Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > o mica informatie,please!!!
View Full Version : o mica informatie,please!!!
missy
10-08-2007, 02:08 AM
hello everybody,sunt noua pe acset forum si as dori sa stiu daca este bine sa emigrezi in canada sau nu,am auzit discutii pro si contra incat nu stiu ce sa mai cred,am fost acceptata la interviu,adica am fost programata de fapt si nu stiu ce sa fac ptr.ca eu am o situatie mai delicata,sunt casatorita si sotul meu face dializa aici in romania,ce sanse credeti ca am?sau daca am vreo sansa...multumesc anticipat.
lordul
10-08-2007, 05:48 AM
Una dintre conditiile de emigrare in tara noua este si starea sanatatii candidatului. Vi se va cere sa faceti si un test medical ( dv si sotul , daca doriti sa emigrati amindoi) la un medic desemnat de ambasada canadei. Cititi bine brosurile care vi se dau la ambasada canadei dela bucuresti, acolo se explica si care sint conditiile de emigrare (joburi cautate , test medical, suma de bani pe care o putetti aduce in Canada, etc ). Daca totusi doriti sa veniti , nu va apucati sa vindeti nimic din lucrurile personale (casa, masina, mobila, etc) inainte de a primi viza de rezident permanent in Canada. Bafta multa.
missy, eu am o nelamurire in ceea ce ai scris tu mai sus. Zici ca nu esti inca hotarata sa emigrezi dar ai fost deja la interviu sau programata...ce interviu?! deja ti-ai depus dosarul sau...? smileys/smiley75.gif
nu am foarte multe cunostinte medicale si nu stiu pt ce boala se fac dializele dar asa cum a spus si Lordul mai sus, daca va depuneti dosarul pt emigrare in canada veti face niste analize medicale din care eu una stiam ca ei, canadienii vor sa trieze si nu acorda rezidenta permanenta persoanelor care sufera de boli venerice, contagioase TBC, hepatita A) si parca ceva cu diabetul, nu-s sigura. Oricum ideea e ca sa previna imbolnavirea populatiei canadiene dar si ca aplicantii sa fie capabili sa-si obtina un serviciu in canada si sa se intretina financiar. Oricum, chiar si in cazul acesta, daca sotul tau nu poate lucra, in schimb tu poti se merita incercat un punctaj si daca problema lui de sanatate nu este niciuna din cele mentionate mai sus, poate vor avea incredere ca iti asumi tu raspunderea si pentru el. Am zis poate, nu stiu sigur, sa vedem si altii ce pareri au..
kiddy
10-09-2007, 04:50 AM
missy</span>, cazul sotului tau e
destul de delicat. Eu cred ca ar fi fost mai intelept sa fi sunat
inainte la IOM (acolo se face vizita medicala) - 021-212-0259 si sa le
expui cazul vostru. Ei ar trebui sa stie cel mai bine. Ma gandesc ca e
destul de scump tratamentul de dializa pentru ca guvernul canadian sa
si-l asume cu imigrantii. Vreau sa spun, cu cei care inca n-au dobandit
statutul de rezident permanent.
Bafta si sanatate multa!
missy
10-12-2007, 11:32 PM
va multumesc tuturor,intr-adevar,voi sunaq la nr.mentionat de kiddy(thaks a lot.kiddy)si voi pune mult temuta intrebare.aici in Romania,dializa nus e plateste,e suportata de stat,insa s-ar putea s afie o problema,insa,eu sunt optimista si voi merge pana la capat.ptr.unii dintre cei care sunt deja acolo,multa sanatate ptr ca astfel poti face de toate,noi chiar ne dorim sa placam din tara,e din ce in ce mai greu sa traiesti in Romania,iar societatea romaneasca e din ce in ce mai degradata,nu vreau sa intru in amanunte
raspuns ptr.fifi.sa iti explic cum sta treaba.am trimis un mail la via canada(ei isi fac reclama punand banere la metrou iar eu circul cu metroul in general)mi-am facut un test gratuit la ei pe internet care a constat in niste intrebari,si apoi am trimis mailul la adresa lor,in doua sapt.am primit raspuns sa ma prezint la via canada cu sediul pe langa ambasda Canadei ptr ca am fost selectata la interviu pe 7 noiembrie,in mesajul lor scria ca trebuie sa completez un formular si nu mai stiu ce,iar cand vin la interviu trebuie sa am 2 mil.lei o taxa de inscriere parca taxa de procesare ii spune,si 8 poze.asta e tot.de aceea sunt un pic nelamurita,am inteles cativa care au sustinut examenul,interviul,ca abia dupa ce iti depui dosar te duci la interviu,sau ma insel???iar problema sotului meu este primordiala,fara el nici nu se pune problema sa plec,oricum ma voi interesa si in legatura cu asta
tin sa va spun ca eu aici in Romania am o situatie materiala destul de buna,avem amandoi servicii bune,nu vrem sa plecam de nevoie,avem casa deci nu se pune problema de locuinta sau bani,ne descurcam,altceva vrem noi,respectul ptr.cel ce munceste si aduce o contributie acestei societati,lipsa de respect fata de semeni,mitocania,individualismul,marlania,astea ne fac pe noi sa dorim sa plecam din tara!e trist ce se intampla dar asta este.mergem inainte,va pup si toate cele bune!!!
