PDA

Arată versiune întreagă : posibilitate de a recupera GC?



adriana 77
19.05.2007, 12:05
Buna, in 2003 am obtinut Gc in urma castigarii la Loteria Vizelor. Am avut motive bine intemeiate de a parasi USA dupa 3 luni de sedere, munca , etc.Ne-am intors in Ro, dupa care in fiecare an ne intorceam pt cateva sapt in California.Pana in momentul cand am ramas insarcinata si nu am mai putut sa ma intorc la data impusapt a pastra GC.Intrebarea mea este dacane-am putea intoarce cu viza turistica de data asta, este posibil sa imiactivez GC la INS Los Angeles???


Este putin incurcat, daca aveti informatii va rog raspundeti-mi


multumesc

03.01.2008, 17:29
Buna, in 2003 am obtinut Gc in urma castigarii la Loteria Vizelor. Am avut motive bine intemeiate de a parasi USA dupa 3 luni de sedere, munca , etc.Ne-am intors in Ro, dupa care in fiecare an ne intorceam pt cateva sapt in California.Pana in momentul cand am ramas insarcinata si nu am mai putut sa ma intorc la data impusapt a pastra GC.Intrebarea mea este dacane-am putea intoarce cu viza turistica de data asta, este posibil sa imiactivez GC la INS Los Angeles???


Este putin incurcat, daca aveti informatii va rog raspundeti-mi


este foarte incurcat,in primul rand ca nu spui cat ai stat in Romania dupa ultima data cand te-ai intors din USA si cine este tatal copilului.:)


Cred ca o sarcina este un motiv intemeiat pentru a amana intoarcerea in state iar cei de la ambasada americii or sa te inteleaga daca incerci sa le explici. Deci incearca sa dai mai multe detalii,nimeni nu iti poate spune nimic cu datele pe care le-ai dat!

GNChicago
09.01.2008, 18:23
Cred ca poti actiona pe baza green cardului pe care il ai.


Nu cred ca e bine sa incerci sa obtii viza turistica ptrca de fapt ar fi o frauda si o confirmare a ta ca ai pierdut dreptul la GC.


Mergi cinstit si spui motivul ptrcare nu ai putut reveni din cauza sarcinii si vei recapata drepturi depline.


Succes!

light
10.01.2008, 00:52
adriana, desi nu-i un site oficial, explica multe despre re-entry permit, documentul de care ai nevoie daca vrei sa parasesti usa pt mai mult de 6 luni. Nu stiu daca se poate obtine dupa ce ai plecat, dar probabil ca un avocat te poate ajuta.


http://www.immihelp.com/greencard/reentry-permit.html


http://www.foreignborn.com/visas_imm/entering_us/12returning (http://www.foreignborn.com/visas_imm/entering_us/12returning-residentalien.htm#less) -residentalien.htm#less


Asta-i linkul oficial:


http://www.uscis.gov/files/article/B5.pdf

GNChicago
10.01.2008, 07:03
Light, am inteles ca Adriana a iesit din America si a intrat de citeva ori si a facut acest lucru de fiecare data pe baza unui re-entry permit.


Motivul ei cred ca este de inteles.


Adriana va trebui sa faca acte pentru copil ptr legalizarea prezentei lui si intrarii lui in America si cred ca va trebui sa faca o aplicatie ca ptr un copil necasatorit ( asta e realitatea....e hilarios, dar asta e legea) si sa primeasca aprobarea.


Eu cred ca m-as legaliza pe mine intrind fara copil ptr a reactiva GC altfel risca sa intre intr-un cerc vicios.....

sorin
10.01.2008, 07:30
Light, am inteles ca Adriana a iesit din America si a intrat de citeva ori si a facut acest lucru de fiecare data pe baza unui re-entry permit.


GNC, cred ca ai inteles gresit. A intrat in SUA de mai multe ori, pe baza green card-ului pe care-l avea, doar pentru a nu sta in afara mai mult de un an si a-l mentine activ. Ultima oara a stat mai mult de un an si a pierdut acest drept. Daca nu ma insel, ar fi trebuit sa aplice pentru re-entry permit inainte de trecerea unui an de la parasirea SUA, ceea ce nu a facut, iar acum nu mai poate intra in SUA. Parerea mea este ca daca are dovezi intemeiate pe care sa le prezinte la amabasada americana, ar avea sanse sa fie tratata cu mai multa "blandete" de consulii americani.


Bafta!

GNChicago
10.01.2008, 07:44
Sorine, cred ca nu ai inteles ce a zis Darie, ca ce zic eu e lege domle....


