PDA

View Full Version : DCS - intrebarea 7 ?

coredi
10-23-2007, 04:40 AM
Stie cineva daca in DCS trebuie trecute si perioadele de cate 3 luni cat am fost plecati in US( in vacantele dintre anii de facultate)? De asemena, sotul meu a lucrat timp de 8 luni intr-o alta tara (legal), in alt domeniu decat cel in care e specializat, in acest timp fiind si student la a doua facultate in Ro. Trebuie trecuta si acea perioada..si aduse ca dovezi contractele de munca de acolo???si in etapa 2 cazier? Mentionez ca pe perioada sederii in acea tara nu a avut decat viza, fara flotant sau altceva de acest gen. Pls raspunssmileys/smiley1.gif
Merci

luk_79
10-23-2007, 11:43 PM
Buna intrebare
Se pare ca sunt multi care se afla in situatia asta
Poate ar fi bine sa ne raspunda Ovex!
Ovex: intradevar sunt multi care au fost plecati cu work and travel pt o durata de cate 3 luni in SUA in fiecare din anii de facultate si ar dori sa stie raspunsul la aceasta intrebare daca avem sau nu nevoie sa scoatem cazier din state pt acea perioada de 3 luni de zile!

ovex
10-24-2007, 04:00 AM
Fiecare din noi a fost in vacante sau a fost in delegatii...aceste adrese eu cred(este doar parerea mea)ca nu trebuie trecute.Eu inteleg ca trebuie trecute doar adresele unde efectiv am locuit,adrese pe care le avem trecutepe actele de identitate,iar in cazul in care cineva a lucrat "pe bune" in alta tara si a locuit acolo la o adresa stabila,aici lucrurile se cam complica deoarece ptr. o sedere de mai mult de 6 luni,trebuie sa aveti un cazier judiciar eliberat de tara respectiva,care trebuie ulterior trimis autoritatilor canadiene IN ORIGINAL,iar daca acestanu este in franceza sau engleza,trebuie insotit de o traducere a unui traducator autorizat.De acest cazier nu au nevoiedecat cei care au stat MAI MULT de 6 luni in alta parte.

Bineinteles ca tot ce am scris mai sus are caracter informativ,evident nu oficial si inainte de a trimite DCS-ul trebuie sa fiti convinsi ca decizia si continutul actelor oficiale va apartin.Am mentionat asta ptr. ca au mai fost cazuri cand unul sau altul au scris ca lor "nu le-a trebuit..." sau "noi nu am mentionat nimic si a fost bine...",etc. .

Numai bine.

coredi
10-24-2007, 06:32 AM
Merci mult, Ovex.Am inteles ca raspunsul tau e o parere, dar la fel am interpretat si eu situatia, asa ca o confirmare (fie ea si o parere) a fost mai mult decat binevenita.

O seara excelenta!