missy, acum am priceput, acel interviu trebuie sa fie unul preliminar si e foarte bine ca v-au chemat, inseamna ca aveti sanse mari de reusita.
tot nu mi-ai raspuns pt ce boala se fac dializele dar oricum acum nu mai conteaza, daca ai spus ca si el poate chiar sa lucreze, nu vad de ce ar fii pt ei un motiv sa va refuze. In ro nu le platiti pt ca lucrati amandoi, platiti taxe la guvern si aveti asigurare medicala, la fel va fii si-n canada. Poate ca se va vedea la examenul medical ca el sufera de acea boala dar nu trebuie sa pomeniti nimic daca nu vreti despre acele dialize ca fiind un tratament special de care el are neaparat nevoie, oricum daca va ajuta D`zeu si luati rezidenta permanenta, nu-l va lasa nimeni aici fara dialize. Sau s-ar putea sa stie de ele si-n cazul asta probabil va vor pune intrebarea daca va puteti permite ca in prima perioada de canada va veti permite sa le platiti, in eventualitatea ca va dura o luna, doua pana va gasiti job uri.
Da, mergi inainte cu dosarul, tine-te de ce zic ei sa faci pas cu pas si studiaza in acelasi timp si website ul oficial sa stii si tu de ce si ce anume in fiecare etapa.
despre motivele pt care vrei sa emigrezi, nu comentez, dar nu ma pot abtine sa nu zambesc amar...
kiddy, ai scris:
"Ma gandesc ca e destul de scump tratamentul de dializa pentru ca guvernul canadian sa si-l asume cu imigrantii. Vreau sa spun, cu cei care inca n-au dobandit statutul de rezident permanent."
ori nu stii despre ce e vorba, ori te-ai grabit... Guvernul stie bine ce face, immigrantii legali, adica cei care aplica pt rezidenta din afara canadei sunt purecati inca dinainte si cand au fost acceptati, la intrarea in canada ei sunt deja rezidenti permanenti si au toate drepturile aici, inclusiv cele medicale.
kiddy
10-13-2007, 06:19 AM
fifi</span>, probabil ca nu m-am facut
bine inteles. Spuneai undeva mai sus ca nu stii ce-i aia dializa. Stiu
ca e gratuit tratamentul in Romania, ca si aici in Canada de altfel.
Insa costurile acestui tratament, n-am idee cat costa, dar poti fi
sigura ca sunt substantiale. De la caz, la caz, am inteles ca se face
si de doua ori pe saptamana. Te conecteaza la niste aparate care-ti iau
sangele la purificat. Asta pentru ca rinichii nu-si mai fac treaba.
Multi care asteapta un transplant de rinichi, n-au incotro si trebuie
sa faca dializa. E bine ca au o sansa totusi, acum vreo 20 ani sau
poate mai putin nu cred ca exista alternativa asta. Cel putin nu in
Romania.
Eu vroiam sa spun ca e putin probabil ca guvernul sa-si asume astfel de
costuri cu un potential imigrant. Ah, daca s-a imbolnavit Doamne
fereste ulterior acordarii statului de rezident permanent, nici o
problema, beneficiaza de tratament.
missy</span>, Via Canada cine e?
