View Full Version : IRS-ul american si banii adusi din Roman
lpopescu
08-02-2007, 11:45 AM
Servus,
Uite problema mea. Am o proprietate de vinzare in
Romania. Chestia e ca vreau sa aduc banii toti odata(probabil mai mult
de vreo $40,000) si vreau sa incerc sa-i aduc legal in contul meu de
aici din State ca sa-i pot folosi pe toti odata(stiti voi, mortgage, etc). IRS te taxeaza pentru
cistigul din vinzarea de proprietati sau orice altceva, iar cash te
lasa numai sa primesti un gift de $10,000 pe an.
Stie cineva ceva trick-uri cum sa o scoti la capat cu IRS-ul si sa ai banii toti odata legal?
light
08-02-2007, 03:39 PM
In tax return trebuie sa declari "venitul" obtinut din vinzare. Pt asta ai nevoie de o evaluare a bunului la data achizitionarii. Vezi ca sint evaluatori autorizati. Venitul e diferenta intre valoare obtinuta la vinzare si valoarea initiala.Banii ii poti transefra toti odata dintr-un cont din Ro, in contul tau, fara nici o taxa. Dar sa stii ca banca raporteaza la IRS toate tranzactiile peste $10000. Uneori chiar daca nu-s doar o singura tranzactie, ci din mai multe bucati. Voi cauta si pe siteul IRS, si-ti voi trimite linkul.Pina atunci uita-te pe-aici:
http://www.irs.gov/faqs/index.html#10
Ori da cautare cu "capital gain".
lpopescu
08-03-2007, 03:16 AM
OK, MULTUMESC Light, dar eu caut o solutie sa nu platesc nici un impozit aici in State.Capitalul gained in Romania(calculat dupa formula stiuta) este taxabil aici si destul de serios. Chiar daca acolo platesti taxe la vinzarea bunului, aici Uncle Sam tot te taxeaza si eu asta nu vreau. E adevarat ca nu trebuie sa declar ca am vindut o proprietate acolo si sa spun ca am banii din perioada cit am muncit-o in Romania, dar nu stiu regulile IRS-ului in cazul asta.
ellie
08-03-2007, 09:05 AM
problema cu banii se poate rezolva,daca ai trei prieteni de incredere sau rude,fiecare poate primi din Ro,$10 000,inclusiv tu ,asa ca ai avea cei $40 000 fara nici o problema.multa bafta!
light
08-03-2007, 02:15 PM
ellie, pai ce rezolva ca banca oricum raporteaza la irs tranzactiile peste o anumita suma? Cu certitudine cele peste $10k, si daca prietenii nu le raporteaza in tax return, i-ai bagat in necaz.
mosteni
08-23-2007, 03:46 PM
un tax accountant cu experienta este mult mai nimerit pt sfaturi avand in vedere suma cred ca merita 'fee'
din cate stiu este un acord intre ro si us to avoid double taxation....generally speaking
o famile poate introduce nu mai mult de total/trip10k.
urmatorebare la care as vrea sa stiu raspuns deasemenea este cum se poate face bank transfer cu un minim cost?
nu cred ca banca raporteaza la irs deposite din propie intiativa
light
08-23-2007, 04:11 PM
mosteni, bank transfer nu costa nimic, poate unele banci taxeaza $35/tranzactie. Bancile-s obligate sa raporteze orice transferuri de $5000, dar de multe ori sint zelosi si raporteaza sume mai mici.
ancad
08-23-2007, 05:51 PM
uite ce am gasit pe ccnn money:
If your available cash doesn't cover your needs, you have several
options.
You can also receive a cash gift of
up to $12,000 a year (the limit for 2006) from each of your parents
without triggering a gift tax.
Gift taxes are paid by the donor,
not the recipient. (In fact, if your and your spouse's parents are both
well-heeled, they can give you a total of $96,000 in one year - $12,000
from each of the four parents to each of you.)
deci eu as putea primi de la parinti pana la 96000 USd fara sa platesc taxe?....
deci si tu ai putea sa pui parintii sa vanda proprietatea si apoi sa iti trimita banii ca gift pentru casa.
Stie cineva mai multe despre asta?
adica eu daca imi voi vinde casa din Rom va trebui sa platesc taxe pe banii aia in US...cazul de mai sus ar putea folosi sa scap de taxe?
ancad
08-23-2007, 06:00 PM
eu nu stiu exact ce taxe plateste unul care vinde o propieteate in Ro..dar aici in US cred ca profitul din vanzare ar trebui trecut in declaratia de venit si iti creste baza impozabila si deci te rupe..am drepatate sau ma insel.
atunci ar fi mai rentabil sa platesti impozit pe profitul din vanzare in RO?
va rog daca stiti spune-ti si mie cat platesti taxe in Ro si cat in US la un profit de 100K sa spunem..poate cineva a vandut ceva prin Ro in ultima vreme si ne poate da mai multe detalii.
light
08-24-2007, 12:42 AM
anca, nu poti vinde in Ro fara sa platesti taxele. Cit sint si cum se calculeaza, habar nu am. Odata adusi banii aici se impoziteaza doar "profitul" realizat din vinzarea bunului. In acest sens trebuie sa ai evaluare a bunului la data dobindirii (ca daca iei ca referinta valoarea din contractul de cumparare, sigur te ruineaza, ca stim cu totii ca nu se declara valoarea reala, ca sa nu platesti taxe). Numai diferenta dintre valoarea la data dobindirii si cea a vinzarii se raporteaza in tax return.
