PDA

View Full Version : o intrebare?

giovani
04-15-2007, 05:46 AM
cum se poate gasi un job in union?daca puteti sa imi dati mai multe informatii....

doru9
12-09-2007, 11:03 AM
cum se pot gasii femei frumoase, proaste si disperate? Ie la el ce cauta, job in unions hahahaha. Poti contacta ce union vrei (cartea de telefon iti da adresa-nu folosi telefonul ca iti raspunde cineva care face $7.5 pe ora si aflii absolut nimic ca aia muncesc exact pentru cit sunt platiti) dar este aproape imposibil sa intri intre ei daca nu esti recomandat de vreun insider. Intr-un union primesti bani si cind nu lucrezi iar cind lucrezi primesti bani mai multi decit daca ai fi la mina vreunui patron (liliana lohan de exemplu hahaha) deci e normal ca toata lumea sa vrea sa lucreze intr-un union. Totusi...platesti union fees-o parte din ce cistigi minus ce le dai la union egaleaza ce ai cistiga lucrind la un non-union. Deci pro si contra...deci sa nu crezi ca daca lucrezi la vreun union ti-a pus d-zeu mina-n cap. Nu uita ca va trebuii sa "fi pregatit" ca sa lucrezi intr-un union bun adica vreo doi ani de scoala in care cistigi cam cit cistiga un cersetor pe Michigan Ave. in iulie...nu uita ca banul vine in functie de vechime deci o sa rupi gura tirgului dupa vreo 4-5 ani de lucrat, plus primii doi in scoala...mai bine te faci dentist ca si aia e cam tot 8 ani de asteptat hahahha si pe urma nu mai trebuie sa rupi gura nimanui-vin aia cu boturiile sparte singuri la tine, de bunavoie hahahha.

shogunelu
12-09-2007, 11:41 AM
Chestia e ca aici in State, cam in toate domeniile platite ca lumea, pierzi o gramada de ani pana sa ajungi sa faci si tu bani, asa ca e cel mai bine sa vii aici cand ai vreo cinci anisori, ca altfel... smileys/smiley36.gif

usdream
12-09-2007, 11:47 AM
Shogu' , mi-ai citit gandurile . smileys/smiley36.gif

shogunelu
12-09-2007, 12:12 PM
Pai, nu-i asa, usdream? Sau poti sa vii si mai tarziu, nu-i problema, da' o sa incepi sa faci bani cam cu un sfert de ora inainte sa te pensionezi. smileys/smiley36.gif

usdream
12-09-2007, 12:40 PM
Da , aici multi lucreaza din greu pana la batranete , si nu pt ca sunt innebuniti de munca ci pt ca nu se descurca. Sotia a fost la scoala ( sa invete engleza ) imediat dupa ce am ajuns aici si avea o profesoara de peste 70 de ani care nu se descurca cu banii. Mai avea si un profesor, care la peste 40 de ani nu avea nici casa , nici masina nici celular, nici nevasta.....si cred ca nu avea nici griji ....era fericit saracu.Mergea uneori cu bicicleta iar cand i-a fost furata a fost f suparat. Intr-un tarziu si-a luat celular si era tare mandru. Nu vreau sa generalizez dar exista si oameni de genul asta. ( americani nascuti aici ). ...dar iar am deraiat de la subiect. Scuze Giovani !

ramos
12-09-2007, 02:00 PM
un profesor, care la peste 40 de ani nu avea nici casa , nici masina nici celular, nici nevasta.....si cred ca nu avea nici griji ....era fericit saracu.Mergea uneori cu bicicleta iar cand i-a fost furata a fost f suparat. Intr-un tarziu si-a luat celular si era tare mandru.

Doamne, ce imagine idilica! Nu-i de noi, La Union, birjar!

GNChicago
12-09-2007, 02:53 PM
Oameni buni, Giovani a pus o intrebare si asteapta raspuns la intrebare!

Giovani, personal nu am fost niciodata intr-o "union", dar am auzit citeceva care face sens:

Daca esti electrician sau plumber, dau doua meserii...dar sunt si altele....poti lucra intr-o intreprindere mica si atunci probabil mai sunt oameni cu calificarea ta (daca ai license) si atunci nu exista o forta care sa impuna o organizatie "union".

De obicei la angajator nu le convine sa aiba union ptrca il obliga sa le satisfaca cerintele.

Daca intreprinderea este mai mare, sa zicem cu vreo suta de electricieni sau plumbers, atunci astia ar putea sa fie organizati in union si tu ca angajat a-i putea sa devii membru dupa un anumit timp de asteptare, verificare, daca este o meserie care cere sa ai license, aceasta este obligatorie.....Odata ce devii license union guy ai si obligatii, cotizatii, dar si lucrarile pe care le faci trebuie sa fie facute la pret de union guy, altfel esti dat afara, sau iti face probleme greu de rezistat de unul singur....

Am auzit de un nou venit care saracul era la inceput si nu-si permitea sa intre in greva si a lucrat cind ceilalti erau in greva. Angajatorul l-a apreciat si i-a dublat salariul, dar dupa terminarea grevei ceilalti au inceput sa-l saboteze si tot ce se intimpla rau era din cauza lui.....toti erau impotriva lui si a trebuit sa plece chiar din localitate....

Nu cred ca am raspuns la intrebare complet, dar este un inceput cred.....

Succes!

FC Koln
12-22-2007, 04:19 PM
gn chicago: De obicei la angajator nu le convine sa aiba union ptrca il obliga sa le satisfaca cerintele.

Placerea mea sa te contrazic hahaha. Patronii sunt mina in mina cu unions pentru ca altfel cum iti explici ca majoritatea domeniilor unde exista union te forteaza sa alegi intre a devenii membru in union ori a nu fi angajat. Come on, explica-ne. Din 1970 unions au incetat sa fie ce erau (contra abuzuriilor patroniilor). Astazi union leaders sint vinduti partidului democrat si majoritatea patroniilor mari sunt democrati (majoritatea companiilor mici si mijlocii sunt republicani). Beau impreuna si colecteaza bani mai ceva ca organizatiile religioase (care sunt in majoritate pro-republican party). Fiecare are bucatica lui de prajitura. Cind am venit in State am fost socat cind mi sa spus ca "you must join the union in order to be work here." Le-am explicat ca am locuit la citeva ore de mama tuturor uniunilor (Uniunea Sovietica) deci o sa join un union cind mi-oi vedea ceafa. Bineinteles ca pe masura ce am inteles mersul trenuriilor in America m-am prins ca blestematii comunisti au cistigat razboiul rece nu prin puterea ideiilor dovedite de istorie ci prin transformarea statelor pur-capitaliste in state daca nu rosii macar rosietice. Europa de vest de exemplu. Oregon de exemplu. Illinois de exemplu. New York de exemplu. Deci nu mai exista un partid pro-muncitor (comunistii nu sunt pro-muncitor ci pro-ei insisi). Nu exista un partid pro-business (conservatorii adevarati par a fi libertarienii dar dupa cum sti la vot gasesti candidati republicani ori democrati-libertarienii cum se face ca niciodata nu au loc...). Toti o apa si-un pamint si sa dau pamint pe toti hahaha ca toti fura cit pot si cit ii lasa legiile votate tot de ei.