PDA

Arată versiune întreagă : Pentru Sorin..am trimis actele incomplete



cristina4s
14.02.2005, 03:29
Daca am trimis actele incomplete (in sensul ca nu am completat declaratia financiara, xerocopii legalizate si nici modul de plata), ce pot face in acest caz? In noiembrie le-am trimis...pe 1 decembrie am primit un e-mail pe care l-am ignorat, am zis ca m-am inscris pe un site si mi-a venit un raspuns cum ca adresa mea postala este incompleta, actele si evident plata, si-mi multumeau ca am incercat.Partea nasoala este ca abia azi mi-am dat seama de chestia asta...eu asteptam raspunsul lor mult si bine...Ar fi bine sa trimit actele iarasi, complete de aceasta data, urmand pasii tai, sau sa astept un raspuns de la ei (chiar azi le-am scris un e-mail intrebandu-i care este situatia evaluarii mele). Te rog sa-mi raspunzi...multumesc anticipat.

sorin
14.02.2005, 04:15
Cristina, bine ai venit pe acest forum! smileys/smiley1.gif
Roxa este specialista in emigrare in <st1:State><st1:place>Quebec</st1:place></st1:State> pe acest forum si sper ca o sa-ti raspunda cat mai repede. Oricum, iti doresc multa bafta! smileys/smiley20.gif

Roxa
14.02.2005, 14:26
Doamna/ Domnisoara

Am inteles ca ati trimis la Viena un dosar incomplet. In acest dosar se aflau si actele de scoala, fotocopii ale actelor de identitate si ale cartilor de munca? Sau ati trimis doar DCS-urile?

Daca ati trimis un dosar complet, mai putin documentele mentionate de dvs., atunci trebuie sa cereti dosarul inapoi. De obicei BIQ Viena nu returneaza dosarele, insa daca aveti o cerere scrisa si insistati, atunci este posibil sa va fie returnat.

Daca ati trimis doar DCS, fara nici un alt act, atunci puteti sa trimiteti din nou DCS impreuna cu actele continute pe lista de documente care trebuie atasate, plus declaratia financiara, plus dovada ca ati achitat costul de procesare al dosarului. Costul de procesare pentru o persoana este de $390 CAD si pentru fiecare persoana care insoteste aplicantul principal cite $150 CAD. Puteti merge la banca sa achitati taxa de procesare , iar banca va emite o chitanta pe care o atasati la dosar. Numai dupa ce trimiteti dosarul astfel intocmit, veti primi scrisoarea din partea BIQ Viena in care sinteti instiintata ca dosarul si plata pentru studierea acestuia au fost primite. La scurt timp veti primi o alta scrisoare in care vi se spune ca dosarul dvs. a intrat in procesare si vi se da o perioada aproximativa cind sa va asteptati sa fiti programata la un interviu. De la primirea celei de-a doua scrisori, dureaza in general aprox. 4-6 luni pina cind sinteti anuntata printr-o alta scrisoare cind urmeaza sa aveti interviul. De obicei interviul este anuntat cu 2 luni inainte de data la care va fi sustinut.

Pentru mai multe detalii,intrebari sau neclaritati, va raspund cu placere.

Regards,

cristina4s
15.02.2005, 01:28
Va multumesc tare mult pentru raspunsul prompt.


Am sa scriu pe adresa de e-mail a Roxanei pentru incaceva detalii.


Crsitina

cristina4s
21.02.2005, 01:32
Dupa cum am zis, am scris pe mail Roxanei, insa nu cred ca a primit mailul meu. Asadar sa reiau pe forum: am trimis actele incomplete la Viena (doar DCS cu poze, fara taxa si fara actele doveditoare).Va multumesc inca o data pentru raspunsurile date pe forum, insa vroiam sa stiu cu siguranta daca avem sanse pentru obtinerea vizei...la interviu mi se pare tare greu...bineinteles ca sunt dispusa sa invat limba franceza repede, nu asta ar fi o problema. Intrebarea mea este: va fi analizat dosarul prin prisma aplicantului principal sau din ambele puncte de vedere...fiind casatorita, aplicantul secundar va fi sotul meu, care de aproape 8 ani de zile nu are trecut nimic pe cartea de munca el lucrand pe perioade scurte cu contract de colaborare. Sunt aplicantul principal deoarece am mai multi ani destudii - sunt inginer(5 ani), inca un an de studii aprofundate tot la aceeasi Universitate si din 2002 fac doctoratul. Fiind anul III, stiu ca acesti ani la doctorat se considera experienta in campul muncii. Am avut un coleg care a plecat astfel, in toamna anului trecut. De aceea v-am scris, in speranta ca imi puteti spune ce sanse avem sa luam interviul, deoarece nu are sens sa aplicam si sa pierdem atatia bani. Precizez ca sotul meu nu are studii superioare. Obs: am facut testul online si intrunesc conditiile impuse de ei.