Desigur ca n-are nici in clin nici in maneca cu Ambasada Canadei?! Dar
isi ofera serviciile... si vezi Doamne ce noroc, ai fost selectata la
un interviu. Si eu mai primesc mail-uri (spam) si mi se spune ca am
fost selectat sa castig niscaiva croaziere de vis, limuzine, real
estate + electronica cat incape. Trebuie doar sa platesc o suma modica,
taxe de procesare, blah, blah... si-s ca si castigat! Sa nu mai pun la
socoteala cand suna telefonul si sunt anuntat victorios ca am fost
selectat pentru nu stiu ce carte de credit, asigurari la carti de
credit si alte tampenii... Da, da, daca o sa veniti incoace, o sa
trebuiasca sa va obisnuiti si cu asta. Dar, revenind, inainte de a
pierde timpul pe la ei, vreo 2 milioane (pentru inceput probabil) si 8
poze (nu inteleg de ce 8?), fa binisor si fa-ti testul "original" pe site-ul guvernului.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-install (http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/travailleurs-permanents/index.html) er/travailleurs-permanents/index.html
Daca totul e OK, sari peste Via astia si trimiti e-mail la Viena, la care baietii iti vor trimite formularele preliminare.
Si nu uita sa te interesezi la OIM in legatura cu sotul tau.
Doamne ajuta!
Nu mai platii la nimeni niciun ban inainte de a te interesa de problema sotului tau.Situatia e complicata,sistemul sanitar de aici nu sta deloc pe roze,unii bolnavi au paturile pe holurile spitalelor si asta e vazut ca un lucru normal,la urgenta poti sa stai si o jumatate de zi si sa nu fi consultat,s-ar putea sa sune ciudat dar asta e,sfatul meu e urmatorul:la modul cel mai sincer aici e greu la inceput,e multa "umblatura"una din cerinte este sa fii sanatos si sa nu ai treba deloc cu ceea ce inseamna spital.Intereseaza-te bine si apoi ia o decizie in privinta emigrarii chiar daca te deranjeaza marlaniile si societatea romaneasca gandeste-te ca ai o situatie materiala buna ai zis si caaici ,in Canada s-ar putea sa-ti fie mult mai greu daca vi din start cu o problema de felul asta.Sa nu te superi pe mine daca am facut aprecieri nepotrivite,decizia iti apartine dar crede-ma cel putin in Quebec, sisitemul spitalicesc e la un nivel foarte jos,neobisnuit de jos pe cand din acest punc de vedere macar acasa e acasa....
Numai bine!
ursulache
10-29-2007, 09:32 PM
Imi pare rau ca nu stiu sa-i dau doamnei un raspuns. Tot ce spunem noi aici sunt doar pareri, exact nu poate afla decat direct de la sursa. Si chiar la sursa trebuie sa ajunga la persoana competenta, calificata pentru asta, deoarece nu prea multi stiu ce este dializa si ce implica asta.
Pentru cei interesati dializa(hemodializa si dializa peritoneala)in majoritatea cazurilor(cum e si cazul sotului doamnei) se face in insuficienta renala cronica terminala.
Costul integral al dializei, la noi si in lume, este suportat integral de catre stat. Asta insemnand cateva zeci de mii de euro pe an si bolnav. Multi pacienti nu au si alte afectiuni (majore) din care a degenerat boala de baza dar deobicei mai au cate una , doua afectiuni si secundare bolii de baza care e adevarat ca nu pun probleme deosebite, dar na, te incarca cu o lista mai mare de probleme.
Oricum e o afectiune compexa care implica multi factori. Bolanavii astia sunt urmariti periodic de antigenii respectiv anticorpii de hepatita, ca se lucreaza cu sange totusi. Ca sa nu spun ca e o afectiune care necesita un tansplant de rinichi pentru o ameliorare( ma rog nu e obligatoriu, e doar indicat pentru cine poate si reuseste). Trasplantul dupa ce e costisitor, e si scumpa medicatia post transplant- cate zeci de milioane(lei vechi) lunar in primul an iar pe urma cateva milioane(tot lei vechi) lunar toata viata, si unde pui ca nici macar transplantul nu e pe viata.
Oricum chiar daca pare incarcata rau situatia doamna trebuie sa incerce caci acesti bolnavi in general peste tot in lume au multe drepturi si mai ales dreptul la viata. Daca domnul nu are si alte afectiuni grave care ar strica prognosticul bolii de baza si nu e pozitiv la nici un antigen poate sa aiba vreo sansa.
ursulache
10-29-2007, 09:49 PM
Poate trebuia sa adaug pentru fifi </span>ca este o boala ce nu o poti ascunde deoarece figurezi in multe evidente pe la casa nationala de asigurari de sanatate.Iar pe urma dializa se face de obicei de 3 ori pe saptamana (mai rar de 2 ori) si nu poti trai mai mult de cateva zile fara dializa. De platit nici nu se pune problema pe langa cateva mi de euro lunar materialele, mai sunt si alte cheltuieli care se adauga cu tratamentul, transportul la centru de vializa si alte servicii medicale.