PDA

Arată versiune întreagă : RECUNOASTEREA DIPLOMEIMan_in_Red
17.02.2007, 06:42
Salut, si multumesc tuturor celor care ma vor sfatui :

unde ar trebui sa merg, si ce ar trebui sa fac, pt a'mi recunoaste diploma de facultate facuta in Romania (FACULTATEA DE BUSINESS)
E facultate cu profil economic, de stat, pe un loc destul de bun international,si in trecut cu numeroase colaborari cu diferite universitati de acest profil din SUA.
Daca stie cineva ce ar trebui sa fac pt a 'mi fi recunoscuta diploma acolo, si a putea sa lucrez in acest domeniu...Am de gand in viitor poate sa aplic si pt un master ..oricum, pt inceput as vrea sa'mi recunoscut studiile care le am pana acum.
Multumesc

CameliaXX
17.02.2007, 09:35
Sincera sa fiu, nu stiu unde ai putea recunoaste diploma din Ro (facultatea)ma refer numai sa o recunoasca si atit!. Nu am fost in situatia asta. De fapt am auzit ca diploma se recunoaste daca vrei sa te inscrii pt un master, nu neaparat ca sa lucrezi in domeniul tau.


Domeniul business este preaa broad (general) si de obicei absolventi de business management de aici (US) de multe ori dupa ce termin facultatea end up ca receptionisti.Nu prea ai specializare. Nu e competitiv- ca exemplu- sa zicem ca vrei sa fii Chief Financial Officer (CFO) -director economic al unei institutii- atunci trebuie sa ai pe linga management si solide cunostinte de accounting- adica trebuie sa ii faci la boss financial statements, iar daca nu stii, nu te primeste pt positia asta.


Ca idee, accountants-nu sint iubiti in Corporate America, dar fiecare are nevoie de ei. Presidentii au nevoie de income statement si balance sheet si ei habar nu au sa o faca. Atunci apar accountants si cer bani buni.


Daca ar fi fost IT, accountant, nurse, e ok, incepi cu un salar amarit de 50K pe an, business management ? ce sa faci? sa ii conduci businessul lui ala?


Iti recomand sa te inscrii pt un master - si trebuie sa fii foarte atent ce specializare doresti. As sugera ceva mai realistic si competitiv. Nu doresti dupa ce o sa investesti vreo 60K sa nu iti poti folosi masterul facut.

Man_in_Red
17.02.2007, 09:54
hmmm master as putea sa fac la MBA in Romania...costa numai 15 mii $ pe an, deci de cateva ori mai putin decat in sua, si e recunoscut in toata lumea, inclusiv sua.
cam asta ar fi panul meu...dar pana sa ajung sa fac masterul asta, as vrea sa lucrez...si daca se poate...sa fie si in domeniul absolvit...sa capat ceva experientza... de asta as vrea pana una alta sa'mi echivalez doar studiile.

ai zis mai sus :
"Daca ar fi fost IT, accountant, nurse, e ok, incepi cu un salar amarit de 50K pe an, business management ? ce sa faci? sa ii conduci businessul lui ala?"

... nu neaparat sa ii conduci businessul... dar in companiile mari e nevoie de asistenti manageri... sefi de echipa...cum vrei sa le zici :) .. nu tind numai la "joburi de varf" :P

mersi mult

PS: ziceai ca daca ar fi alt domeniul nurse etc.. Despre domeniul Balneo Fizio Kinetoterapie , sti ceva? :)

CameliaXX
17.02.2007, 10:52
Da, dar sefi de echipa sau manageri - trebuie sa ai un MBA aici de la o universitate cu nume. Daca nu e NYU, sau macar CUNY, (vorbesc de New York) nici nu se uita astia la tine. Strimba toti din nas- mai ales ca ei vor ca tu sa fi terminat MBA cam acum 5, 6 ani si sa ai anii acestia de experienta.


Ca sa iti dau un exemplu- eu dupa ca am terminat 4 ani de accounting- college (undergraduate), am lucrat ca accountant (cu vorba mai mult- titlu). In rest am platit mai mult billurile lor (pe 10- 15 la ora). Cind am terminat MBA cam mi-au spus toti- pai nu ai experienta- si ori imi dadeau well bellow market cu vre 30, 40K, sau ma refuzau frumos.


S-a intimplat sa imi ofere cineva o sansa tot asa platit prost (de nu se putea) la vreo 60 K, si cam de vreo 3 ori mai mult ca sa imi fac eu experienta.


Iti doresc f mult success- si sa iti mearga! La New York astia vor sa fii supercalificat si cind e vorba de bani iti spun cam asa: noi ne-am gindit sa iti oferit cam 60K, ceea ce e bataie de joc...

sorin
17.02.2007, 11:55
Man_in_Red, iti sugerezi sa astepti opinii si de la alti forumisti. smileys/smiley2.gif

17.02.2007, 13:17
Din cite inteleg ,tu vrei doar sa te angajezi deci nu iti trebuie o echivalare.In cazul asta te sfatuiesc sa o traduci (eventual la ambasada romana ) si dupa va trebuii legalizata .Nu inteleg la ce te referi sa o recunoasca?
Tu cind aplici in rezume mentionezi ca ai facultatea terminata in ce domeniu si experienta pe care o ai.De recunoscut ei recunosc si te cred pe cuvind ce scrii tu acolo in rezume ,multi nici nu iti vor cere diploma ,dar este bine sa o ai tradusa si legalizata in caz ca iti vor cere sa vada.

