View Full Version : vreau un job
profiler
06-12-2007, 04:59 AM
saluare.sunt de aproape 10 luni in sua.am green card si ssn si mi-as dori tare mult un job in detroit.momentan locuiesc in statul ohio
m-ar interesa foarte mult sa devin truck driver..nu am deocamdata nici un fel de drive license,dar am inteles ca le pot lua repede pe amandoua..daca nu se poate ca truck driver,atunci mi-as dori sa lucrez ca altceva,dar numai sa am un job...am nevoie si de o chirie in detroit...rog persoanele foarte serioase ca sa ma ajute cu o chirie si un job.va multumesc
profiler
06-12-2007, 03:50 PM
salut.as mai avea o intrebare
dupa cat timp se poate pleca in romania ?am greencardul si ssn-ul...cineva imi spunea ca trebuie sa stai in sua 1 an de zile si dupa poti pleca oricand...sau poti pleca oricand din moment ce am toate actele in regula...daca sunt aici de 10 luni pot merge in vizita in ro si acum,sau trebuie neaparat sa fac 1 an?
Daca esti in regula cu actele, poti pleca oricand! Doar sa nu depasesti 6 luni, pentru a nu ti se "amana" data la care poti depune pentru cetatenie!smileys/smiley2.gif
Cat despre job..de ce vrei tocmai Michigan?Am auzit ca acolo e recesiune...si ca lumea pleaca din zona!! De ce nu te indrepti inspre zone mai bune d.p.d.v economic? E doar o opinie....smileys/smiley2.gif
profiler
06-12-2007, 05:30 PM
cat timp poti sta in vizita in romania ca sa nu pierzi green cardul?...cineva imi spunea de 6 luni
eu am de la ambasada o hartie in care mi se spune ca pot sta pana la 1 an,cu prelungire pe 2,dar numai in cazuri speciale si sa anunt ambasada...care este adevarul?...banuiesc ca asta i nu cea cu 6 luni
Ca sa nu ai nici un fel de probleme , e indicat sa stai sub 6 luni! smileys/smiley1.gif
sorin
06-12-2007, 06:35 PM
poti sta maximum un an fara sa ai probleme cu revenirea in state, dar daca stai mai mult de 6 luni ti se scade din cei 5 ani necesari pentru cetatenie.