Citeodata nu suntem pe aceeasi lungime de unda dar totul e civilizat si nu e nicio suparare daca exista pareri diferite ca d-aia e forum....


Stiam ca daca ai GC si iesi afara, ai nevoie de re-entry permit....s-ar putea sa gresesc ptrca eu folosesc pasaportul american, dar altii pot confirma.....daca ai doar GC ai nevoie de re-entry permit.


Deci daca Adriana are acest re-entry permit, cei de la ambasada americana nu trebuie sa o priveasca cu blindete ci sa aplice legea conform careia Adriana nu e nici prima nici ultima care beneficiaza de conditii legale ( a fost insarcinata si a nascut si din motive obiective nu a putut satisface perioada de un an ).


Adriana, nu are decit sa explice in mod civilizat, demncu documente motivul ptr care nu a putut reveni in perioada de un an si cei de la ambasada sunt obligati sa aplice legea, altfel merge in court (judecata) si cistiga.


Simplu si cred ca e si LOGIC!

sorin
10.01.2008, 07:59
Eu stiu ca se intra doar cu green card si pasaport, daca nu ai depasit durata maxima de pana la un an.


Uite dovada celor spuse de mine aici smileys/smiley2.gif:[/url]
http://faq.visapro.com/Reentry-Permit-FAQ.asp
http://www.immihelp.com/greencard/reentry-permit.html
[url="http://www.immihelp.com/greencard/reentry-permit.html"] (http://faq.visapro.com/Reentry-Permit-FAQ.asp)

shogunelu
10.01.2008, 10:00
Pai( ma bag si eu ca musca-n lapte), vad ca in link-ul postat de light, se gaseste exact tipul de viza de care are nevoie adriana 77- Returning Resident(SB-1) Visa.

light
10.01.2008, 13:30
nu am mai putut sa ma intorc la data impusapt a pastra GC.





Din cite inteleg eu, ea nu si-a mai mentinut GC pt ca a lipsit mai mult de un an. Stiu sigur ca chiar daca ai re-entry permit, si "faci naveta", risti sa nu poti intra in usa, uscis considera ca nu esti interesat in a locui aici. Cazul pe care-l stiu, s-a rezolvat dupa 2 ani si multi bani dati pe avocati. Norocul persoanei pe care o cunosc au fost cei doi copii nascuti in America, si desigur dovada ca era singurul sprijin pt parintii care au bolit citiva ani, pina s-au dus. Avocatul a gasit chestia asta cu viza pt re-entry. La un moment dat se gindeau sa divorteze si sa se recasatoreasca s-o ia de la capat cu documentele. Au apelat la ajutorul unui senator, ceea ce sincer recomand, avind in vedere ca-i an electoral.


Recitind mesajul adrianei vad ca spune ca in fiecare an se intorceau citeva saptamini. Eu cred ca au fost norocosi ca nu au fost intorsi de la aeroport, pt ca-i evident ca toti anii astia domiciliul lor a fost in Romnia, nu aici. Persoana cunoscuta de mine a putut face dovada ca avea o rezidenta in USA. Exista un domiciliu fizic, "platea" si ea mortgage, avea corespondenta.

GNChicago
10.01.2008, 17:33
Light, cazul descris de tine se incadreaza la "humanitarian reasons"...


Sorin, in linkul dat de tine spune ca poti intra cu re-entry permit....


Sper ca Adriana sa vada topicul si sa nu faca doi ani afara, timp care este timp limita....


Oricum acum are destule informatii plus detaliile pe care noi nu la avem...

sorin
10.01.2008, 17:58
<I style="mso-bidi-font-style: normal">Who needs Reentry Permit?[/I]
<I style="mso-bidi-font-style: normal">Lawful permanent residents and conditional residents require Reentry Permits to re-enter the <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">U.S.</st1:place></st1:country-regi&#111;n> after travel of <B style="mso-bidi-font-weight: normal">one year or more[/B].[/I]

Uff, <B style="mso-bidi-font-weight: normal">GNC[/B], incapatanat ce esti. smileys/smiley17.gifNormal ca sa poate intra (desi nu e intotdeauna garantat) cu reentry permit, dar <B style="mso-bidi-font-weight: normal">nu ai nevoie[/B] de asa ceva <B style="mso-bidi-font-weight: normal">pentru calatorii mai scurte de un an [/B](vezi deasupra). Tocmai asta incerc sa te lamuresc. Ma opresc aici, indiferent ce mai spui, dar daca vrei informatii suplimentare, mergem la un bar si faci cinste in timp ce-ti povestesc.smileys/smiley4.gif

Off topic: vad ca nu mai dai de pamant cu blogu

GNChicago
10.01.2008, 18:31
Sorine, Uff mai scriu ceva sa nu fiu offtopic si anume iese omul afara, stie cind pleaca dar nu stie cind se intoarce.....eu nu am folosit niciodata reentry permit si se pare ca ai dreptate, doar in cazul in care cum o cheama...adriana nu o fi plecat cu reentry permit....