Bafta

Man_in_Red
18.02.2007, 08:14
cand am zis "recunoastere a diplomei", ma refeream ca daca spre exemplu, aplic la u job intr'o banca, sau asistant manager etc...sq'mi ia in considerare diploma...Sa nu'mi zica "Ne pare rau dar nu recunoastem diploma pt ca e emisa in alta tzara bla bla".
As vrea sa lucrez in domeniul meu, sa capat ceva experientza , si cand ma voi intoarce in Romania sa fac MBA'ul aici, pt ca e mai ieftin.

CameliaXX : daca tie cu MBA'ul ti'au zis ca nu ai experientza, atunci nu mai stiu ce sa zic...daca nici facnd MBA'ul nu acumulezi ceva experientza pana il absolvesti, ...atunci ..nu mai stiu ce sa zic :)
nu stiu ce sa zic, cum e in usa, dar cel putin in Romania, in timpul in care faci MBA'ul, nu mai ai timp de nimic altceva, de dimineatza pana seara, "numai MBA" :)
o prietena de'a mea a absolvit MBA'ul la Bucuresti, si a zis ca totzi colegii ei care au absolvit au joburi bune, castiga peste 2000 Euro /luna. Ea cum a absolvit, a prins un job de directoare executiva la o firma mare in Bucuresti,...si asta tocmai pt ca se stie ca la MBA se fac foarte multe proiecte, f multe lucrari practice...deci, prin asta capetzi ceva experientza.

18.02.2007, 08:32
cand am zis "recunoastere a diplomei", ma refeream ca daca spre exemplu, aplic la u job intr'o banca, sau asistant manager etc...sq'mi ia in considerare diploma...Sa nu'mi zica "Ne pare rau dar nu recunoastem diploma pt ca e emisa in alta tzara bla bla".

As vrea sa lucrez in domeniul meu, sa capat ceva experientza , si cand ma voi intoarce in Romania sa fac MBA'ul aici, pt ca e mai ieftin.
In domeniul de care spui nu cred sa ai vreo problema sa fi recunoscut inclusiv diploma ,daca aplici pentru pozitia dorita si te cheama la un interviu inseamna ca iti recunosc diploma din moment ce o mentionezi in resume.In orice caz este bine sa o ai tradusa si legalizata cind te duci la interviu .Aici daca ei te angajeaza si tu esti de acord cu salariul oferit de ei totul este in regula si depinde numai de tine sa faci fata la cerintele lor,pe ei asta ii interseaza cel mai mult.

CameliaXX
18.02.2007, 10:44
CameliaXX : daca tie cu MBA'ul ti'au zis ca nu ai experientza, atunci nu mai stiu ce sa zic...daca nici facnd MBA'ul nu acumulezi ceva experientza pana il absolvesti, ...atunci ..nu mai stiu ce sa zic :)
nu stiu ce sa zic, cum e in usa, dar cel putin in Romania, in timpul in care faci MBA'ul, nu mai ai timp de nimic altceva, de dimineatza pana seara, "numai MBA" :)
.


Parerea mea e ca daca ai MBA nu te asteapta ciinii cu colacii in coada si toate usile deschise cu oferte- "Hai la noi, iti dam cit vrei!"


As dori sa aud si eu alte pareri- vreau professionals din NY, Corporate America care sa imi spuna ca, ce bine sint platit...


Parerea meaeca NY e cam agresiv, competitiv...Si chiar profesori de-ai mei povesteau ca la un MBA, si experienta ar trebui sa ai deja160K pe an. E greu sa iei un job ca asta.


Asa 120K iei pe an (ma refer cu MBA) clar si frumos facut aici, pe meleaguri americane. Vii cu ala din Romania- e pur si simplu vrajeala- nu te iai nimeni- trebuie sa fii la New York, sa inveti cartile de aici si technologia de aici ...


Tu post la banca o sa iti gasesti...In primul rind trbuie sa master engleza- asa cold si gramatica bine...Daca le arati c muncesti si esti bun, de ce nu?...Numai ca bancile platesc f prost...De ex- manager de banca- (branch manager) 50K an si nici nu trebuie sa ai college degree...Dar banii sint prosti- ce faci cu 50 K pe an? Nu iti ajunge de mai nimic!

siuzy
18.02.2007, 11:32
Am si eu o intrebare legata de o diploma de data asta de GED...este cumva echivalentul diplomei de bacalaureat?

19.02.2007, 07:35
In US nu este diploma de bacalaureat. SAT sau standardized test for college admission este un fel de baccalaureate. GED tine loc de diploma de high school.

http://en.wikipedia.org/wiki/GED</span>