PDA

View Full Version : Viza turistica - bilet?

Rainschild2007
10-14-2007, 08:39 AM
Dragii mei,

As dori sa plec in SUA pentru a astepta impreuna cu logodnicul meu procesarea dosarului K-1, avand in vedere ca am deja o viza turistica inca din 2005. Pentru ca nu stiu exact momentul in care va trebui sa ma intorc, as prefera sa iau bilet numai dus. Este cumva o problema? Ma intreaba cineva ceva? Ce ma sfatuiti?

Multumesc!

light
10-15-2007, 12:25 AM
Avind in vedere ca aplicantilor pt o immigrant visa nu li se acorda turistical visa, pe motiv ca ar ramine in usa, nu as risca. Te poti astepta ca in aeroport sa nu ti se dea voie sa intri, sa fii nevoit/a sa te intorci in Ro. Tot asa de bine, s-ar putea sa poti trece, desi cred ca aplicatia pt K-1 e in baa lor de date.

Rainschild2007
10-15-2007, 08:11 AM
Hmmm.. cam ai dreptate. M-am decis ca, pana la urma, sa iau bilet pentru sfarsitul lui aprilie. Poate in 5 luni ne proceseaza si noua K-1 smileys/smiley17.gif. Totusi nu am mai stat asa mult inainte... sa fie vreo problema daca le spun ca voi sta 4 luni? Exista sanse sa ma intoarca de la granita? Nu e prima oara cand merg si niciodata n-am stat peste timpul admis...

11-04-2007, 10:15 PM
Eu am luat doar bilet de dus si nu m-a intrebat nimeni nimic. Insa nu se stie
niciodata. Nu le-as spune totusi ca stau 4 luni...o sa para cam mult, cel
putin pe limba lor, ca sa zic asa.

ganno
11-09-2007, 04:49 AM
Salut lume! am viza turistica pe 10 ani este pentru prima oara cand merg! vreau sa stiu daca atunci cand se trece vama ti se pune o viza in care scrie in cat timp trebuie sa parasesti tara..smileys/smiley5.gif

11-09-2007, 07:05 AM
da..;iti dau un termen....mie anul trecut mi-au dat 6 luni ! Interesant e ca sotului, care e italian, i-au dat 3 luni...haha !!!!

ganno
11-09-2007, 10:07 PM
Termenul de sedere este in functie decat ai tu nevoie ? Te intreaba cineva ceva? sau ti-l da dupa fata..smileys/smiley4.gif

11-10-2007, 09:51 PM
Nu te intreaba nimeni nimic !!! Dupa ce criterii..habar n-am ! Mie mi-au dat mai mult poate ptr ca am avut viza...iar italienii nu au nevoie de viza.....e doar o teorie !!!

Rainschild2007
11-11-2007, 05:52 AM
Ganno,

Pe mine m-a intrebat cat am de gand sa stau si de fiecare data mi-a dat 6 luni... Ce-i drept de fiecare data am stat 1-2 luni, nu mai mult... probabil ca va conta si daca ai mai fost inainte, in acelasi an, cate luni ai acumulat pe teritoriu american in anul curent. Daca nu ai mai fost deloc anul acesta, aproape sigur iti vor da 6 luni. Mult noroc si distractie placuta in US!

11-15-2007, 10:29 PM
nu conteaza fata. e standard pe 3 luni pt viza turist. insa daca stai exact 3
luni sau depaseti, iti va dauna pe viitor...aunci zic eu ca merge sa ai o fata
draguta smileys/smiley2.gif

light
11-15-2007, 11:00 PM
Risca, inteleg ca forumul e un spatiu public, dar am observat ca de cele mai multe ori dai raspunsuri total nefondate, si cei care intreaba pot lua de bun ceea ce spui tu. Eu cred ca nu vrei sa induci in eroare pe nimeni.

In cazul asta, NU, viza turistica nu-i standard 3 luni. Unii obtin viza pe 3 luni, si la port of entry primesc drept de sedere o luna, ori doua, si atit trebuie sa stea. Multi primesc viza pe 10 ani de la prima incercare, dar drept de sedere, de la caz la caz.

11-23-2007, 06:36 AM
Light, scuze. Insa asta e un forum si aici sunt parerile noastre. Daca
sunt eronate, nu sunt din cauza ca am intentionat asa ceva.
Aici cine posteaza, raspunde apelului initial. Nu incerc sa induc oamenii
in eroare insa stii si tu ca din cauza ca nu suntem avocati, toti suntem
predispusi la a fi inteles gresit, indiferent cat de concret si corect credem
noi ca formulam raspunsurile. Exista tostusi o margine de eroare de care
noi nu suntem constienti. Deci, inca odata, as vrea sa te fac constient(a)
totusi ca asta e un forum.
voi continuua sa-mi postez parerile proprii pana ce administratorul
acestui site imi va spune sa-mi iau talpasita de aici. Atunci voi inceta sa
postez!

P.S. Nici nu iti spun cate raspunsuri am gasit pe acest site care erau total
aiurea. Nu am zis nimic si ma abtin in a ma lega de altcineva decat cel
care a postat initial(eu asta consider respect fata de initiatorul intrebarii).
De acum in colo, voi pune in orice postare ca nu sunt avocat si asta e
propria mea opinie. Si e ultima data cand raspund cuiva care nu a initiat
intrebarea.

inna_tina
12-15-2007, 05:48 AM
eu stiu ca atunci cand ajungi in state vei primii o limita de sedere,pe care bineinteles o vei putea prelungii la ambasada romaniei de acolo!!!!

sorin
12-15-2007, 12:37 PM
,pe care bineinteles o vei putea prelungii la ambasada romaniei de acolo!!!!

ambasada romaniei nu are absolut nici o treaba cu vizele de nici un fel pentru america.

GNChicago
12-15-2007, 01:31 PM
Cu K-1 ai trei luni la dispozitie sa te insori sau sa nu te insori...deci in primele trei luni trebuie sa decizi sa spui DA sau NU....la ofiterul starii civile la city hall, altfel k-1 cade....

Deci va trebui sa-ti dea cel putin sase luni, ptrca presupunem ca spui da dupa 90 de zile, atunci a doua zi devii ilegala, deci ai nevoie de sase luni cel putin.

Dupa ce spui DA, atunci mai ai ceva timp sa-ti faci actele pentru ajustarea statutului....

CASA DE PIATRA!

Rainschild2007
10-09-2008, 10:50 PM
nu conteaza fata. e standard pe 3 luni pt viza turist. insa daca stai exact 3
luni sau depaseti, iti va dauna pe viitor...aunci zic eu ca merge sa ai o fata
draguta smileys/smiley2.gif

Permite-mi sa te contrazic: am venit in SUA anul acesta in ianuarie, pe viza de turist, mi-au dat 6 luni. Am avut un deces in familie si m-am intors acasa in aprilie, la 4 luni dupa ce am intrat in SUA. M-am intors inapoi in iunie si, surpriza, mi-au dat din nou 6 luni!