PDA

Arată versiune întreagă : viza turist canada



Roxana Anca
16.07.2007, 19:35
Buna ziua,

As dori si eu cateva lamuriri via a vis de viza turistica pentru Canada. Baiatul meu a primit invitatie oficiala legalizata la notariat din Canada. Am intocmit dosarul, adica: 2 poze, formular completat, adeverinta de la serviciu cu salariu, scrisoare catre ambasada, taxa viza,invitatia oficiala primita impreuna cu adeverintele de salariu a persoanelor care l-au invitat, pasaportul, extras de cont cu veniturile lui.
Mai trebuie ceva ?? Le pot trimite prin DHL ?

Multumesc anticiipat pentru orice lamurire.

Roxana Anca

Roxana Anca
16.07.2007, 19:37
Scuze am uitat sa adaug rezervarea de bilet care este pentru 1- -25 septembrie 2007.

fifi
16.07.2007, 23:25
daca a mai calatorit in Canada, le puteti trimite prin DHL dar daca nu, eu zic sa nu va cheltuiti banii pe transportul actelor pt ca oricum va fii chemat la ambasada pentru interviu.


daca le trmiteti prin DHL, sa fiti siguri ca nr de telefon la care ati spus ca poate fii contactat e bun, sa fie cineva care sa raspunda la telefon, ori sa aveti mesagerie vocala.

Roxana Anca
17.07.2007, 20:39
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu a mai fost plecat si se va duce maine la ambasada sa depuna dosarul. Crezi ca ne mai trebuie vreun act. II da azi si banca un act cu bonitatea lui de client.

Roxana Anca

fifi
17.07.2007, 23:32
am inteles ca in ultimul timp canadienii sunt mai indulgenti in ceea ce priveste acordarea vizelor de turist la persoanele tinere dar eu cred ca n-ar strica sa aiba cu el, orice document credeti voi ca demonstreaza legaturile lui cu Romania, adeverinte de la servici, scoala...logodnica, casa, proprietate pe numele lui... Va fii probabil intrebat daca intentioneaza sa ramana in Canada, el va raspunde ca nu darin multe cazuri nu a fostde ajuns cuvantul aplicantului ci a trebuit dovedit cu acte.


nu ai spus prea multe detalii dar imi inchipui ca v-ati gandit deja la toate acestea dinainte.


bafta si te rog, daca poti, sa te intorci sa ne spui si noua cum au decurs treburile la ambasada.

Roxana Anca
19.07.2007, 19:41
Buna ziua,

Gata a obtinut ieri viza pe trei luni. A atarnat foarte mult in balanta firma la care lucreaza, pozitia lui in firma, si locul meu de munca. A stat de la 7/10 dimineata pana la 15/45. A dat interviu la inceput a zis ca o sa il anunte pentru viza,ca se mai gandesc, iar la cateva minute a iesit si la chemat sa-si ia pasaportul cu viza. Nu prea intelegeau cum ii este nepot daca noi nu suntem surori. Nici eu nu prea inteleg bine gradele astea de rudenie cu verisori, verisoare, copii pentru noi toto nepoti sunt dar s-a lamurit problema.
Va multumesc pentru sfaturi.

Roxana Anca

fifi
21.07.2007, 04:02
Felicitari pt viza si calatorie placuta fiului tau in Canada, Roxana. smileys/smiley1.gif


deci pana la urma conteaza si sa ai un oarece grad de rudenie cupersoana care te invita si serviciul din Ro. Am o rugaminte la tine, sa ne zici si noua:


1.daca a adus dovadaca lucreaza in acea firma si are pozitia respectiva sau a dat doar datele firmei adresa, nr de tel unde sa se poata confirma cele declarate de el.
2. cat a spus el ca intetioneaza sa stea in canada si daca a adus dovada ca de la serviciu are concediu sau poate lipsi pe perioada vizitei sale in canada.


