PDA

View Full Version : Unde sa aplic?

Mirruna
10-21-2007, 12:28 AM
Buna tuturor!

Va scriu acest mesaj deoarece sunt intr-un impas, imi este greu sa iau o decizie. Vreau sa aplic pentru emigrare - Quebec, chiar daca acesta decizie vine la o varsta mai tarzie (41), in urma unui sejur de cateva luni in Montreal.

Mi-am calculat punctajul dupa noua grila, cu atentie, cu maximul de puncte la franceza si engleza dar mi se spune ca nu indeplinesc conditiile de selectie. Este vorba de lipsa a doua puncte! Am incercat o evaluare, trecand la varsta 40, unde inca as mai fi primit 2 puncte si totul era ok!

In "disperare" m-am uitat si la conditiile de emigrare pe partea federala, acolo adun punctele necesare deci am sanse. Intre timp am inceput si un curs de engleza. Totusi, Montrealul imi e cunoscut si fara alt sprijin fiind, acolo as vrea sa ajung. Pe partea federala drumul e lung, in plus nu voi avea CSQ deci nu voi beneficia de niste lucruri acolo (cursuri de francizare, subventie scoala, ajutor socail la nevoie)

Intrebarea mea ar fi: pot sa merg la risc si sa aplic pentru Quebec, evaluarea este atat de stricta sau in functie de cum decurge interviul mai pot fi ajutata? Nu stiu in ce directie sa o iau, imi doresc mult sa ajung din nou in Montreal.

Astept cu nerabdare sfaturile voastre, numai bine!

ovex
10-22-2007, 06:52 AM
Salut.Inteleg ca vrei sa aplici singura...in acest caz iti va fi foarte greu avand in vedere varsta tapentru punctajul dosaruluisi eu personal nu am auzit inca de nimeni sa fii facut punctajul singur,referindu-madin noula varsta ta si riscul oricum ar fi mare si la interviu daca ai ajunge,ei dau in general csq-ul celor carora dpdv teoretic cel putin, s-ar putea descurca bine si repede odata ajunsi aici iar in cazul femeilor singure care sosescin Quebec( in cea mai mare parte a cazurilor),le este de cateva ori mai greu sa se descurce la inceput decat unui barbat care ajunge singur si care ar putea facemunca fizica greaptr. a-si achita "darile" fata de stat(chirie,telefon,internet,asigurari,etc)plus mancare,transport,alte utilitati... .Autoritatile clar nu au niciun interes sa te ajute prea tare dar nici sa-ti puna bete in roate.Deci cu alte cuvinte,singura fiind,ai putea fi o eventuala candidata la ajutor social si asta lor nu le place deloc dar nu au ceface si chiar si acel ajutor este ptr. o persoana in jur de 450-500$ deci sa zicem ca din ei poti plati chiria,dar restul platilor?Autoritatile itivor da o "Fiche de suivi"ptr. a face cursurile de francizare,iti vor palti transportul de acasa pana la locatia unde faci francizarea(autobuz sau benzina),dar atat.De obicei vine vremea finalizarii francizarii si lumea merge laautoritati sa ceara sprijin ptr. a face 1 an de universitate,un AEC,un DEP,etc si constata ca sunt refuzati,li se sugereaza sa ia imprumut de la stat pe care desigur il vor da inapoi la inceperea jobului ptr. care se face pregatirea.Ceea ce am scris mai sus se potriveste la 90% din cazuri si ceea ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca este o lupta continua,nu este usor deloc,banii sunt intotdeauna la limita,in fiecare zi te gandesti sa nu ajungi pe "muchie",la fiecare inceput de luna trebuie sa platesti chiria,deci de una singura situatia e foarte,foarte grea.Cei cu care dai interviul al Bucuresti stiu toate astea evident,deaceea decizia o iau ei acolo categoric in primul rand in avantajul statului canadian si colateral in avantajul tau.

O a doua varianta ar fi daca ajungi aici,sa aplici direct ptr. un job,pe care ai relativ mici sanse sa-l gasesti repede ptr. ca nu ai experienta canadiana si daca nici cu cele doua limbi nu te descurci prea grozav,sansele sunt mici sa prinzi un job bunicel hai sa zicem un job de "dama" care categoric se va incadra intre 1000 si maxim 1500$.Si aici nu vorbesc de joburile grele unde esti platit practic mai prost.In acest caz iti trebuie resurse fizice sa mai gasesti in primul rand o scoala de dupa-amiaza,sa fii acceptata acolo,si sa o si termini,ptr. ca daca nu o sa faci nicio scoala,ai sa ramai pe salariul asa toata viata si iti garantez ca vei fi nemultumita dupa primele 3 luni.Ai zis ca ai fost aici,deci s-ar putea sa stii despre ce vorbesc.

