PDA

View Full Version : Help me

jewel67
06-18-2007, 03:09 AM
Stimati concetateni,

Poate imi dati si mie un sfat daca stiti cum se procedeaza.
Sunt plecata in Australia de 5 ani, acum avand dubla cetatenie. Am o sora in Bucuresti pe care vreau sa o aduc sa locuiasca cu mine. Problema e ca sora mea are un copil de 2 ani, provenit dintr-o relatie cu un barbat casatorit. Tatal a recunoscut copilul, dar nu plateste nici o pensie sau nu are stabilita vreo zi de vizita prin tribunal, e recunoscut numai la Primaria de sector, in certificatul de nastere. Intrebarea e, daca sora mea are nevoie de acordul tatalui copilului ca sa plece definitiv din tara?

Multumesc anticipat si va transmit cele mai calduroase urari de bine.

Nancy

danref
06-18-2007, 10:56 PM
Din momentul ce figureaza pe certificatul de nastere, cel mai probabileste nevoie de acordul tatalui .Amcitit cazuri asemanatoare pe alte forumuri de emigrare, in care unul din parinti ,desi divortati legal,autoritatile australiene cereau acordul scris celuilat parinte care nu emigra .Sigur este specificat pe site-ul oficial al Dimia aceasta spinoasa chestiune si modul cum se rezolva ea.

regards,Dan

danref
06-19-2007, 02:29 AM
uite aici discutii pe aceasta tema,de care amintisem mai sus

http://www.emigrare.info/forum/viewtopic.php?t=2223

toate bune

07-03-2007, 03:21 AM
si eu stiu la fel, am intalnit cateva cazuri in care mamele au avut nevoie de declaratie din partea tatalui cum ca acesta este de acord sa lase copilul sa treaca granita.

maddie

Adi_21
09-10-2007, 03:29 AM
buna ma Adi am 22 de ani si ajung la sfarsitul saptamanii acestea in auckland cu mai un prieten smileys/smiley1.gif si caut o camera sau un apartament de inchiriat in auckland , daca stie cineva unde as putea gasi sunteti rugati sa.mi scrieti pe adresa mea de mail sau mess Adrianus20@yahoo.it va multumesc anticipat

bergger
10-04-2007, 04:41 PM
ai ajuns?...cum ti se pare noua zeelanda?...e faina ca tara?...care este nivelul de trai de acolo?...care este salariul mediu?