PDA

View Full Version : Am si eu nevoie de un pic de ajutor.

rekhon
03-20-2007, 10:31 PM
Am un prieten in Chicago pentru care muncesc, in schimb el imi trimite echipament foto de care am nevoie. Vreau sa stiu si eu daca exista cineva din Chicago/Hampshire care vine in Romania si e dispus sa hand cary un aparat foto profesional complet. Taxele postale sunt imense, apratul e mai vechi (uzat) si ma costa 400 de dolari cu totul. Shiping-ul este 200 de dolari. Si chiar daca este cadou taxa vamala se aplica, si pe factura originala aparatul a fost peste 2000 de dolari. Exista vreo persoana care ma poate ajuta, contra cost cu aparatul asta? Exista vreo firma/asociatie care sa transmita acest gen de lucruri low cost catre Romania?

Am mare nevoie de un raspuns onest, sunt atat de aproape de a evolua in arta fotografica si sunt foarte emotionat ca pot avea si eu un astfel de aparat pentru care am muncit (si inca mai muncesc)

sorin
03-21-2007, 12:22 AM
Ceva e putred in Danemarca, pentru ca nu are cum sa coste $200 doar transportul pentru un aparat de fotografiat ci poate undeva intre $30-$40, daca e de marime normala, nu cat un dulap. Du-te pe www.usps.com (http://www.usps.com) si fa cateva sapaturi in legatura cu aceasta.

Daca ai rabdare pana in august, ti-l aduc eu.

rekhon
03-21-2007, 12:55 AM
salut, e un aparat profesional nu un point and shoot. Are cam 800 de grame aparatul, 3-400 obiectivul, 100 de grame blitz-ul. Acum m-am uitat pe usps si intradevar nu pare asa scump. Ieri cautan o solutie pe site am gasti postul tau cu agentia aceea din chicago si i-am spus prietenului meu sa sune, dar i s-a raspuns sa foloseasca DHL. Imi pare rau dar chiar nu pot astepta pana in august si sper din tot sufletul sa nu trebuiasca sa astept!

sorin
03-21-2007, 01:07 AM
DHL-ul e mai scump. Eu tocmai am trimis un pachet cam de greutatea cumulata a obiectelor descrise de tine, pentru $29.65 si ajunge in 5 zile lucratoare.

light
03-21-2007, 01:18 AM
sorine, spune-mi te rog si mie ca fel de DHL ai folosit. Eu am trimis un singur plic cu un AOS si a fost $80+.

Pt aparat cauta vreo organizatie care trimite ajutoare in bulk. Nu numai ca-i in jur de $2/kg, dar nici nu platesti toate taxele alea aberante. Pt aparat foto iti iau taxe vamale, TVA si surprise... accize, ca cica-i obiect de lux, si toate astea nu la valoare din factura, ci la valoarea din Ro, numai ei stiu de unde le scot.

rekhon
03-21-2007, 01:32 AM
Pt aparat cauta vreo organizatie care trimite ajutoare in bulk. Nu numai ca-i in jur de $2/kg, dar nici nu platesti toate taxele alea aberante. Pt aparat foto iti iau taxe vamale, TVA si surprise... accize, ca cica-i obiect de lux, si toate astea nu la valoare din factura, ci la valoarea din Ro, numai ei stiu de unde le scot.

Stiu si asta e o mare problema, cunoasteti vreo astfel de organizatie, de incredere pe langa Chicago\Hampshire ? Mi-ar fi de mare ajutor, si poate reusesc sa va ajut si eu in vreun fel.

sorin
03-21-2007, 01:48 AM
light, asa cum am spus mai sus, nu am folosit DHL ci posta normala americana, detalii hasing aici: www.usps.com (http://www.usps.com)

rekhon, e o vorba romaneasca de genul "daca ai paine, vrei mama painii" smileys/smiley2.gifin loc sa folosesti un serviciu de transport decent, pentru $20-$30, te gandesti la ceva de genul container, unde pentru cativa dolari in minus ai sanse ori sa-ti primesti aparatul de fotografiat bucati, ori sa nu-l primesti deloc. bafta oricum!

rekhon
03-21-2007, 01:59 AM
nu e vorba de doi dolari, sunt dispus sa platesc 50 sau 80 dar in romania tazele sunt impresionante, eu iau aparatul cu 400, aici e evaluat la 4500 si platesc tva si taxa vamala coresp de 15 procente (675 de dolari) si nu am facuit nimic. Asta e oful meu, d'aia ma gandeam la aia nu ca e doi dolari. As da cuiva 50 de dolari sa mi-l hand carry de acolo daca tot are drum cu ajutoarele in Romania. Sper sa ma intelegeti, nu incerc sa ma zgarcesc dar nu vreau nici sa pierd asa de mult.

sorin
03-21-2007, 02:53 AM
Treaba cu ajutoarele si cu containerele nu e chiar asa non-for profit cum pare din partea celor cate trimit pachete si de aia iti spun ca nu prea-s garantate pachetele trimise, dar nu vreau sa intru in detalii acum. Posibil ca peste 4-5 saptamani sa stiu pe cineva care vine in Ro, dar nu garantez. O sa intreb si pe un amic de la un birou de turism daca stie cineva care e interesat. Care aeroport e mai aproape de tine, Bucuresti sau <st1:City w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">Timisoara</st1:place></st1:City>?

rekhon
03-21-2007, 03:18 AM
Bucuresti, eu sunt din ploiesti!

sorin
03-21-2007, 04:17 AM
OK, daca aflu ceva iti scriu aici sau pe PM.