Scenariul cu cadoul de la parinti, poate fi folosit, desi si in cazul acela ar trebui sa ai acte legalizate, cum ca iti dau banii. In plus, chiar daca la IRS nu-s experti in taxe in Ro, poti fi convinsa ca vor deveni suspiciosi ca cineva dintr-o tara ca Ro, doneaza banii astia, chiar si copiilor lor. Vor deveni f suspiciosi si vor dori sa stie de unde provin banii aia, si crede-ma ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa ai de-a face cu IRS. Eu as accepta $12k/an, si poate de-a lungul a 10 ani $48, nu m-as aventura la $96 in niciun caz. Dar asta-i parerea mea, altii poate gindesc altfel.
betterfindings
08-28-2007, 10:47 PM
Servus,
Uite problema mea. Am o proprietate de vinzare in Romania. Chestia e ca vreau sa aduc banii toti odata(probabil mai mult de vreo $40,000) si vreau sa incerc sa-i aduc legal in contul meu de aici din State ca sa-i pot folosi pe toti odata(stiti voi, mortgage, etc). IRS te taxeaza pentru cistigul din vinzarea de proprietati sau orice altceva, iar cash te lasa numai sa primesti un gift de $10,000 pe an.
Stie cineva ceva trick-uri cum sa o scoti la capat cu IRS-ul si sa ai banii toti odata legal?
Sper ca ti-ai rezolvat problema dar daca nu, dupa informatiile mele banii proveniti din vinzarea unui imobil reinvestiti in urmatoarele 12 luni sunt scutiti de taxe (spui ca vrei sa iei un mortgage) Vorbeste cu cineva care prepara taxe.Daca nu exista intotdeauna posibilitatea sa te ajute cineva pentru mai putin decit ar trebui sa platesti taxe care sunt undeva intre 27-30% .
stellplesaux
09-09-2007, 01:49 PM
Catre Ipopescu:
aducerea banilor in USA este simpla.:
1. faci un wire-transfer din Romania unde platesti comisionul respectiv.Asta numai daca ai un cont al tau sau al altcuiva aici in State si,2.scoti suma prin diverse persoane, nu mai mult de zece mii de persoana.
In State nu vei plati nici un fel de taxe pentru banii adusi din alta tara.Insa partea pe care nu o stie multa lume esteurmatoarea: daca tii acesti bani lichizi (cash) la ciorap si ii cheltuiesti putin cite putin,nu ii vei declara la taxeniciodata, ....deci ,nu vei plati taxe.
Insa odatainvestiti intr-o forma oarecare : CD'uri,savings, stock-uri, etc, evident ca vei plati taxe numai la "capital gain".Mai poti sa-i pui intr-un "Traditional IRA"si atunci chiar ca nu vei plati taxe delocpina la virsta de 59 de ani si jumatate cind ii poti scoate daca vrei.Atunci vei plati taxele numai la cistig. Daca ii scoti inainte de aceasta virsta vei plati penalizare. In concluzie, nu se plateste IRS-ului banii proveniti din alte tari. Platesti numai in momentul in care ii rulezi legal in aceasta tara si desigurdaca faci mai mult decit ai bagat (Capital Gain).
cheers,
stellplesaux
In plus, chiar daca la IRS nu-s experti in taxe in Ro, poti fi convinsa ca vor deveni suspiciosi ca cineva dintr-o tara ca Ro, doneaza banii astia, chiar si copiilor lor.
Ca sa vezi! Din Romania se pot dona bani de n-au vazut neamul neamurilor lorcateodata!smileys/smiley36.gifCeva la subiect ar fi cum s-a spus si mai sus ..transferuri sub 10 mii. Si daca sunt peste 10 mii sa nu fie cu mult. INS urmaresc pe altii oricum, ci nu pe astia cu ciunga-n par. De aia e si limita de 10 mii ca nuau plansajupoaie pe orice sarac.
Transfera linistit dar ca sa nu te simti cu musca pe caciula niciodata ...transfera sub 10,000 ..calm ..ca pensionarii:))
oricum unchiu Sam o sa fie tatal tau de acum incolosmileys/smiley36.gif....obisnuieste-te..welcome to USA!
stellplesaux
09-10-2007, 01:25 PM
Pentru "Claudiunj" : draga prietene, America ramine cea mai buna tara din lume in cea ce privesc tranzactiile financiare.Si cea mai ieftina. Poti aduce cite milioane vrei in aceasta tara,suma de 10 mii este cea care nu se declara. Daca ai citeva milioane "cash" le poti aduce fara probleme, numai ca trebuiesc declarate.Ba ca te mai alegi si cu "American Citizen" luata. (asta daca inca nu stii ?!). Insa este mai greu sa transporti prin buzunare sau geamantane citeva milioane, bani lichizi. Ma rog, vinzatorii de droguri mai fac asta si stii cit de avantajos este,...nu-i asa ????. Deci concluzia corecta si legala este ca nu se platesc taxe pentru banii adusi din alta tara, asta ca sa raspundem"in sfirsit" solicitatorului acestei intrebari. .....Understood ??
lasa-ma sa stiu dacaai si alte nedumeriri legate de sistemulbancar al acestei tari......sp
gata amice understood!! altfelparcamai ai putin si ma pui la colt cu mainile in sus.smileys/smiley1.gif