edit: ahh si am uitat, orice detaliu in legatura cu interviul, intrebari, raspunsuri ar fii de mare ajutor si pt altii. Stiu ca cer prea mult smileys/smiley17.gifdar mizez pe faptul ca pari o persoana cumsecade.

capsuna2001
29.07.2007, 00:07
te rog ajuta-ma si pe mine cu informatii in legatura cu interviul de la ambasada. eu am invitatie de la un cetatean canadian, l-am cunoscut acum 2 ani pe net, a venit el in romania anul trecut, iar acum vrea sa ma duc eu la el. te rog invata-ma ce sa spun. Eu sper sa ma ajute f mult jobul meu la interviu.

fifi
29.07.2007, 02:41
capsunico smileys/smiley1.gifce vrei tu sa faci e cam cum ai incerca marea cu degetul, adica sanse prea mari nu ai dar merita incercat, de ce nu?!


nu stiu ce relatie ai cu cetateanul canadian care te invita dar ar fii bine sa spui ca sunteti doar amici, ca aveti pasiuni comune...caci daca spui ca ai alta relatie sa nu cumva sa creada ca vrea sa te aduca si apoi sa se casatoreasca aici cu tine.


la interviu trebuie sa stii cateva puncte turistice din canada(zona unde sta canadianul tau) pe care sa spui ca doresti neaparat sa le vizitezi pt ca ai auzit foarte multe lucruri interesante despre ele, iar amicul tau s-a oferit sa-ti fie ghid, ca sa-ti intoarca acelasi favor facut de tine cand el a vizitat romania.


trebuie sa ii convingi ca scopul tau este strict de a vizita canada si de a vedea cum si unde isi petrece amicul tau viata si nici macar cu o clipire din ochi sa nu le starnesti banuiala ca ai intentiona sa ramai in canada. Pt asta, da, iti poate fii de ajutor daca ai un servici bun, casa, situatie matriala, in general buna si alte motive(depinde de cazul tau concret, familie de care esti atasata, logodnic...sau orice altceva ce-ti vine si tie prin minte si care crezi ca te-ar ajuta) care sa-i convinga ca esti legata de romania si trebuie sa te intorci, ca nu vrei sub nici o forma sa ramai in canada.


este greu dar nu imposibil, mai da-ne detalii despre tine si el, poate mai gasim idei.


bafta!

mirabela
29.07.2007, 03:40
Am o colega de servici care a primit invitatie pentru Canada de la o verisoara de-a ei. Saptamana trecuta a fost la interviu si a primit viza desie necasatorita si nu are decat 28 de ani ( varsta propice pentru emigrare smileys/smiley1.gif). A dus adeverinta de salar de la servici si chiar copia cartii de munca in care se vedea ca lucreaza in firma de 4 ani. A mai dus extras de cont si actele pe apartament desi acolo se vedea ca apartamentul e ipotecat fiind cumparat de curand prin credit de la banca. Dupa ce persoana de la ambasada s-a uitat peste acte a privit-o si i-a spus zambind : "ei, acum convinge-ma ca nu vrei sa ramai acolo ". Si se pare ca a convins-o din moment ce a primit viza smileys/smiley1.gif. A mai intrebat-o cati bani o sa isi duca si atat ( i-a raspuns ca 4000 de dolari canadieni dar nu i-a cerut nici o dovada ca are acesti bani ) Alte intebari nu i-a pus.

capsuna2001
29.07.2007, 03:51
Multumesc ptr raspuns. El lucreaza la o firma mare in Toronto, iar din septembrie va fi politist acolo.Este singur, are 34 ani.Eu lucrez in politie aici in Bucuresti.Tot singura, 30 ani.Ma bazez pe job si pe situatia materiala sa ma salveze sa obtin viza. Sincer chiar vreau sa vizitez, nu intentionez sa raman acolo. Intre mine si el este o rel mai mult decat amicitie, dar care nu se va concretiza intr-o casatorie. Vom ramane la stadiul de "iubiti la distanta" ptr ca eu nu vreau sa ma mut din Romania iar el nici atat sa vina aici.Cam atat! Dar dupa raspunsul pe care mi l-ai dat...m-am cam bosumflat. Ai perfecta dreptate ..nu am nici o sansa. Dar totusi voi incerca!PS Acum cativa ani am fost in UK si am viza de acolo. Am stat 6 luni in Londra, am muncit acolo.M-am intors in term legal.

