PDA

View Full Version : Ce asigurare medicala sa alegem ?

usdream
09-15-2007, 05:23 PM
Am implinit 1 an de Chicago si inca nu avem asigurare medicala. Desi nu am avut nevoie pana acum speram sa nu avem nevoie nici de acum inainte. Cu toate astea stim ca o asigurare medicala, oricare ar fi ea e mai buna decat nimic asa ca am inceput sa ne intereseza subiectul.

Din ceea ce am citit pana acum pe net nu am reusit sa ma lamuresc. Sunt atat de multe companii si fiecare ofera atat de multe tipuri de asigurari incat pur si simplu nu stiu ce sa aleg. Am intrat la Blue Cross/Blue Shield dar am vazut niste prime de asigurare foarte mari , de pe la 300 $ in sus iar toate optiunule alea m-au bagat in ceata. Stiu de HMO / PPO

Cei care au inteles sistemul de asigurare din America sunt rugati sa ne lumineze si pe noi .

Multumiri anticipate

sorin
09-17-2007, 10:35 AM
De regula, daca lucrezi la o firma cat de cat rasarita, ti se ofera un anumit plan de asigurare medicala, unde poti avea una sau mai multe optiuni. In alte cazuri, este necesara cumpararea acestui plan de asigurare pe cont propriu, fie ca persoana respective lucreaza cu contract si nu i se ofera asigurare, sau ca firma la care lucreaza nu ofera asigurare medicala.
Tu in ce situatie esti?

usdream
09-17-2007, 05:59 PM
Amandoi suntem in prima situatie . Lucram dar nu avem nici un fel de asigurare . Sunt self-employed , sau subcontractor - oficial , dar nu am nici un act , contract , etc .

Pisoi
09-17-2007, 07:28 PM
...am mai specificat pe undeva p-aici diferenta intre PPO si HMO iar ca sa nu mai repet cititi aici (http://healthinsurance.about.com/od/jobbasedcoverage/a/hmovsppo.htm)

...sfatul meu este ca cei care nu au probleme majore de sanatate si/sau care nu ar necesita un doctor de specialitate(preferat), optiunea favorabila este HMO.

usdream
09-18-2007, 01:48 AM
Am inteles . Dar , cum pot sa iau legatura cu un agent de asigurari de sanatate pt. a vedea care e asigurarea cea mai potrivita pt noi ? Oare exista si romani in domeniul asta ? Sau trebuie sa vorbesc asta cu doctorul ales ? Daca da ....ce doctor sa aleg ?

doru9
12-01-2007, 11:20 AM
Asigurarea medicala cea mai buna o gasesti la Lufthansa-zboara in Romania ca te repara aia repede si ieftin si unde mai pui ca poti s-o vezi si pe Steaua la treaba hahahah. America este tara lui liliana lohan-tot ce primesti nu ai nevoie si de tot ce ai nevoie este extra-ca in sudul Californiei unde iti asigura aia casa pentru toate dar daca vrei si contra cutremurelor...aia-i extra. Dai cu flotari dimineata si seara, usor nu mult, vreo 10 e taman bine, mergi pe jos vreo juma de ora pe zi, nu te enerva, nu uita salata la orice masa si bea ceai cu lamie cit de mult poti si o sa traiesti tot 75 de ani ca si noi dar o sa petreci ultimii ani la tine acasa nu ca noi prin vreun nursing home in Alabama...

Cumpara-ti jacuzzi-relaxarea este "priceless."

Vezi saloanele de spa ofera "floating sessions" la vreo $65 pe ora. Odata pe luna e ce ar trebuii sa zica doctoru dar nu zice scirba ca vrea sa iti ia banii. Cholesterolul fluctueaza deci nu baga in seama pe ala care-ti zice ca "vai de mine ce parametrii high aveti" ia aici niste pastile pentru vreo 5 ani hahahaha. Inima cind cedeaza o sa sti (daca il vezi pe vreunu cu auerola si cu id de sf. petru..ti-a cedat inima hahahaha. Sfatul meu este sa nu iti iei asigurare ca e scumpa si nu va acoperii n=absolut nimic din ce o sa ai nevoie-o sa acopere vizite de $125 si 50% din cei $19.000 cit te costa sa le ai la aia un rinichi-in Romania tii ia aia cu $5000 in care e inclus si-un bilet la Steaua-crapid ("iechipa" cu pene). Sau dute-n Chicna ca aia iti ia rinichiul pe gratis si acuma au un sale-le dai rinichiul iti ia si juma de ficat hahaha. Doctorii habar nu au, e clar? Intreaba-i cind e ultima oara cind au vindecat pe careva?

