PDA

View Full Version : din Arad in Michingan

ayenne
08-15-2007, 06:12 AM
buna

sunt fericita viitoare posesoare de viza k1 ..iubi meu e din michigan si deci ca prin urmare acolo va fi casutza mea ... pana aici totul e ok .

el saracu tot spune ca va fi ok ...dar ...ma poate ajuta si pe mine cineva cu sfaturi ?

cum e ? la ce sa ma astept ? cat de repede gasesti un job ? scoli cursuri pentru asta ...chestii de adaptare

merci , pupici ,si multa bafta

livia
08-15-2007, 07:27 AM
Unde vei veni in Michigan? Poate vom fi vecinesmileys/smiley1.gif.

Vei avea ceva de asteptat pana iti vor iesi toate actele daca ai K1, timp suficient sa te dezmeticesti nitel pe aici sa vezi cam ce e de facutsmileys/smiley1.gif. In Michigan va trebui in primul rand sa-ti iei carnetul asta dupa ce vei obtine SSN, fara masina pe aici esti cam legat de maini si picioare.

ayenne
08-15-2007, 07:56 AM
Unde vei veni in Michigan? Poate vom fi vecinesmileys/smiley1.gif.......

Da stiu dar chiar nu e genul meu sa stau sa astept sa decurga lucrurile ...incerc sa obtin pareri si informatii..pe sitemul sa vedem greul ca la usor se pricepe toata lumea

noi suntem de aproape 3 ani impreuna si am tot tras pisoiul de coada pana acum mi-e frica de necunoscut

livia
08-15-2007, 08:29 AM
http://www.careerbuilder.com/

uite un site, unde te poti uita cam ce job-uri sunt in zona.

Pentru inceput e greu, ca nu ai experienta aici.

Am zis de perioada de asteptare ca , pana nu-ti ies actele, oricum nu poti face nimic. Aia a fost cea mai grea perioada pentru mine, nu puteam conduce, depindeam tot timpul de altcineva.... Dupa casatorie , la mine a durat 9 luni pana am avut actele.

Greu iti va fi la inceput ca parca esti pe alta lume, nu stii mai de nici unele, distantele mari, mi-a luat 3 luni pana am inceput sa cunosc cat de cat locurile de pe langa mine.... Dorul de ai mei, desi vorbeam cu ei aproape zilnic... Cu tipul, te obisnuiesti cu toate ... si incet-incet aici devine casa ta. Eu am realizat asta abea cand am fost prima data in Romania, pana atunci numeam acasa, acolosmileys/smiley1.gif.

divo
08-15-2007, 05:20 PM
Bafta multa aradeanco!! Esti pe maini bune(ma refer la Livia)smileys/smiley20.gif....!!!

AndaF
08-16-2007, 12:04 AM
Daca va casatoriti in Romania, actele dureaza mult mai putin smileys/smiley2.gif

Bafta mare!

livia
08-16-2007, 04:46 AM
Din ce stiu eu, astepti acolo procesarea actelor, ai de ales daca in perioada asta vrei sa stai acolo sau aici.

Parerea mea este ca K1,prin faptul ca iti lasa cele 90 zile la dispozitie, este o alegere buna, mai ales ca ea spune ca are cevea temeri in legatura cu acomodarea ....

E doar o parere, fiecare isi face calculele lui si decide in consecinta.

Eu am optat, la vremea mea pentru K1 si pentru acest considerent. Toata lumea stie ca prietenia nu este acelasi lucru cu casatoria, am considerat ca cele 90 zile sunt ca " o perioada de proba" pentru a vedea ce si cum, nu numai cu acomodarea intr-o lume noua dar si cu casnicia.

ayenne
08-18-2007, 01:25 AM
salut

un pupic de la mine fetele ...eu plec la amsterdam pt 1 luna ... o sa mai intru eu cand am timp ..pana atunci bafta fetele , sa va mearga bine ..si ce vereti sa va aduc de la amster ?

muahxxxxxxxxxx

sa fiti iubiteeeeeeeeee