View Full Version : Permis fara SSN sau Cum fac rost de SSN
Mr.Panjabi
05-28-2007, 11:29 AM
Salut la toti
Am 17 ani si sunt de 1 an in USA, am venit cu visa de student F1.
Contractul cu scoala si Visa mi-au expirat de jumate de an.
Vreau ceva sfaturi cum as putea sa mai fac rost de un SSN sa pot sa imi fac un credit la banca sau macar un permis de conducere.
Cineva mi-a zis sa ma adresez la comunitatea romaneasca de pocaiti adica la biserica.
Va rog frumos dati-mi niste sfaturi, sunt ilegal acum in Chicago iar in tara nu prea as vrea sa ma intorc.
Multumesc mult
sorin
05-29-2007, 07:46 AM
Nu stiu daca deja ai studiat websiteul secretarului de stat, care cuprinde informatii detaliate despre obtinerea unui carnet de conducere in <st1:place w:st="on"><st1:State w:st="on">Illinois</st1:State></st1:place>. Daca nu, vezi linkurile de mai jos, unde probabil ca vei gasi cam toate raspunsurile in legatura cu carnetul. Despre obtinerea SSN# nu stiu prea multe, dar poate iti mai raspunde si altcineva. Informatii legate de
AndaF
05-29-2007, 08:22 AM
Am mai auzit de oameni care au fost ajutati sa devina legali, de biserica, insa nu stiu detalii...
Bafta!
sorin
05-29-2007, 08:33 AM
Uitasem sa adaugsi o lista a bisericilor romanesti:
http://www.romanian-portal.com/us/ro/comunitate.asp?id=29
Mr.Panjabi
05-29-2007, 07:09 PM
Multumesc mult pentru raspunsuri.
As vrea daca se poate va rog frumos un sfat sau ceva concret despre cum pot obtine un SSN avand in vedere ca sunt inca minor (am 17) visa mi-a expirat. Ceva legat de biserica sau de nu stiu exact ce sponsor mi-a zis cineva odata ca ar fi posibil asa ceva. Am intrebat pe niste forumuri de americani dar au niste creiere prea retardare (cineva ma sfatuit sa ma adresez la nus ce oficiu de politie sau ceva de genu sa le explic problema mea :))
Stiu ca nu prea se gasesc romani sa ajute cu sfaturi de mare valoare dar imi incerc norocul.
stellplesaux
09-10-2007, 08:30 PM
Draga Panjabi,
daca ai venit cu visa de student F1 in mod sigur ai primit si un SSN temporar. Este adevarat sau nu ??Nu uita, primesti raspunsul in functie de sinceritatea situatie tale.Pe urma nu exista comunitate romaneasca de pocaiti. Exista Biserica si aceasta are mai multe denominatii. Pe deasupra, Biserica in general, si cea Romaneasca in particular, nu se ocupa de obtinere de SSN sau alteformalitati legate de residenta americana. INS-ul se ocupa de stabilirea residentei unui cetatean strain. Ca sa ai mai mult succes si intelegere este bine sa nu te referi la americani ca la niste "retardati". Deocamdatatu esti cel care ai nevoie de ei si nu invers. Pe urma esti mult prea "fresh" in aceasta taraca sa poti discerne calitatile unui popor. Si, in final singur spui ca esti "ilegal" ?! Toate acestea nu te ajuta deloc.Iti fac o sugestie : contacteaza Consulatul Romanesc din zona in care te afli. El estecel mai in masura sa-ti raspunda la intrebari. Sa fii sigur de profesionalismul lor pentru caei cunosc cel mai bine care sint regulile pentru cei in situatiata.Itidoresc mult succes
Mr.Panjabi
09-21-2007, 08:29 PM
stellplesaux tu te bagi in seama ca musca in c** la cal. adica tu sti mai bine ca mine ce am primit sau nu, daca aveam ssn nu mai pierdeam timpul pe forum sa intreb, nu crezi ? am zis ca am nevoie de ssn sau driver's licence nu am zis ca am nevoie de "ei" de americani. am contactat mai multi avocati romani dar nu te ajuta nimeni decat daca vad ca ai 100% sanse sa reusesti, daca vad ca nu ai, te mai si scurg de niste bani pentru conferinte. anyway, daca e cineva cu inima mare si vrea sami dea un sfat, astept private message, ca aici vad ca toti care raspund, in loc sa zica ceva calumea zic numai contraziceri ca de ce asa si cutare.