LIfe insurance-asigurare de viata. Este excelenta daca planuiesti sa dai ortul dar daca il dai in primii doi ani supravieturiitorii nu primesc nimic. Si asta-i bataie de joc-fa-ti daca ai bani de aruncat. Lumea se imbolnaveste din cauza stressului-stressul este cauzat de bani adica de lipsa lor deci daca vrei sa fi sanatos nu te enerva si o sa ai la 80 de ai paru ca Fabio hahahaha. S-au enerveaza-te si o sa te arate astia cu degetu-iete bah pe cogeac cu diabetu-l git.

usdream
12-01-2007, 12:24 PM
Si in caz de vreo urgenta ce fac ? ca de cand am venit si pana acum ne-am bazat pe "Asigurarea medicala cea mai buna o gasesti la Lufthansa-zboara in Romania " si am avut noroc- suntem sanatosi.

shogunelu
12-01-2007, 12:59 PM
"Lufthansa-zboara in Romania", ha ha ha!Asta e tare! smileys/smiley36.gifSi eu tot p-asta am avut-o pana acum. Sa vedem pe mai departe. Sincer, daca tot e sa ma trimita vreun nene doctor la Atotputernicul, macar sa o faca un romanas de-al meu, nu vreun habauc din Bangladesh! smileys/smiley36.gif

GNChicago
12-01-2007, 01:32 PM
Daca nu ai nimic vei pierde caii de la bicicleta, ptrca spitalul e obligat sa te trateze ca doar ....juramintul lui Hypocrate....

Daca ai adunat ceva se schimba treaba...

Niciodata nu voluntariza informatii la asigurari ptrca cele mai inalte buildinguri in lume se spune ca sunt cele a-le asigurarilor.....si Chicago are un Skyline fantastic....

usdream
12-01-2007, 02:09 PM
Asa-i ! Chiar ascultam intr-o dimineata la radio Kiss FM in drum spre serviciu ( DREX in the morning )unde tipul ii sfatuia pe toti sa nu dea nici o informatie de bunavoie companiilor de asig. Nici macar clubul sportiv pe care il frecventati sau obiceiurile voastre. Tot ceea ce declarati ramane in baza lor de date pt totdeauna si pta fi folosit impotriva voastra in viitor.

GNChicago
12-01-2007, 02:20 PM
USdream, daca lucrezi undeva, compania e obligata sa-ti ofere asigurare ptr tine si familie, in statul Illinois.

Pretul de 300 e ieftin, dar trebuie sa vezi ce-ti da in schimb...e cel mai important......

Numai bolnav sa nu fii in US.....

Am invatat de la asigurari ca atunci cind oferi ceva sa dai doar 80% ca sa vada si cealalta parte cum este cind plateste din buzunarul propriu.... ( ma refer la asigurarea medicala), altfel a-i fii toata ziua la doctori....

usdream
12-01-2007, 02:26 PM
Pai lucrez dar oficial sunt self-employed, asa ca daca vreau asigurare trebuie sa ma descurc singur.

shogunelu
12-01-2007, 03:08 PM
Aha, sunt cu urechile ciulite GNC, ca vad ca spui multe lucruri interesante! smileys/smiley2.gifChiar ca au cladiri cam misto asigurarile p-acilea,oare de unde or fi avand banutii, dragalasii de ei ? smileys/smiley2.gifDaca ma duc pe la ei, nu le spun nici cum ma cheama ! smileys/smiley36.gif

GNChicago
12-01-2007, 03:30 PM
Cu multi ani in urma am auzit o istorioara la radio.

Un tip in California, avea o corporatie si un singur angajat, el!

Tipul are un accident si pierde un deget, vorbeste cu un avocat care da in judecata compania. Proprietarul companiei, adica el, angajeaza alt avocat sa apere compania, dar pierde procesul....evident si asigurarea companiei trebuie sa plateasca o suta de mii de dollari la angajat.

Totul bine si frumos, dar vine fiscul si cere taxe pe banii primiti si se judeca si cu astia si cistiga ptrca totul era facut legal, asa ca omul pune in buzunar suta!

Asta numai in America (si Romania, daca esti parlamentar) se poate intimpla!

Repet, am auzit asta la radio in masina si nu stiu cit este de adevarata....