PDA

Arată versiune īntreagă : Sotiile celor ce lucreaza legal in Canada



fifi
03.06.2007, 06:59
Deschid acest topic deoarece am observat ca sunt mai mulţi romāni/ romānce care lucrează in Canada legal, cu contracte de muncă şi sunt interesaţi cum să-şi aducă soţiile/ soţii şi chiar si copiii aici.


īn afară de varianta cu viza turistică, mai există "Spousal Program" prin care soţiile/ soţii pot aplica pentru "open work permit" din Romānia, īn baza cāruia se pot angaja la orice companie doresc īn Canada.

"Working temporarily in Canada: Jobs that require a work permit but no labour market opinion

People in the following categories need a work permit but do not need a labour market opinion from Human Resources and Social Development Canada (HRSDC).



Spouses

Spouses and common-law partners of certain foreign students who are currently studying or working under the Post-Graduation Work Permit Program. This exemption applies to spouses who are not themselves enrolled in full-time studies.
Spouses and common-law partners of certain skilled foreign workers. Find out more… (http://www.cic.gc.ca/english/information/faq/work/work-faq08.asp)


Dependent children

Working-age dependent children of certain skilled foreign workers who plan to work in Alberta or Ontario. Find out more…" (http://www.cic.gc.ca/english/information/faq/work/work-faq09.asp)



sursa: http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who-permit.asp

sunt īnsă cāteva condiţii:
1. soţul sau soţia trebuie să aibă īncă 6 luni sau mai mult drept de lucru īn Canada;
2. ocupaţia soţului sau soţiei trebuie să fie listată īn nivelurile 0, A sau B din tabelul de aici http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/html/Matrix.html
3. "work permitul" al celui/ celei care vine ulterior īn Canada va fi valabil pe aceeaşi perioadă de valabilitate ca si al celui/ celei care a venit iniţial.

cum să aplicaţi aici http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-how.asp#step3 (http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-how.asp#step3)gasiti forumulare, unde să aplicaţi, termene de procesare şi taxe care trebuiesc plătite.


baftă tuturor!

CrisLook
16.05.2008, 10:34
Scuza-ma pentru eventualul deranj,sunt un vechi prieten' cum as putea sa vorbesc cu tine ?

fifi
17.05.2008, 02:56
nu prea am eu prieteni dar daca tu zici... smileys/smiley1.gifti-amtrimis un mesaj in Private Messenger.

vali.dumitrescu
01.03.2010, 16:03
Salut,

Sunt pe drumul de a obtine un job in Montreal. Problema este ca doresc sa ma casatoresc in luna Iunie 2010. In aceste conditii as dori ca viitoarea sotie sa vina impreuna cu mine si sa aplicam amandoi pentru Temporary Resident Visa. Am inteles ca ea poate aplica impreuna cu mine ca vizitator, iar acolo va putea obtine un open work permit pe durata contractului meu de munca.
Intrebarea mea este daca vom avea probleme legate de faptul ca in momentul in care vom aplica pentru viza, vom fi proaspat casatoriti.
Oare vor fi suspiciosi la faptul ca suntem casatoriti de, sa zicem, o luna la momentul interviului pentru viza?

Multumesc,
Vali

fifi
02.03.2010, 05:04
Bună Vali,
nu, nu au de ce să fie suspicioşi, să-ţi spun de ce. Tu ai auzit probabil că ei ţin cont de asta dar e vorba de dosarele pentru emigrare, aplicaţiile de rezidenţă permanentă unde dacă odată ajunşi aici se despart văzāndu-şi fiecare de drumul lor. Singuri fiind pot avea dificultăţi īn găsirea unui job şi rezindenţi permanenţi fiind au dreptul şi pot să aplice pentru asistenţă socială, devenind astfel o povară guvernului.
Īn cazul vostru, īnsă dacă nu vă place la locurile de muncă unde aveţi contracte, puteţi pleca găsi un alt loc de muncă aici pe perioada cāt aveţi work permit valid, dacă nu găsiţi alt loc de muncă, fie rămāneţi pe banii voştri, fie plecaţi acasă, la asistenţă socială sau şomaj nu aveţi dreptul.

Mă bucur că ţi-ai găsit contract (apropos, l-ai găsit tu singur sau prin cunoştinţe?), sper că ştii că din momentul cānd aţi venit aici puteţi aplica imediat pentru rezidenţă permanentă, condiţia să fiţi aprobaţi este ca pe toată perioada să aveţi locuri de muncă.

Baftă!