuri de sport,piscine si scoli,toate aproape.Cea de-a doua,Avenue Bois-de-Boulogne si zona Acadie este clar o zona comerciala unde toate sunt totusi aproape "de casa",cel mai important din punctul meu de vedere este Colegiul Bois-de-Boulogne unde cei care locuiesc in acea zona in proportie de 90% fac cursurile de franceza acolo.Am mentionat asta deoarece daca faci 2 nivele de franceza,asta inseamna cam 5 luni de scoala in care este de preferat sa nu faci naveta prea lunga.O sa a convingeti de asta cand veti incepe cursurile,in cazul in care veti alege optiunea acesta.Un minus as putea remarca,poate nu e pra mare ptr. uniidar eu il consider chiar de o importanta majora,este metroul.In ambele zone metroul este cam departe si daca esti in situatia sa ai nevoie de el,timpul alocat deplasarii se cam mareste.

Cote-St-Luc este o strada destul de lunga,cartierul est mare si el deci aici cam depinde pe unde ar fi locul in care ati vrea sa locuiti.Zona se apropie de ceea ce se cheama centrul orasului-asta mai ales in partea de est, spre autoruta 15,deci case si blocuri mai vechi,inghesuiala destula si trafic innebunitor in orele de varf.Mai spre vest insa zona e mai calma multe case(particulare)este ok,insa in blocurile unde sunt apartamente de inchiriat,nu prea arata a ceea ce este in jurul lor.

Desigur tot ce scriu eu acum este doar PAREREA MEA.Eu daca ar fi sa mai vin odata in Montreal si sa am mintea de acum smileys/smiley4.gif,m-as gandi la cateva chestii pe care imi permit sa le scriu mai jos fara a avea pretentia ca parerea mea e unica si de neinlocuit: as veni intr-o zona unde cel putin in primul an,sa-mi fie usor sa ma misc,unde sa pot sa nu cheltui prea multibani si timp pe transport,unde sa am o scoala aproapein care sa fiu 99% ca pot face "francizarea"fara sa plec cu 1 ora sau 2 inainte de acasa si dupa scoala sa fac acelasi timp pana acasa,un loc in care sa am mijloace de transport cat mai multe spre toate directiile si sa am metroul aproape,asta in cazul in care nu incep francizarea prea repede si trebuie sa merg la job,job la care daca as merge cu masina(nu cu metroul),as da practic aceeasi bani doar ca as sta si dimineata si intre orele 16-19,cu cel putin 30min-1 ora mai mult in traficul innebunitor si nu in ultimul rand as vrea sa locuiesc cat se poate de aproape de cel putin o autoruta(sunt convins ca v-ati uitat nu o data pe harta Montrealului si ati vazut autorutele 15-de la nord la sud si 40 de la est la vest)in felul asta pot spera la scurtarea cel putin a timpului alocat transportului cu masina in n+1 locuri in caretrebuie sa ajungem.

La modul serios nu as vrea sa par lipsit de modestie dar cunosc Montrealul foarte bine,este un oras usor dedescoperit,unde nu ai nevoie de prea mult timp ptr. a nu te ratacii chiar daca este o metropola.Prin natura jobului pot sa spun ca am cam batut orasul asta destul si daca este sa vorbimSTRICTde o zona in care dupa parerea mea o familie de nou-veniti ar avea cele mai multe avantaje,aceasta este clar Ville St.Laurent.Mai exact in "patratul" a caror laturi ar putea constitui:Bd. Decarie-<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

tzuca
01-06-2008, 08:49 AM
Multumesc Ovex pentru parerile tale si mai ales ca ti-a luat ceva timp pt postarea aceasta. Imi place si iti multumesc inca o data ca ai justificat fiecare parere a ta. Eu am citit foarte atenta si inca nu sunt chiar decisa ce voi face. Bineinteles, noi vom lua decizia si ne-o asumam dar sa stii ca este extrem de important pentru noi experientele traite de voi si ma bucur ca nu ne dati uitarii pe noi incepatorii si sper ca pe viitor si eu sa pot da informatii utile celor ce au nevoie.

Si eu tot asa gandesc ca si tine, chiar si inainte sa ma sfatuiesti dar am avut o retinere intotdeauna fata de zonele centrale. Sunt la indemana intr-adevar dar ma gandesc ca preturile la chirii sunt mai ridicate aici. Voi cauta si eu dar daca poti sa imi spui te rog mi-ar fi de ajutor, cam ce preturi sunt la apartamente?Ne-ar fi de ajuns un dormitor si o bucatarie.... si apoi daca vor veni copilasii cautam altulsmileys/smiley1.gif

Este OK daca ar fi mai scumpe in centru dar nu cu foarte mult caci oricum se economiseste aceasta diferenta din banii pe transport, si timp pretios pierdut

Iti voi mai scrie eu ce decizie am luat si pana una alta raman cu rezolvarea ultimelor mele probleme pe aici, ma asteapta un inventar lung si greu la servici, cumpararea biletelor, si cate se mai ivesc. Prin martie-martisor sper ca vom ajunge cu bine in Montreal.
Numai bine la toti si multa bafta celor care au interviuri si tuturor sanatate si un an imbelsugat!

tzuca
03-31-2008, 02:23 PM
Ovex am incercat sa iti trimit un private message dar nu pot caci e full casuta ta de scrisori.
Cred ca ma mai tii minte sunt cel interesat de scoala de camionagii de la Mirabel. Am ajuns cu bine in Montreal. As vrea sa mai vorbim detalii despre acest domeniu. Daca nu te deranjeaza, trimite-mi private un nr de telefon de al tau. Multumesc

kiddy
04-01-2008, 12:01 PM
Bienvenu au Canada et surtout bienvenu au Quebec! smileys/smiley1.gif
Sper ca ati adus si niscaiva primavara cu voi. Pana la urma v-ati stabilit in Montreal?
Integrare cat mai rapida si usoara va doresc!