fifi
29.07.2007, 04:30
capsunico, calatoria in UK te poate ajuta, poti sa spui ca-ti place sa calatoresti si sa vezi lumea, ca e pasiunea ta...


nu te intrista si incearca daca el are asa o pozitie buna in Canada s-ar putea sa-ti dea viza mergand pe increderea in el... pe mine sau pe noi aici nu trebe sa ne convingi de relatia ta cu el, noi nu te judecam, orice ai vrea tu sa faci (daca ai norocul sa iei viza, si cu el merg treburile bine, sa nu stai pe ganduri si sa te casatoresti imediat cum ajungi, nu te mai trimite nimeni inapoi si-ti proceseaza dosarul din canada) dar la ambasada, pt viza de turist, eu zic sa-ti faci planul bine si sa exersezi ce o sa spui acolo si cum, ca sa te creada, cu alte cuvinte sa minti atat de bine incat sa crezi si tu. Treaba cu amicul si ce am postat la primul raspuns cred ca e cea mai buna solutie.


nu ai nimic de pierdut, incearca si fii optimista, am observat ca au inceput sa fie mult mai indulgenti in ultimul timp in acordarea vizelor de turist cred ca asta ca urmare a scaderii immigrarii legale...dau si ei asa mai sub acoperire si alte sanse smileys/smiley2.gif


mirabela, cazul expus de tine e foarte binevenit dar atunci cand te invita o persoana cu care ai un oarece grad de rudenie ai din start mult mai multe sanse.

capsuna2001
29.07.2007, 04:39
multumesc din suflet ptr raspuns.

Roxana Anca
30.07.2007, 21:08
Persoana de la Firma care a facut o adresa oficialia din partea firmei a fost consulul nostru in Australia si a stiut foarte bine sa intocmeasca adresa si tot dosarul. Da a adus si adeverinta ca este in concediul legal de odihna. La baiatul meu se punea problema ca nu detine nici o casa proprietate, sunt trecute pe numele nostru fiind unicul copil nu mi-am facut probleme si oricum casele sunt cumparate de mult iar el nici nu era nascut.
A spus ca va sta 2 saptamani si rezervarea biletului este facuta pe 2 saptamani. La interviu intrebarile au fost legate de serviciu, - iar firma la care lucreaza el este in top - nici canadiencei nu ii venea sa creada - iar romanca care a participat la interviu si-a reparat masina la un service al firmei lor si a stiut exact despre ce firma este vorba. si cam atat.

Roxana Anca

Roxana Anca
31.07.2007, 03:35
Am uitat sa mentionez toate date inscrise in adresa firmei catre ambasada sunt reale iar functia care a fost trecuta in scrisoare este cea reala. Totul s-a bazat pe sinceritate si cred ca si asta a atarnat in balanta.

Roxana Anca

fifi
31.07.2007, 17:43
Roxana, inca o data iti multumesc pt raspunsul tau.


din fericire pt baiatul tau, a intrunit as zice ceva mai mult decat trebuia conditiile ca sa aiba reusita luarii vizei dar din pacate nu toti care aplica pt aceasta viza pot aduce toate aceste dovezi si de aceea nu au credibilitate...


faptul ca a aplicat numai pt 2 saptamani, pentru care a avut acea adeverinta ca are concediu de odihna este foarte important. La interviu daca nu aduci acea adeverinta isi pun intrebare si ti-o pun si tie, nu cumva daca pe perioada aia esti concediat de la servici, te gandesti sa nu te mai intorci in tara si ramai sa lucrezi ilegal sau ma rog mai stiu eu ce...sau si daca te intorci, cine isi lasa serviciul pt a vizita 2 saptamani sau o luna canada?