PDA

Arată versiune întreagă : un sfat



profiler
02.07.2007, 16:43
eu sunt in state de 1 an de zile si sunt cu toate actele in regula..prietena mea are viza de turist si va venii si ea in state..nu stiu daca va putea ramane aici daca ne casatorim,dar vom incerca..eu stau acum in alt stat dar am dori sa ne mutam in new jersey..cat este chria pe acolo?se gasesc joburi?

MichelleT
03.07.2007, 08:16
Stiu ca daca prietena ta vine si va casatoriti, iar tu ai cel putin green card, nu e nici o problema, o sa primesca si ea green card.
Iar de new jersey, nu pot sa-ti spun prea multe, dar multi care stau acolo, au job in ny si fac naveta, deci le convine.
pa

nkog
03.07.2007, 09:04
profiler,


Doar citeva precizari. Spui ca prietena vine cu viza de turist. Indiferent care este statutul tau in USA, viza de turist este o viza de tip non-imigrant. Ceea ce inseamna, in cazul vostru, ca prietena ta la intrarea in SUA, daca mentioneaza ofiterului ca ea vine sa se casatoreasca cu prietenul ei, sansele de a fi intoarsa inapoi sint f.f. marismileys/smiley18.gif. Deci, atentie la ce si cum spune prietena ta la intrarea in SUA.


Odata intrata in SUA, va puteti casatori...problema si complicatiile apar dupa aceea, cu ramasul ei aici...complexitatea lor depinzind in cea mai mare parte de ce fel de statut ai tu aici in State. Dar, pina atunci, pune mina si te documenteaza...


Numai bine si succes!

light
03.07.2007, 15:08
profiler, avind in vedere ca tu esti doar rezident, NU POTI depune aplicatie pt viitoarea sotie, in conditiile in care ea sa ramina aici. Poti depune I-130, dar ea trebuie sa astepte aprobare si apoi viza in tara.


Uite, documentati-va aici:


http://www.visajourney.com/faq/k1faq.htm


http://www.visajourney.com/forums/index.php


http://www.visajourney.com/forums/index.php?showforum=112

bergger
04.10.2007, 16:24
sal..nu stiu cum sa procedez...sunt aici cu acte i regula...sunt venit cu loteria...am grenncard si ssn...tot nu am inteles bine..daca prietena ajunge in sua printr-o viza de turist si ne casatorim aici,avand in vedere ca eu am greencard,ar putea ramane aici?...

sorin
04.10.2007, 17:17
daca prietena ajunge in sua printr-o viza de turist si ne casatorim aici,avand in vedere ca eu am greencard,ar putea ramane aici?...


nu o ajuta cu nimic o casatorie cu rezident permanent (posesor green card). ori asteapta pana devii cetatean, ori aplica pentru altfel de vize cu care sa ramanape termen lung.