Va multumesc anticipat.


Astept cu nerabdare raspunsul Dumneavoastra.


Cristina

Roxa
23.02.2005, 15:59
Doamna Cristina,
Am primit e-mailul dvs. si v-am raspuns la mesaj. In plus, v-am trimis un formular pentru a-l completa ca sa vedem ce punctaj si ce program puteti folosi pentru a emigra in Canada.
Am sa va dau din nou un mesaj la adresa de e-mail de la care m-ati contactat initial. Daca nu il primiti, inseamna ca aveti o problema la respectiva adresa de e-mail.

Regards,

ovex
27.02.2005, 23:58
Cristina,este simplu:la toate actele,diplomele,certificatele,licente,carti de munca,certif.de casatorie,de nastere,etc.,le faci cate 1 copie xerox si le legalizezi la notar,apoi le duci la un traducator autorizat(franceza sau engleza),aceste traduceri NU LE LEGALIZEZI,platesti taxele ptr.procesarea dosarului,pui in plic originalul(dovada platii),copie dupa pasapoarte(sau carti de identitate daca nu aveti inca pasapoarte),cate 2 fotografii de persoana tip pasaport si foarte important-dovada unui cont in banca (de minim 2300 CAD ptr.aplicantul principal si cate 1000 CAD ptr fiecare insotitor in parte),sau daca nu ai un cont faci o evaluare ANEVAR a locuintei tale pe care o traduci si o pui in plic.Pe DCS trebuie sa completezi suma cu care crezi ca vei intra in CA.,dar la interviu trebuie sa demonstrezi ca vei avea banii ptr.taxa de rezidenta,ptr medicale,taxa landing si chiar ptr. biletele de avion. Daca am uitat ceva imi cer scuze,va doresc bafta!!

cristina4s
28.02.2005, 22:37
Multumesc tuturor carora au scris.


Pentru Roxana:


Am scris un e-mail, insa nu ma lasa sa-l trimit, imi apar ceva erori. Iata textul:


"Va multumesc tare mult pentru raspunsul Dvs.


Abia astazi am citit mailul trimis de Dvs. Intamplator am intrat pe site direct, deoarece zilnic imi verific mailurile prin Outlook.


In sfarsit, ceea ce vroiam sa va spun este ca deocamdata am renuntat la idee, deoarecece au aparut niste probleme in viata noastra, dar cu siguranta vom incerca peste ceva timp, peste cat timp insa nu stiu.


Va multumesc anticipat si cand va fi cazul cu siguranta va voi contacta.


Va urez un sincer La multi ani! deoarece azi este 1 Martie si o saptamana cat mai frumoasa.


Cu respect


Craciun Cristina"


P.S. Tuturor femeilor un sincer La multi ani!


Inca o intrebare: daca ai copii esti mai usor acceptat in Canada?...ma gandesc...sa mai asteptam cativa ani, sotul meu sa-si duca cartea de munca la Casa de Pensii sa-i mearga vechimea, deoarece nu prea are cum dovedi ca a lucrat la diferite firme, stiti cum sunt patronii din ziua de azi...intre timp poate apare vreun copil, chiar plecarea asta ne-a tinut de a face unul, si vom incerca mai tarziu deoarece ne dorim tare mult sa-i oferitm o alta viata...mult mai buna decat aici.


Va multumesc mult

ovex
01.03.2005, 02:04
Da,Cristina,ai dreptate in privinta vechimii sotului tau,este foarte important sa dovedeasca ca are o vechime cat mai mare.Daca v-ati hotarat sa aveti un copil este bine(d.p.d.v. al emigrarii),sunt bineinteles preferate familiile cu copii.Un copil va aduce la calcululpunctajului(DCS)1 punct.


Numai bine!