PDA

View Full Version : Fara SSN ?!

03-10-2007, 04:54 PM
Buna! Am si eu o intrebare: Se poate da de carnet in Detroit fara SSN?
Multumesc!

savastreni
03-11-2007, 04:01 PM
inainte de 9/11 mergea multi au luatDLsmileys/smiley75.gif ,eu cand am venit nu mi-au cerut SSN desi aveam dar dupa9/11 l-am schimbat cu CDL si mi-au cerut SSN[ma gandesc ca pentru profesional license iti cere]. intreaba si tu pe grei siteu-lui poate ei stie m-ai bine.........PS: tu esti in Michigan acuma s-au in altstat?

foryoutupac
03-12-2007, 03:17 AM
Eu cand mi-am facut carnetul ama avut nevoie de SSN, adica l-au cerut.

03-12-2007, 03:34 PM
Eu sunt din Illinois. O prietena de-a mea vroia sa mearga sa dea de carnet in Detroit.Mersi de raspunsuri,oricum.

Cosmin2007
04-18-2007, 04:43 PM
daca ai satatut care sa dovedeasca ca poti sa stai legal aici mai mult de 6 luni nu iti trebuie nici un SSN

04-20-2007, 11:22 AM
Aha.. Si tre sa duci o copie dupa pasaport + viza? Sau cum dovedesti?
Mersi.

light
04-20-2007, 03:00 PM
NU copii. Originale. Si viza-i in pasaport, nu?

04-20-2007, 03:07 PM
Na,prietena mea ii acum in Detroit si o luat carnetul,fara SSN. Nu stiu deocamdata mai multe detalii,nu stiu ce acte le-o aratat acolo... O sa va mai scriu dupa ce vorbesc cu ea,daca intereseaza pe cineva smileys/smiley17.gif

maniplaces
04-20-2007, 08:24 PM
Se poate lua carnetul si fara numarul social dar cu pile. Conform legilor statului Michigan , ai nevoie de ssn. Dar cu "pile" se rezolva. In principiu, pe langa omul care sa te duca la secretary of state, ai nevoie de niste acte care sa dovedeasca rezidenta ta in mchigan : statement de la banca, un factura de utilitati ...chestii de-astea.

maniplaces
04-20-2007, 08:26 PM
"o factura"... initial am vrut sa scriu "un bill" si apoi m-am razgandit :)))

divo
04-20-2007, 08:49 PM
In California, se poate si fara SSN..si chiar fara statement de la banca, factura de utilitati etc!smileys/smiley4.gif

Eu am avut SSN, si am aratat doar pasaportul cu viza! In rest nimik..si totul a fost ok! Sotul meu , care este pe o viza H4, nu are SSN, a declarat asta, a aratat pasaportul cu viza...si are si el DL!smileys/smiley9.gif

04-27-2007, 04:12 PM
In primul ran,va multumesc pentru raspunsuri.. Apoi,problema prietenei mele era asa: ea avuse H4 cand a venit(dependenta de H1-viza tatalui ei) si viza asta era valabila doar pana implineste ea 21 de ani. Cat a fost pe H4,si-a facut carnet de conducere,dar care si asta era valabil pana la expirarea vizei. Cum anul acesta a facut 21 de ani,a ramas si fara viza,si fara carnet smileys/smiley17.gif
Acum isi schimba in viza F1-de student,dar mai astepta dupa niste ceva acte,deci n-are inca SSN si nici ceva sa arate ca ii studenta,dar ii trebuia neaparat carnet de conducere,asa ca s-a dus la Detroit(ca a auzit ca acolo mergea si fara SSN smileys/smiley17.gif ) si desi pe usa la aia scria ca iti trebuie SSN,ea tot a incercat smileys/smiley4.gif si bravo ei.
Ajunsa la ghiseu,a trebuit sa arate un statement de la banca cu o adresa din Michigan(le-a cerut celor de la banca de aici,din Chicago,sa ii trimita un statement in Detroit,pe adresa unor prieteni), si 3 ID-uri care sa aiba poza. Le-a aratat pasaportul,carnetul de conducere expirat si un ID de la ceva scoala,unde a fost ea acum 3 ani ca sa invete engleza. Atat.Si carnetul ii vine prin posta cam in 2 saptamani,asa ceva..
Sper ca ati inteles ceva smileys/smiley1.gif

Anais
04-28-2007, 01:16 AM
NU ai nevoie de SSN, daca ai 3 documente care sa ateste ca esti rezident in Michigan.

Mie mi-au luat decat pasaportul, GC si Welcome Notice . Ptr adresa.

E adevarat ca nici in pasaport , nici pe GC nu ` se arata` in ce stat esti rezident.

Banuiesc ca difera de la caz la caz, mie asta mi s-a intamplat acum 1 saptamana.