PDA

View Full Version : Resident or nonresident status for taxati

adrianbrd
02-23-2007, 12:35 PM
Buna ziua!
Am imigrat in SUA recent (august 2006) si sunt resident permanent (prin programul diversity visa).
Am o intrebare: ma poate lamuri cineva care e statusul meu pentru "taxation purpose". Intreb asta pentru ca publicatiile de pe site-ul IRS mai mult m-au incurcat decat sa ma lamureasca cu ceva. Conform P519 pentru a fi considerat "resident for taxation purposes" trebuie sa indeplinesti una din 2 conditii:Green Card Test</span>(insa trebuie sa fi avut green card in orice zi din anul trecut) sau Substantial Presence Test</span> (care de asemenea in cazul nostru nu se aplica). Mai spune acolo ceva si despre Dual-Status </span>insa din cate inteleg din publicatie nici aici nu ma incadrez.
Daca a mai trecut cineva prin situatia asta poate imi da si mie niste informatii.
Multumesc!

sorin
02-23-2007, 02:42 PM
Nu prea ma pricep in materie de taxe, dar nu inteleg care-i dilema. Daca ai venit cu loteria si ai green card din 2006, esti rezident permanent si e normal sa platesti taxe daca ai lucrat pe undeva, chiar daca ai lucrat doar cateva zile. La fel de bine, poti sa primesti bani de la unchiul Sam, in functie de veniturile pe 2006.

Poate vin cu completari si alti forumisti(e) care se pricep mai bine sau sunt in domeniu.

P.S. Vad ca ai postat la forumul de Chicago, asa ca-ti urez bun venit la Chicago! smileys/smiley1.gif