Concluzia este ca DACA langa tine ar ma fi o persoana,TOATE treburile ar fi mult mai simple,chiar daca inceputul ,repet,e greu,dar situatia ar fi cu totul alta.S-ar putea ca eu sa ma fi lungit cu raspunsul,sa dezvolt prea mult un subiect pe care tu de fapt nu l-ai cerut dar am vrut sa scriu ceea ce ar trebui sa stie toata lumea care vine aici si in principal de ce autoritatile nu acorda decat un punctaj mic persoanelor peste 40 de ani,criteriile fiind extrem de multe si facute pe niste principii simple si verificate.Acea grila de punctaj pare ceva simplu si fara prea mari "dedesupturi".Din punctul meu de vedere e foarte bine construita ca sa avantajeze statul canadian si nu are niciun cusur.Si trebuie sa intelegem ca trierea pe care ei incearca sa o faca este ptr. tara lor si noi daca am fi facut-o ptr. Romania, am fi facut-o la fel:spre folosul si spre bunul mers al societatii.

Daca vrei neaparat sa ajungi,incearca sa emigrezi in cuplu,printr-o casatorie sau prin dovada unei relatii de concubinaj,spre avantajul tau cu o pers<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

Mirruna
03-23-2008, 08:24 AM
Au trecut cateva luni de cand nu stiam incotro sa ma indrept.

Am aplicat la sfarsitul anului trecut pe partea federala, aplicant principal eu si copil dependent sub 22 de ani. Dupa cateva luni de asteptare, nu mult cred deoarece au fost si sarbatorile de iarna am primit confirmarea introducerii dosarului in baza de date. Apoi, la scurt timp mi s-au cerut actele, sunt acum in perioada celor trei luni in care le pregatesc. Limba engleza a devenit acum un hobby placut si voi da Ielts-ul curand.

Ma gandesc ca orice este posibil daca depinde in mare parte de noi. Si fiecare pas inainte imi da curaj.

Multa bafta si curaj!

05-03-2008, 08:22 PM
Mirruna,

asteptam in continuare vesti de tine.
Cum a decurs perioada celor 3 luni de pregatire a actelor?
Intelegem ca te-ai decis clar pt. partea federala si nu Quebec....
Ai dat Ielts-ul? Daca da, cum a fost?

Numai bine!smileys/smiley9.gif

Milenna

Nomi
06-16-2008, 12:33 AM
Sunt si eu nerabdatoare sa aflu ce mai este cu voi.....am urmarot mesajele tale...multa bafta.

anaroxi
06-24-2008, 01:24 AM
Salut Mirruna,
Sunt o mamica a doi copii minori si as vrea sa aplic pentru emigrare in Canada pe partea federala. Te rog scrie mi unde pot sa ma inscriu fara riscul de a fi pacalita? tu la ce firma ai apelat? pot aplica la varsta mea(38 de ani) ca si aplicant principal, si cam cat dureaza (aprox) procesarea dosarului?
multumesc mult, si succes in continuare in demersurile tale pentru obtinerea vizei!

angeline
06-24-2008, 01:40 AM
...as vrea sa aplic pentru emigrare in Canada pe partea federala...pot aplica la varsta mea(38 de ani) ca si aplicant principal, si cam cat dureaza (aprox) procesarea dosarului?
Parerea mea este ca Timpul este mult prea pretios </span>dar sunt si experti care au sa te sfatuiasca banuiesc.
Daca doresti sa aplici pentru Canada, macar fa-o pentru partea franceza daca nu vrei sa treci de 40 si inca sa nu ai viza, in conditiile in care intrunesti punctajul. Se vehiculeaza timpi de 4-5 ani pentru partea federala. Succes !

anaroxi
06-25-2008, 08:30 PM
multumesc mult Angeline pentru promtitudinea raspunsului.smileys/smiley31.gifte rog scrie mi o adresa unde pot aplica pentru Qebec. Multumesc mult si...smileys/smiley2.gif pupici!

fifi
06-26-2008, 12:47 AM
aici, in acelasi subforum, cateva topice mai la deal. smileys/smiley1.gif