PDA

View Full Version : stie cineva?

djordje
10-09-2007, 05:51 PM
Buna tuturor!

Am si eu ointrebare:stie cineva cat timp dureaza din momentulvizitei medicale pana la obtinerea vizei?...mentionez ca locuiesc in USA si amfacut medicalelein urma cu o luna.

Multumesc mult!

light
10-10-2007, 12:49 AM
Despre ce fel de viza vorbesti?

djordje
10-10-2007, 07:37 AM
OK,nu m-am facut inteles...am aplicat pentru emigrare in Canada-Quebec la inceputul anului 2007,am sustinut interviul la Buffalo...l-am luat,am facut si examenul medical in urma cu o luna si as vrea sa stiu cat timp mai trebuie sa asteptam pentru viza,singura scrisoare pe care am primit-o de la ei este accea in care ne anunta ca dosarul nostru l-au transferat de la Buffalo la Seattle,Washington.

fifi
10-29-2007, 02:38 PM
ce rau imi pare ca din cati au fost exact in situatia voastra si au trecut pe aici, nu mai vor sa-i ajute si pe altii...

djordje, eu am intrebat de cum am vazut mesajul tau de acest lucru dar raspunsul a venit tocmai de curand. Un cuplu exact in situatia ta, mi-a spus ca efectiv dupa acele analize la 2 luni au ptimit actele. Probabil si raspunsul meu pt voi este deja tarziu si sper ca pana acum sa le fii primit deja, daca nu, sper ca cel mai curand sa aveti confirmarea ca sunteti rezidenti permanenti ai canadei. Felicitari pt trecerea interviului si un inceput excelent pe pamantul canadian va doresc.

gabi&serban
10-30-2007, 10:44 AM
salut djordje,

spune-mi si mie te rog unde ati facut analizele si cat v-au costat.

ca pe noi ne cam grabesc cei de la bucuresti, nu stiu de ce, desi ei au fost de acord initialsa le amanam cel putin 3 luni, ca sa terminam si noi aici in usa ce avem de facut si sa ne intoarcem in romania, sa facem analizele la bucuresti.

multa bafta.

djordje
10-31-2007, 08:47 AM
In primul rand vreau sa-ti multumesc tie fifi ca te-ai interesat pentru noi...cat despre cei careau mai trecut prin asa ceva si n-au raspuns ce sazic...asta e! Acum cateva zile am primit o scrisoare de la eiin care ne anunta ca dosarul nostru l-au transferat acumla consulatul de la Detroit (probabil pentru ca locuim in Michigan) si in care ne mai cer FBI certificat,cazierul din Romania sifotocopii dupa fiecare pasaport...oricum cred si sper ca am intrat in linie dreapta,adica ce pot sa ne mai ceara?si chiar daca nu vom avea vizele de rezidenti canadieni panalasfarsitul acestuian sarbatorile tot in Quebec ni le vom petrece,acolo unde avem rude,prieteni sine place sa traim.

Sanatate multa fifi si-ti multumim !

PS:Interviul l-am avut cu LUCILLE HORNER...si pe noi ne-a frecat o ora si 45 min....dar l-am trecut.smileys/smiley1.gif

....si acum pentru gabi&serban :Depinde in ce stat locuiesti,in Michigan doar 2 doctori sunt avizati de canadieni si ne-au costat 600$(eu,sotia si baietelul nostru de 2 ani) Cand am primit formularele pentru analize nici noua nu ne-au spus exact unde sa le facem,ne-au dat un site sa ne cautam singuri...uite cum faci chiar daca este site-ul de la consulatul din Detroit o sa poti cauta pentru ce stat te intereseaza. Adresa este: www.detroit.gc.ca,dai click (http://www.detroit.gc.ca,dai click) pe VISAS END IMMIGRATION,apoi pe MEDICAL EXAMINATIONS AND IMMIGRATION MEDICAL REQUIREMENTS,apoi la AUTHORIZED DOCTORS dai click pe DESIGNATED MEDICAL PRACTITIONERS,alegi continentul,tara,statul si-i dai sa caute...cam atat...a si inca ceva pe noi ne-au conditionat sa facem examenul medical in maxim 30 de zile din momentul primirii formularelor medicale...am inteles ca in Romania ai la dispozitie 90 de zile.

Bafta multa! si sa auzim numai de bine

gabi&serban
11-01-2007, 07:54 AM
multumesc mult djordje,

am intrebat ambasada canadei de la bucuresti daca ne putem face analizele in februarie si nu au avut nimic impotriva.

asta a fost si planul nostru, pot spune ca totul a mers dupa cum am vrut, cu mici probleme, dar sa speram ca le vom rezolva pe toate.

multa sanatate si drum bun spre Canada.