ovex
04-01-2008, 01:13 PM
Daca nu te deranjeaza, trimite-mi private un nr de telefon de al tau. Multumesc

Ti-am trimis numarul de telefon pe privat.

tzuca
04-03-2008, 02:54 AM
Multumesc kiddy. Bine v-am gasit! Am adus ceva primavara cu noi si sper sa se si topeasca muntii astia de zapada cat mai repede. M-am minunat cand i-am vazut...nu imi inchipuiam atata zapada. E de laudat ca ati rezistat iarna asta, si sper sa avem parte de ierni mai bune.
Si eu sper sa ne punem pe picioare cat mai repede, inca suntem chiar la faza de inceput, deocamdata astept sa vad un apartament care mi-a placut, dar vreau sa il vad si renovat... si incet le-om rezolva pe toate.
Numai bine

lordul
04-03-2008, 09:30 AM
Montreal - Zone rele , insecuritare ( nu sint indicate , mai ales daca ai copii mici care vor merge la scoala sau maternelle /gradinita/camin )

- Cote des Neiges (multe persoane din India, Pakistan , Filipine , etc ) Montreal Nord ( negri din Haiti , ghetou - seara se trage cu pistolul , bande de negri care vind droguri si controleaza retele de prostitutie ) , zona str Walkley ( se face din bulevardul Cavendish spre Nord ) unde locuiesc multi negri jamaica , zona periculoasa . Pointe Claire ( in partea de vest a insulei Montreal , o multime de negri , arabi , indieni din India , Pakistan ) ; Saint-Laurent ( arabi, negri), Saint-Michel ( haitieni - negri care vorbesc creola , probleme cu gasti de cartier care ataca pietonii mai ales seara )

Zone OK in Montreal ( costa insa mai scump smileys/smiley2.gif) Cote St.Luc ( cartier curat , bine administrat , cam 80% locuit de evrei , gasesti de inchiriat la case particulare ( intotdeauana un apartament la o casa privata e mai curat decit intr-un building de apartamente) sau in blocuri de beton ; se ajunge in Cote St.Luc mergind pe Blvd Cavendish Nord , si treci de Cote St Luc Road ), Petite Italie (Mica Italie) locuit in majoritate de comunitatea italiana ; St.Leonard ( e ok , multi italieni ..) , Beaconsfield , Ste.Anne-de-Bellevue , Baie d'Urfe ( municipalitati mici aflate la vreo 20 km de centrul Montreal , pe malul fluviului St.Laurent , conditii bune de locuit , preturi ceva mai mari , insa ambianta , decorul e ok , cam 75-80 locuit de albi anglofoni )

kiddy
04-03-2008, 10:19 AM
Si eu sper sa ne punem pe picioare cat mai repede, inca suntem chiar la faza de inceput, deocamdata astept sa vad un apartament care mi-a placut, dar vreau sa il vad si renovat... si incet le-om rezolva pe toate.
Numai bine
Nici nu-mi fac grijica nuo sa le rezolvati pe toate.http://www.romanian-portal.com/forum/smileys/smiley1.gifO sa fie bine.
Poate o sa avem ocazia sa bem si-o bere intr-o zi, de veti avea drum pe "Malul Sud".

Cote des Neiges (multe persoane din India, Pakistan , Filipine , etc ) Montreal Nord ( negri din Haiti , ghetou - seara se trage cu pistolul , bande de negri care vind droguri si controleaza retele de prostitutie ) , zona str Walkley ( se face din bulevardul Cavendish spre Nord ) unde locuiesc multi negri jamaica , zona periculoasa . Pointe Claire ( in partea de vest a insulei Montreal , o multime de negri , arabi , indieni din India , Pakistan ) ; Saint-Laurent ( arabi, negri), Saint-Michel ( haitieni - negri care vorbesc creola , probleme cu gasti de cartier care ataca pietonii mai ales seara )
Ioi Lordule, daca ar fi sa vin acum la Montreal, zau ca assta pe ganduri. Chiar asa "pire" e?smileys/smiley18.gifPai SPVM-ul se lauda ca a "spart" nu stiu cate gasti in ultimul timp si ca fenomenul "gang de rue", vezi Doamne, e in regresie. Oricum, eu ma simt foarte bine aici la "tzara".smileys/smiley1.gif

lordul
04-03-2008, 12:41 PM
Pai SPVM-ul se lauda ca a "spart" nu stiu cate gasti in ultimul timp si ca fenomenul "gang de rue", vezi Doamne, e in regresie. Oricum, eu ma simt foarte bine aici la "tzara".smileys/smiley1.gif

Pai si eu tot la "tara" sint smileys/smiley36.gif.. , am plecat din Montreal , sint in "banlieue" , viata la Montreal a devenit mai scumpa , poluare , aglomerare trafic pe autoroute , chirii scumpe si lume dubioasa venita din tarile lumii a 3-a sau chiar a 4-a smileys/smiley36.gif... Mai bine dam un ban in plus , si stam omeneste in conditii de securit

tzuca
04-05-2008, 05:47 PM
Da kiddy, mai mult ca sigur ca imi voi face un drum si prin "Malul Sud" si vom bea si o bere. Va voi mai scrie cum merg treburile la mine, deocamdata primii pasi de integrare asa marunti marunti trebuie parcursi.
Numai bine tuturor