PDA

View Full Version : Cine va fi aplicantul principal?

luk_79
11-21-2007, 08:29 PM
Eu si prietena mea vrem sa aplicam pt Emigrare Canada. Cine va trebui sa fie aplicantul principal? Cel care face un punctaj mai mare sau nu are importanta? Cum se va lua in calcul punctajul? Se ia de la aplicantul care are cel mai multe puncte? Astept parerile voastre, in special din partea lui Ovex si Fifi.

fifi
11-22-2007, 01:05 AM
luk, cealalta intrebare cu vechimea (pe care puteai s-o scri aici smileys/smiley17.gif) a mai fost discutata pe aici pe forum insa nu-mi aduc aminte pe unde, eu nu stiu sa-ti raspund dar poti, ori sa incerci topicul trecut sa vezi raspunsurile ori sa astepti sa vina ovex, el te va lamuri in mod precis.

pana atunci iti raspund eu la aceasta intrebare. Aplicantul principal trebuie sa fie cel care intruneste punctaj mai mare, se considera ca acela este mai bine pregatit si are mai multe sanse sa isi gaseasca mai repede un job pt a intretine si restul familiei. Cum se ia in calcul punctajul? terci prin testul online o data fiind tu aplicant principal si o data fiind ea aplicant si vei vedea ca rezultatul va fii diferit.

daca ai uitat sau nu stii exact unde se gasesc aceste teste online, ti le reamintesc eu:

pt federali, partea engleza aici (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp)

pt partea franceza, quebec, ici (http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/travailleurs-permanents/epi.html).

luk_79
11-22-2007, 09:13 AM
ce se intamla daca eu am punctaj mai mare si o trec pe prietena mea ca si aplicant principal? asta deoarece ea se descurca mai bine cu limba franceza si engleza.

fifi
11-22-2007, 12:02 PM
luk, de ce s-o pui pe ea aplicant principal? la interviu va vorbi cel care stie mai bine limba(consultandu-se si cu celalalt), nu neaparat aplicantul principal. Daca aplicati pt quebec, nu conteaza ca stie engleza, sa nici nu incerce sa vb in engleza. smileys/smiley1.gif

luk_79
11-22-2007, 08:21 PM
Intradevar noi vrem sa aplicam pt partea franceza, ne vom pune sa invatam franceza cat mai bine. Deci sa inteleg din ce ai zis u Fifi, ca chiar daca eu sunt aplicantul principal , avand un punctaj mai mare nu este nici o problema daca interviul in limba franceza il va sustine prieten mea, ea vorbind mult mai bine limba franceza?

kiddy
11-23-2007, 06:31 AM
la interviu va vorbi cel care stie mai bine
limba(consultandu-se si cu celalalt), nu neaparat aplicantul
principal.

Teoretic, la interviu vorbeste mai mult cel care este intrebat. Au fost
cazuri in care respectivii ofiteri s-au aratat deranjati ca se
raspundea neintrebat. Desigur, se poate cere permisiunea</span> de a raspunde in locul celuilalt. Ma rog, mai sunt si "baieti" de treaba pe care nu-i deranjeaza intr-atat, cum a fost Monsieur Cot

luk_79
11-24-2007, 01:26 AM
ook. Kiddy poti sa ma ajuti si cu raspunsul la cealalta intrebare ref la vechime si calcul punctaj?

kiddy
11-24-2007, 05:32 AM
ook. Kiddy poti sa ma ajuti si cu raspunsul la cealalta intrebare ref la vechime si calcul punctaj?

Imi pare rau dar nu vad cealalta intrebare.

sorin
11-24-2007, 05:52 AM
cred ca la asta (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=11063&amp;PN=1) se refera. sa nu mai miram de ce unii forumisti nu gasesc raspunsuri la anumite intrebari smileys/smiley2.gif