Cu Iliescu ce sa mai fac cu el......reclama? Am spus esentialul si nu vad, nu gasesc ceva mai tare decit am scris....cea mai mare catastrofa, mai bine nu s-ar fi nascut.....


Referitor la bar, cum o sa dai informatii suplimentare daca tu o sa bei nu poti sa si vorbesti, pe cita vreme eu pot sa ascult si sa si beau....


Du-te la culcare ca dau de baut.....

light
11.01.2008, 00:53
GNChicago, smileys/smiley2.gif pina la urma "humanitarian reasons" ori hardship era singura solutie. Tu crezi ca adriana nu va avea nevoie sa faca dovada absentei ei din usa, si cu ce alte arme poti lupta? Desi cred ca va fi mult mai greu decit in cazul cunoscut de mine.

Pisoi
11.01.2008, 06:40
<I style="mso-bidi-font-style: normal">Who needs Reentry Permit?[/I]

...dar <B style="mso-bidi-font-weight: normal">nu ai nevoie[/B] de asa ceva <B style="mso-bidi-font-weight: normal">pentru calatorii mai scurte de un an [/B](vezi deasupra)





...ba DA!smileys/smiley2.gif...Reentry Permit este un travel document care se mai numea si "White Passport" (acum e verde) ...si este obligatoriu in special pentru refugees sau rezidenti permanenti carora tara "de bastina" refuza sale elibereze pasapoarte. Acest document tine loc si de pasaport.smileys/smiley14.gif


[i]

sorin
11.01.2008, 11:34
eu cred ca trebuie sa ne lamureasca un avocat. refugiati, sau fara pasaport in ziua de azi (poate pe vremea lui Impuscatu' da), mi se pare putin probabil. eu nu am avut niciodata un astfel de reentry permit cat am avut green card. sunt sigur 99% ca e vorba de faptul ca a stat mai mult de un an si in acest context ii trebuie acest reentry permit. o sa mai "sap" cand am timp, sau o sa intreb un avocat.

light
11.01.2008, 13:41
Am mai gasit ceva ce ar putea s-o ajute pe adriana. Daca pe perioada asta ai/ati continuat sa depuneti tax return, atunci inseamna ca nu ai parasit domiciliul de-aici, si nu ai abandonat procesul. Uite ce spune uscis:


Section 101(a)(20) (http://www.uscis.gov/propub/template.htm?view=&#100;ocument&amp;doc_acti&#111;n=sethitdoc&amp;do c_hit=1&amp;doc_searchc&#111;ntext=jump&amp;s_c&#111;ntext=jump&amp;s_ac ti&#111;n=newSearch&amp;s_method=applyFilter&amp;s_fieldSearch= nxthomecollecti&#111;nidslb&amp;s_fieldSearch=foliodestinat i&#111;nact101a20&amp;s_type=all&amp;hash=0-0-0-807)of the Act defines the term "lawfully admitted for permanent residence" to mean "the status of having been lawfully accorded the privilege of residing permanently in the U.S. as an immigrant in accordance with the immigration laws, such status not having changed." It follows, therefore, that an immigrant within the category (A) who is classified as a nonresident for tax purposes may nevertheless continue to enjoy the status of an alien lawfully admitted for permanent residence, unless and until the alien c hanges immigrant status by abandonment thereof. However, except for special classes of immigrants such as commuters who are maintaining their status or aliens engaged in employment abroad qualifying them for naturalization under section 319(c) of the Act, if a category (A) alien's absences are prolonged and frequent, and relatively little time is spent in the U.S., the alien may be found, on other than income tax considerations, not to be entitled to the status or benefits under the immigration laws which a ccrue to lawful permanent residents.


Sursa:


http://www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=4b79143f40d (http://www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=4b79143f40df71b3bb8b8c78b0f31 d8d) f71b3bb8b8c78b0f31d8d


Iar aici, un caz concret, mai putin norocos:


http://www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=02e8d361c71 (http://www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=02e8d361c71824555ea67f91ec6fb aed) 824555ea67f91ec6fbaed