PDA

View Full Version : Ce ma sfatuiti in legatura cu chiria?Hull

tzuca
11-07-2007, 10:33 AM
Buna tuturor

Prin luna martie intentionam sa ajungem in Quebec. Nu avem prieteni acolo. Ne place (asa din poze smileys/smiley1.gif). Montrealul, dar e un oras mare, unde ne-ar fi mai greu pentru inceput. Asa ca ne-am gandit sa ne stabilim in Hull.
Ne puteti informa va rog despre chirii?? Care sunt locatiile unde chiriile sunt mai ieftine? Imi puteti recomanda un motel ieftin unde am putea sta cateva nopti?

Orice sfat, parere e bine venita.
Va multumesc

kiddy
11-07-2007, 01:07 PM
Salutare,

Pai si ce daca Montrealul e un oras mare? Cu atat mai bine, si oportunitatile sunt mai multe. Ma rog, e alegerea voastra care, in treacat fie spus, nu e chiar rea. E un orasel linistit, curatel si ce e interesant, e faptul ca numai treci podul si esti in Ottawa, Ontario, in caz ca-ti vine sa simti un pic "a l'anglais".
Legat de chirii, poate asta (http://www.logisquebec.com/appartement-outaouais-a-louer.html) te ajuta sa-ti faci o idee.
Un motel, considera 40$-80$/noapte.
Gata, v-au iesit vizele? Succes!

kalin20
11-08-2007, 01:34 AM
fratilor dar pt 1 student la finante banici , ce viitor i ati preconiza cu vize astea?

am tot citi pe aici si sincer trebui gandit bine si la rece, eu unu am intentii de astea cu plecatu, DAR pina nu cunosc toate detaliile , sunt in asteptare

cu stima si respect pt cei care au p[lecat din ro si au avut curajul sa ridice fruntea sus in canada, sanatate si respect fratilorsmileys/smiley78.gif

lordul
11-08-2007, 07:41 AM
Cred ca mesajul si linkul pe care ti l-a oferit Kiddy , e mult mai util , insa am sa fac si eu o precizare . Chiria in Montreal e destul de mare , de ex . pentru appartement cu 1 bedroom costa cam $600/month , iar cu 2 bedroomuri cam $750-800, depnde si de zona de locatie.

Costa mai ieftin in zonele insecure (Cote-des-neiges, montreal nord, hochelaga, montreal est) dar este mai scumpa in buildinguri din beton si situate in zone bune. Daca vrei sa obtii totusi o chirie buna , o idee este sa demenajezi in banlieue de montreal , in mici municipalitati , unde economisesti cam $200/luna fata de cit ai fi platit in montreal pentru un appartament semblable.

Hull e mai micut , nu stiu daca sint destule joburi in domeniul fiecaruia , but poti sa faci o incercare . Succes !!!smileys/smiley2.gif

tzuca
11-08-2007, 11:16 AM
multam pt informatii am accesat situl dar nu imi dau seama de jumatatile alea 1 1/2 sau 3 1/2 etcsmileys/smiley75.gif cand cauti un apartament niste lamuriri daca se mai poate va multumesc mult
salutari la toata lumeasmileys/smiley2.gif

sorin
11-08-2007, 11:40 AM
de exemplu 1 1/2 baths inseamna o baie normala, cu cada de baie sau dus, plus inca o baita mica, ce are doar WC si o chiuveta.

lordul
11-08-2007, 06:02 PM
Tzuca - ca sa fie cit mai simplu sa intelegi codurile acelea:)) , ideea in mare este ca

apartament 1 1/2 = garsoniera mica (o singura camera) cu colt de bucatarie

2 1/2 = garsoniera cu camera mai spatioasa , tot cu colt de bucatarie

3 1/2 = apartament cu 1 dormitor ( se poate sa aiba bucatarie separata , ca in Romania, ori colt de bucattrie in salon , depinde de cladire)

4 1/2 = apartament cu 2 dormitoare

5 /2 = apartament cu 3 dormitoare

etc

daca mai sint nelamuriri , intreaba .

fifi
11-12-2007, 12:55 PM
tzuca, de undeva ai auzit tu de Hull...chiar daca zici ca nu ai pe nimeni in Canada smileys/smiley2.gif

Hull/ Gatineau e o zona f buna pt incepatori, exact la granitza intre Ontario(Ottawa) si Quebec, am mai scris undeva despre asta...in qc chirii mici, in ontario job uri platite bine.

cunosteam cateva persoane pe acolo dar, din pacate, am rupt legatura, oricum sunt multi romani imprejur, sper sa va orientati voi smileys/smiley1.gif

de hoteluri nu prea stiu dar cred ca poti gasi si pe net, puteti sta oriunde numai la Holliday Inn nu smileys/smiley17.gif

am uitat sa spun, Ottawa si Hull sunt de o parte si de alta a Ottawa River, se poate face naveta cu autobuzul smileys/smiley2.gif

Ghesha
11-19-2007, 11:54 PM
am citit topicul si m-am dus la trimiterea ce a facut-o Kiddy...

...acum m-am intors pe topic ca sa ii multumesc special lui Kiddy pentru acel site..este foarte util si mai mult poti sa iti faci o impresie despre ce te asteapta si sa iti calculezi si posibilitatile..

kiddy
11-25-2007, 10:01 AM
am citit topicul si m-am dus la trimiterea ce a facut-o Kiddy...

...acum m-am intors pe topic ca sa ii multumesc special lui Kiddy pentru acel site..
Cu placere Ghesha</span>, dar sa stii ca prefer sa impart "laurii" si cu ceilalti ce mai pun "osul" la treaba prin sectiunile astea ale forumului, in special fifi</span> si ovex</span>. smileys/smiley32.gif

Ghesha
11-26-2007, 12:48 AM
de fifi stiu deja...

...am intrat in discutie si in general am citit de la ea doar lucruri bune pentru noi,incepatorii...

...ca si de la ovex...doar ca nu am intrat in contact direc cu el...dar nu este prea tarziu...smileys/smiley1.gif