PDA

View Full Version : Informatii despre casatorii in SUA!

pentekmihaela
12-14-2007, 05:25 AM
M-am casatorit de cateva zile si am fost la avocat ca sa imi aplic pt acte. Da sunt in SUA. SI avocatul mi-a zis ca abea dupa 3-4 luni primesc work permit si abea prin august merg la interviu la imigratii pt green card.

As dorii sa stiu si eu cum e treaba, adica daca chiar asa e. Din cate stiu eu e ca dupa 2 luni ce ai aplicat pt acte primesti green cardul, si stiu cazuri in care chiar asa s-a intamplat.

Daca cineva ma poate ajuta sa gasesc un raspuns as fi f recunoscatoare.

Mersi.

Ceau smileys/smiley1.gif

Rainschild2007
12-14-2007, 06:40 AM
Mihaela,

Ai venit cu K1 sau cu viza de turist?

manolica1
12-14-2007, 09:11 AM
te-ai casatorit in ideea de a avea acte?
te-ai casatorit cu un cetatean american?
nu de alta da io sunt cu logodnica si vrem sa ne casatorim...nu avem acte..avem viza de turisti...

susu_d2
12-14-2007, 07:42 PM
a venit cu h2b, a incercat sa treaca in F1, viza care i-a fost refuzata si acuma dupa al 2-lea refuz de viza sa casatorit. Cam asta ar fi povestea.

pentekmihaela
12-14-2007, 08:47 PM
susu_d2 ar dreptate am venit cu b2h am aplicat pt F1 si am fost refuzata.
m-am casatorit cu prietenul meu care e american pt ca stiam ca asta e
singura mea sansa sa raman aici si normal sa am acte.
Vroiam sa stiu cat dureaza sa imi primesc geern cadrdul pt ca avocatul meu
mi-a zis ca abea dupa 8 luni de la casatorie o sa merg la interviu si o sa
primesc green cardul, dar stiu cazuri in care la doar 2 luni dupa ce au aplicat
pt acte au primit green cardul. Vreu sa stiu daca s-a schimbat ceva, de ce
mi-a zis avocatul ca abea dupa 8 luni primesc green cadrul.

shogunelu
12-14-2007, 08:58 PM
Nu sunt mare priceput, dar se pare ca timpii de asteptare pt interviu difera foarte mult de la o zona la alta. Mi-a povestit cineva din Boston ca a asteptat un an si doua luni pana la primul interviu si se pare ca in toata New England treaba sta asemanator. Pe de alta parte, in California de obicei dureaza sase luni pana la primul interviu si uneori chiar mult mai putin.

12-17-2007, 06:53 AM
Eu sint din Michigan ...am primit green-card-ul provizoriu ( valabil 2
ani)dupa 8 luni, dupa interviu ....dupa doi ani trebuie din nou sa depui
actele impreuna cu sotul sa iti de-a pe 10 ani dar in 5 ani poti aplica
pentru cetatenie ...
mult succes ..................

livia
12-17-2007, 10:41 AM
Pe vremuri se lua mult mai repede. De 3 ani incoace nu am mai auzit de asa ceva. La mine a durat aproape 9 luni. Din cazurile citite pe forumuri nu prea am auzit de GC mai repede de 6 luni.

E adevarat ca in functie de zona in care te aflii si de cat de aglomerate sunt centrele, termenii difera insa 2 luni nu am auzit cazuri recente.(asta nu inseamna ca nu exista, doar ce am citit eu)

Pana la GC insa poti aplica pentru drept de munca si in baza lui sa obtii si SSN si carnet, asa ca nu e chiar asa de grav ca dureaza atat.Oricum, pana la GC definitv(inca 2 dupa cel conditionat) tu va trebui sa ramai casatorita daca nu vrei sa-ti pierzi rezidenta.